Annonce – anrettet på kagefad fra Sinnerup.
Hver måned vil jeg lave en ny kage med jeres mange idéer som I er så gode til at sende til mig på Instagram. Denne månedskage er derfor en passionsfrugtkage med forholdsvis nem pynt på toppen, da det er noget I har efterspurgt.

Den emmer af forår i både udseende og smag, hvilket jeg tænker vi er mange som ser frem til. Jeg hungrer hvert fald efter mere lys, sol, blomster og varme.

Kagen består af en brownie, et lag snasket fudge og et lag syrlig passionsfrugtmousse. Den er pyntet med hvid chokolade-drip, flødeskum og spiselige blomster. Du kan pynte den præcis som du vil. Jeg overvejede at glaze den, men eftersom at mange har efterspurgt noget nemmere pynt så kom jeg på denne her udgave for min passionsfrugtkage. Jeg har anrettet den på et virkelig kagefad fra Sinnerup som gør at kagen kommer lidt op i højden og ser endnu mere elegant ud.

Tak for alle de mange gode idéer I har sendt og for at deltage i de forskellige kageafstemninger. I februar sætter jeg gang i en ny månedens kage og så må vi se hvad det bliver for en sag.

I ønskes en dejlig aften,
Kærligst fra Nip


PASSIONSFRUGTKAGE (8-10 personer)

BROWNIE
100 g smør
100 g mørk chokolade
100 g sukker
1 æg
0,75 dl kærnemælk
100 g hvedemel
nip salt

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og vend den afkølede chokolade i.
Tilføj herefter kærnemælk og sigt til sidst hvedemel og salt i dejen. Vend det godt sammen.
Fordel dejen i en foret springform (20 cm) og bag den midt i ovnen i ca. 20-22 min.
Udstik kagen med en 16-cm udstikker. Læg herefter kageplast i kanten så den er klar til fudge.

FUDGE
25 g sukker
25 g lys sirup
50 g piskefløde
25 g smør
25 g mørk chokolade
50 g mælkechokolade

Sukker, lys sirup og piskefløde varmes op til lige under kogepunktet. Smelt smøret heri.
Hæld det over de to slags chokolade og lad det stå i et minuts tid og rør det herefter helt blankt.
Herefter hældes det over kagen og den sættes på køl til laget med fudge har sat sig.

PASSIONSFRUGT MOUSSE
3 blade husblas
1,5 dl passionsfrugtsaft (af friske passionsfrugter)
Saft af 1/2 citron
40 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
2,5 dl fløde

Læg husblas i blød i koldt vand
Varm passionsfrugtsaft, citronsaft, sukker og vaniljekorn op ved middel varme.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i. Lad det køle til stuetemperatur.
Pisk fløden til flødeskum og vend den afkølede passionsfrugtsirup i.
Hæld passionsfrugtmoussen i en silikoneform (20 cm). Lad det sætte sig i et par minutter.
Læg kagen ned i moussen med brownien op i luften. Sættes i fryseren til den er gennemfrossen.
NIPS TIPS! Hvis ikke du vil støbe kagen på hovedet kan du også støbe den på normal vis, ved at lægge kagen i en springform (20 cm) og hælde passionsfrugtmousse ned om siderne samt over kagen. Husk kageplast i kanten.

DEKORATION
60 g fløde
135 g hakket hvid chokolade
2 dl fløde (pisket til flødeskum)
Spiselige blomster
Guldstøv + chokoladekugler

Varm 60 g fløde op til lige under kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade.
Lad det stå i 1-2 minutter og rør det til en blank ganache. Hæld det på en sprøjtepose eller en lille sprøjteflaske.
Langs kanten af kagen skal du nu lave ‘drip’ ved at trykke let på posen/flasken, så det løber ned langs kagens kanter.
Fortsæt hele vejen rundt på kagen og lav også gerne en fin kant med ganachen.
Kom flødeskum på en sprøjtepose med stor stjernetyl og tryk dutter oveni hinanden.
Pynt din passionsfrugtkage med spiselige blomster, chokoladekugler og guldstøv.

14 comments on “Passionsfrugtkage”

  1. Kan man bruge andet end kærnemælk – det er jo kun en lille sjat ud af en hel liter man køber? Ex lidt vanilleskyr?

    • Hej Monica,
      Ja du kan også bruge alm. mælk – jeg elsker bare kærnemælk og bruger det ofte i bagværk 🙂
      Vaniljeskyr kan sikkert også bruges (uden jeg dog har testet det).
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Katrine,
      Ja det kan du godt, men hvis den er meget sød så brug evt. en god sjat citronsaft også 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

    • Hej Helle,
      Eeeeej hvor spændende 🙂 Jeg glæder mig til at høre hvad du synes.
      Jeg laver det på en frossen kage. Godt du spørger. Det tilføjer jeg lige til opskriften.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip
    Kan man ikke bage brownien i en 16 cm springform i stedet for at udstikke den? Og hælde fudgen over mens den er i denne form?
    Vh Stine

    • Hej Stine,
      Det kan du sagtens – du skal bare være opmærksom på at kagen så bliver højere og dermed muligvis ikke passer med mængden af mousse. I så fald kan du evt. bruge lidt af dejen til at lave et par muffins eller sådan 🙂
      Mange Hilsner Nip

  3. Den ser virkelig lækker ud, og den vil jeg helt klart prøve at lave
    Men hvor mange passionsfrugter skal man ca bruge for at få 1,5 dl saft?

    • Hej Bodil,
      Hvor er jeg glad for at du synes at den ser god ud. Jeg håber du vil kunne lide kagen.
      Det er meget forskelligt hvor meget saft der er i passionsfrugter, men jeg vil sige at du nok skal bruge omkring 10-15 frugter 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Sarah,
      Ja det kan du sagtens 🙂 Den skal også være frossen når du tager den ud af formen, men du kan også godt bare have den på frys i flere dage/uger til du gerne vil tage den ud og spise den.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar