De er hurtige at lave og endnu hurtigere at spise – choux au craquelin fastelavnsboller er noget af det nemmeste bagværk at blive død-forelsket i. Jeg har været vild med det siden jeg fik det første gang og de her har ikke gjort forelskelsen mindre. Tværtimod.

Indeni er de lidt utraditionelle fastelavnsboller fyldt med konditorcreme og hindbærmarmelade. Du kan se snittet hvis du scroller lidt ned.
Jeg har tidligere lavet choux au craquelin med lemoncurd og brændt marengs, hvilket også er helt utrolig godt. De er fyldt på en anden måde og er du mere til det, så kan du gøre det samme med disse. Kan du bedre lide noget helt andet fyld, så skal du endelig bare prøve dig frem med det. Denne konditorcreme skal gerne laves i god tid, da den skal køle ned i et par timer (eller over natten).

På min Instagram profil kan du i højdepunktet Fastelavn se hvordan jeg har lavet disse, step for step. Du kan se det her.

I ønskes den dejligste weekend,
Kærligst fra Nip


CHOUX AU CRAQUELIN FASTELAVNSBOLLER (10-12 stk)

KONDITORCREME
Korn af 1/2 vaniljestang
1 tsk sukker
1,5 dl sødmælk
30 g æggeblommer
25 g sukker
1,5 spsk maizena
+ 1 dl piskefløde (pisket til let flødeskum)

Vaniljekorn mast sammen med 1 tsk sukker, den tomme vaniljestang og sødmælk
varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker og maizena let sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen og herefter hældes det tilbage i gryden.
Varm det op i gryden imens at der hele tiden piskes i cremen til den tykner.
Cremen hældes i en skål og dækkes med film som rører ved cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl og vend den herefter sammen med flødeskum, men først når den er helt kold.

KIKS
75 g smør
75 g sukker
75 g hvedemel
+ en knivspids pastafarve (vælg den farve du bedst kan lide)

Ælt alle ingredienserne sammen og rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir.
Læg det i køleskabet eller fryseren til det er koldt og udstik herefter runde kiks (5 cm i diameter).
Imens dejen er på køl kan du lave vandbakkelserne.

VANDBAKKELSE
55 g smør
1 dl vand
1 tsk sukker
70 g hvedemel
2 æg / ca. 100 g sammenpisket (jeg bruger past. æg på flaske)

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Kog vand, smør og sukker op i en gryde til smøret er smeltet. Rør hele tiden i gryden.
Tag gryden af blusset og tilsæt melet.
Rør nu godt med en grydeske indtil at dejen er bagt af og nemt slipper gryden. Hæld dejen i en røreskål.
Dejen skal køle i ca. 10 minutter. Pisk herefter sammenpisket æg i dejen, lidt ad gangen.
Kom vandbakkelsesdejen på en sprøjtepose med stor tyl. Jeg har brugt en med takker denne gang.
Sprøjt dutter (ca. 5 cm) på en bageplade med bagepapir. Husk at lave god afstand mellem dem.
Læg en lille rund kiks på toppen af dem alle og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med din ovn.
Lad vandbakkelserne køle af inden at de fyldes.
NIPS TIPS! Husk ikke åbne ovnlågen imens de er i ovnen, da vandbakkelsesdejen da vil klaske sammen.

SAMMENSÆTNING
Konditorcreme (som du allerede har lavet)
Hindbærmarmelade

Lav et lille hul i bunden af hver vandbakkelse. Det er ikke svært, da vandbakkelserne af forholdsvis tynde.
Fyld konditorcreme på en sprøjtepose med en lille rund tyl og fyld vandbakkelserne næsten helt op.
Fyld hindbærmarmelade på en sprøjtepose, klip et lille hul og sprøjt lidt marmelade i.
Dekorér evt. med chokoladeskiver af tempereret RUBY chokolade og friske hindbær eller noget helt andet.

4 comments on “Choux au craquelin fastelavnsboller”

  1. Kan man lave fastelavnsbollerne dagen inden de skal serveres og blot fylde dem med konditorcremen på selve dagen?

    • Hej Julie,
      Ja det kan du hvert fald 🙂 Sådan ville jeg også gøre det, hvis ikke jeg har tid til at bage dem på dagen.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar