Min mest læste opskrift herinde er mine Snickerssnitter, så jeg håber derfor at I også vil kunne lide disse Snickers kager.
Smagene fra den klassiske Snickers bar indgår selvfølgelig, så derfor finder du både karamel på flere måder, chokolade og saltede peanuts. Her i små fine kager, eller tærter som det jo faktisk også er.
Jeg har lavet dem af flere omgange, og hele tiden justeret på opskriften, men nu synes både jeg og de søde mennesker som har hjulpet mig med at teste dem, at de sidder lige i skabet.
Jeg håber inderligt at du og dem du holder af også vil kunne lide dem. Nu vil jeg skylle de mange valnødder jeg har været ude at samle på gården, og mon der så ikke inden længe dukker en opskrift op med valnødder. Det tænker jeg at der gør.
Kærligst Nip
SNICKERS KAGER (6 personer)
KARAMELMOUSSE
2 blade husblas
175 g karamelisseret chokolade (fx. Gold fra Callebaut)
2,5 dl piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Varm 1/2 dl piskefløde op, smelt husblassen deri og vend det med chokoladen til en homogen creme.
Pisk resten af piskefløden til let skum og vend det i, når chokoladecremen ikke er varm længere.
Hæld karamelmoussen i de hvide silikoneforme og sæt dem i fryseren til de er helt frosne.
Imens laves tærtebundene med fyld.
TÆRTEBUNDE
150 g hvedemel
40 g flormelis
1 nip salt
1/2 æg
85 g koldt smør
Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Tænd ovnen på 200 grader og når dejen er kold rulles den ud og kommes i små tærteforme.
Bag bundene i ca. 12 minutter og lad dem herefter køle helt af inden at der kommes fyld i.
TIP! Jeg bruger en perforeret bageplade og tærteforme & silikoneforme.
FYLD
1/2 dl piskefløde
75 g mælkechokolade (hakket)
6 spsk dulce de leche (fx Tørsleffs)
100 g saltede peanuts (hakket)
Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Varm fløden op og hæld det over chokoladen. Rør det godt sammen og lad herefter cremen køle af.
Hæld chokoladecreme i bundene, så det ca. fylder 1/3 indvendig i tærten. Lad det sætte sig lidt.
Herefter smøres et lag dulce de leche ovenpå chokoladecremen, ca. en spsk pr. tærte.
Drys med saltede peanuts, men ikke højere end tærtens kant, og sæt dem herefter på køl.
KARAMELGLAZE
1,5 blad husblas
1/2 dl mælk
70 g glukosesirup
100 g karamelisseret chokolade (fx. Gold fra Callebaut)
60 g miroir gelé
Evt. lidt guldstøv
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm mælk og glukosesirup op til det er smeltet og smelt herefter husblassen i.
Hak chokoladen og hæld mælkeblandingen over. Rør til massen er homogen.
Hældes i i en høj kande og stavblendes forsigtigt med miroir gelé og evt. lidt guldstøv.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den op af glazen.
Glazen skal ramme en temperatur på ca. 34-35 grader før at den er klar.
De 6 små karamelmousser lægges på en bagerist med bagepapir under og glazen hældes over.
Hver mousse løftes nu forsigtigt over på hver sin tærtebund.
Lad kagerne tø op i køleskabet i ca. 1/2 times tid, inden at de dekoreres, serveres og spises.
OBS! Der er glaze nok til 12 små mousser, men da det er svært at lave en mindre portion uden at der kommer luftbobler i glazen, kan du istedet gemme det resterende til en anden gang eller en anden kage.
Glæder mig så meget til at prøve denne opskrift.
Kan man pynte med de små chokoladekugler i kanten på forhånd,
F.eks nogle timer inden servering.
Kagehilsner Margit
Hej Margit,
Så dejligt at høre 🙂
Ja det kan du godt gøre. Det burde ikke være noget problem.
Mange Hilsner Nip
Han man lave glazen på en anden måde end med miroir gelé?
Hej Cecilie,
Ja det kan du godt. Hvis du sidder ved en computer kan du bruge søgefunktionen på min blog og finde en anden opskrift på glaze 🙂 Der er også nogle uden miroir gelé.
Mange Hilsner Nip
Hvor tidligt kan kagerne glazes inden de skal serveres? 🙂
Hej Emilie,
Det kan du sagtens gøre dagen før hvis du vil, for derefter at sætte dem i køleskabet hvor de kan tø op 🙂
Mange Hilsner Nip
De ser så fine og lækre ud, så dem vil jeg prøve her i weekenden 🙂 Hvad er det for nogle små, fine kugler, du har mellem moussen og tærtebunden? Tak.
Hej Anette,
Hvor skønt at du har lyst til det – De er også go’e!
Det er chokoladekugler fra Callebaut. De kan blandt andet købes her:
https://bagebixen.dk/product/callebaut-crispearls-dark-800g/?gclid=Cj0KCQiA1sriBRD-ARIsABYdwwHOgVjtLeRw8ZSLpzcDCIVoHhygmlsuqp-hFL0ncOEbv8lYA5D0SnwaAubzEALw_wcB.
Du kan også bruge chokoladespåner eller andet sjovt 🙂
Mange Hilsner Nip
Tak for svar 🙂 Jeg er i gang med moussen
Hej Nip.
Kan man bruge Valrhona Dulcey til denne dessert ? Eller skal det være Gold fra Callebaut.
Med venlig hilsen Sandra
Hej Sandra,
Det kan du lige tro at du kan 🙂 Dulcey er også rigtig god.
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Hvis jeg nu vil lave en stor tærte på 19 cm, skal jeg så lave dobbelt portion eller er der nok i en portion?
Mange hilsner Maria
Hej Maria,
Èn portion bør række til en 19 cm tærte 🙂
Mange Hilsner Nip
Okay tusind tak for svar 🙂 Vil glæde mig til at smage den lækre kage/tærte.
Det er jeg glad for at du glæder dig til.
Send hellere end gerne et billede eller hashtag med #nipunijulie på Instagram så jeg kan se den 🙂
Mange Hilsner Nip
Hvordan gemmer man glacen?
Hej Xenia,
Du kan fryse den, og senere hen varme den op i mirkoovn og glaze igen 🙂
Mange Hilsner Nip