De sødeste skildpadde fastelavnsboller til børn og barnlige sjæle. De er lavet på vandbakkelse med en krakeleret kiks på toppen også kaldet choux au craquelin. Jeg elsker fastelavnsboller i alle afskygninger, men de her er og bliver nogle af de bedste af slagsen. Prøv selv med denne opskrift.

Fyldet bestemmer du naturligvis helt selv. Jeg har valgt at bruge hasselnøddepraliné og konditorcreme, hvilket var en virkelig god kombination. For at gøre det endnu nemmere for dig selv (hvis du er presset på tid) kan du købe en kagecreme på brev og et glas Nutella eller marmelade. SÅ går det altså hurtigt at få lavet fastelavnsboller!

Den ikke så “barnlige” udgave finder du her, som heldigvis er mindst ligeså gode som disse. Hvis du er til den go’e gammeldaws fastelavnsbolle så har du her en opskrift med vaniljecreme og her en med lækker remonce.

Hvis du følger med på Instagram så har jeg i mit højdepunkt “fastelavn” gemt tidligere stories, så du kan se hvordan jeg laver mine fastelavnsboller. Måske du kan bruge det som en hjælp. Jeg ønsker dig god bagelyst!

Kærligst fra Nip


SKILDPADDE FASTELAVNSBOLLER (ca. 10-12 stk)

KONDITORCREME
Korn af 1/2 vaniljestang
1 tsk sukker
1,5 dl sødmælk
30 g æggeblommer
25 g sukker
1,5 spsk maizena
+ 1 dl piskefløde (pisket til let flødeskum)

Vaniljekorn mast sammen med 1 tsk sukker, den tomme vaniljestang og sødmælk
varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker og maizena let sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen og herefter hældes det tilbage i gryden.
Varm det op i gryden imens at der hele tiden piskes i cremen til den tykner.
Cremen hældes i en skål og dækkes med film som rører ved cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl og vend den herefter sammen med flødeskum, men først når den er helt kold.

KIKS
50 g smør
50 g sukker
50 g hvedemel
+ en knivspids grøn pastafarve

Ælt alle ingredienserne sammen og rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir.
Læg det i køleskabet eller fryseren til det er koldt og udstik herefter runde kiks (ca. 5 cm i diameter).
Imens kiksedejen er på køl kan du lave vandbakkelserne.

VANDBAKKELSE
55 g smør
1 dl vand
1 tsk sukker
70 g hvedemel
2 æg / ca. 100 g sammenpisket

Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.
Kog vand, smør og sukker op i en gryde til smøret er smeltet. Rør hele tiden i gryden.
Tag gryden af blusset og tilsæt melet.
Rør nu godt med en grydeske indtil at dejen er bagt af og nemt slipper gryden. Hæld dejen i en røreskål.
Dejen skal køle i ca. 10-15 minutter. Pisk herefter sammenpisket æg i dejen, lidt ad gangen.
Kom ca. 3/4 af vandbakkelsesdejen på en sprøjtepose med stor tyl.
Sprøjt dutter (ca. 5 cm) på en bageplade med bagepapir. Husk at lave god afstand mellem dem.
Læg en lille rund kiks på toppen af dem alle. 1/4 dej kommes i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
Sprøjt nu små ben og et hoved der hænder sammen med ‘kroppen’.
Bages i ca. 25 minutter. Hold øje med din ovn. Lad vandbakkelserne køle af inden at de fyldes.
NIPS TIPS! Husk ikke åbne ovnlågen imens de er i ovnen, da vandbakkelsesdejen da vil klaske sammen.

SAMMENSÆTNING

Konditorcreme
Hasselnøddepraliné – kan også købes på glas
Spiselige sukkerøjne eller evt. glasur og mørk chokolade.
Du kan også bruge marmelade, Nutella, lemoncurd eller lignende som fyld.

Lav et lille hul i bunden af hver skildpadde. Det er ikke svært, da vandbakkelserne er forholdsvis tynde.
Fyld praliné/marmelade eller andet på en sprøjtepose, klip et lille hul og sprøjt en smule ind i vandbakkelsen.
Fyld konditorcreme på en sprøjtepose og klip et lille hul og fyld vandbakkelserne op.
Dekorér med spiselige sukkerøjne. Limes på med lidt chokolade/glasur til øjne.
NIPS TIPS! Du kan også lave øjne af hvid glasur + mørk chokolade. 

skildpadde fastelavnsboller

4 comments on “Skildpadde fastelavnsboller”

    • Hej Camilla,
      Jeg må være dig svar skyldig – det har jeg ikke forsøgt! Måske du kan google dig til et svar, for jeg ved det desværre ikke 🙂
      Mange Hilsner Nip

  1. SÅ sød en ide!! Klasker vandbakkelserne mon sammen hvis man bager dem dagen før men venter med at fylde dem til selve dagen?

    • Hej Ida,
      Hvor dejligt du kan lide dem 🙂 Nej det synes jeg faktisk ikke at de gør. Jeg lavede dem i går og jeg har ikke fyldt dem alle og de resterende står stadig pænt synes jeg.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar