Jeg har fået en udfordring som lød på at lave hjemmelavede mælkesnitter og faktisk fulgte der også en opskrift med. Dog fik den opskrift ikke særlig mange pæne ord med på vejen af dem som havde prøvet den, så nu har jeg lavet min egen.

Mælkesnitter er en nostalgisk snack for mig, og jeg har vidst fået min del af dem. Specielt i folkeskolen, hvor jeg nemt kunne ondulerer en pakke på et frikvarter.

De her er virkelig nemme at lave og tager næsten ingen tid at smække sammen. Jeg tænker at rigtig mange af jer tænker “Smager de nu også som de originale?”, og nej det gør de ikke helt til at starte med, dvs. på dagen de laves. MEN efter ca. 24 timer i køleskabet, og gerne mere, så gør de! Jeg var næsten helt chokeret over at de kunne gå fra at smage godt på dagen hvor de blev lavet, til at smage sådan virkelig kinder-godt efter et par dage i køleskabet.

Kærligst fra Nip


MÆLKESNITTER (ca. 6-8 stk)

KAKAOBUNDE
3 æg
50 g flormelis
20 g smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
50 g mandelmel
20 g hvedemel
2 spsk kakaopulver

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk æg og flormelis til en lys og luftig masse.
Tilsæt herefter afkølet smeltet smør, vaniljesukker og mandelmel.
Sigt hvedemel og kakaopulver i og vend det hele sammen.
Fordel det hele på en bageblade med bagepapir så det fylder ca. 25×30 cm.
Bunden bages i ca. 8 minutter og afkøles herefter helt.

FYLD
300 g flødeost
1/2 dl piskefløde
40 g lys sirup
30 g flormelis
1 tsk vaniljepasta (eller tilsvarende i vaniljesukker)

Pisk hele molevitten sammen.
Skær bunden over på midten (på den lange led).
Fordel fyldet på den ene bund og læg nu den anden ovenpå og sæt det i fryseren i 1/2 times tid.
Herefter skæres der nu mælkesnitter i ønsket størrelse.

17 comments on “Mælkesnitter”

  1. Har for første gang lavet disse.
    Hvor er de nemme at lave.
    Men jeg havde et problem med at få den halvdel der skulle ovenpå til at slippe bagepapiret. Så den gik i mange stykker, æv.
    Dejen var bagt når jeg stak en pind ned.
    Hvad kan jeg gøre anderledes? For de skal helt klart laves igen.

    • Hej Malene,
      Beklager det sene svar!
      Hvor er det dejligt at det gik godt og du synes de var nemme 🙂
      Du kan evt. bruge en lang ‘paletkniv’ og køre den langs bunden og bagepapiret, så bør du nemt kunne løfte den af. Du kan måske også smøre bagepapiret med en lille smule smagsneutral olie eller sprayfedt, for at den ikke hænger fast. Jeg har dog ikke prøvet det selv, men jeg tænker at det måske virker. Ligesom når man smører en form 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  2. Hej Nip. Jeg har også prøvet, at cremen blev så tynd, at man måtte spise det med en ske. Gad vide, hvad der kan gå galt?
    Hvilken flødeost bruger du?
    Ellers er det en rigtig god opskrift. Har før lavet opskriften, hvor cremen blev tyk nok. De bliver kun bedre, hvis man kan lade dem stå i køleskabet minimum et døgn!
    Mvh Nina

  3. Har aldrig prøvet og lave så dårlig en kage massen der skulle i løb bare ud over det hele massen var så flydne at den blev lige så tynd som kage bunden godt jeg ikke kom citron saft i så var den da løbet helt væk har fulgt opskriften til punkt og prikke er ikke en opskrift man sætter børn til at lave

    • Hej Bibi,
      Øv hvor træls at det ikke gik som forventet. Det er jeg ked af at høre. Jeg har ikke fået at vide af andre at de har haft problemer med denne kage, så det undrer mig. En hel efterskole har også netop været igang med at bage disse og der var heller ikke problemer kunne jeg høre, så jeg ved ikke hvad der har gået galt ved dig. Under alle omstændigheder er det bare rigtig træls.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Nina,
      Årh hvor dejligt du kan lide dem og synes de er nemme – det er jeg SÅ glad for at høre.
      Ha en dejlig søndag 🙂
      Mange Hilsner Nip

  4. God opskrift, nemat gå til.
    Jeg tilføjede dog saften af en 1/2 citron i ostecreamen det syntes jeg gjorde det ikke bare blev sødt i sødt

    • Hej Christina,
      Det lyder virkelig lækkert med lidt citron også – det må jeg prøve næste gang.
      Dejligt at du kunne bruge opskriften 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  5. Det var en god opskrift, især cremen var god efter nogle dage. Men dejen blev ikke så luftig som en rigtig snitte. Den blev måske mere ala en gummiagtig kakao omelet efter nogle dage i køleskabet.

    • Hej Nicolaj,
      Rigtig dejligt med din feedback og at du kunne lide opskriften 🙂 Min blev ikke som en gummiagtig kakaoomelet, men det er sku et herligt udtryk. Jeg håber at den forbliver mere luftig hvis du kaster dig ud i den igen en anden gang. God søndag.
      Mange Hilsner Nip

  6. Hej Nip!
    Mega lækkert at du hopper i køkkenet for at lave sådan nogle gode opskrifter til os andre. Kommer man til at kunne smage flødeosten heri? Jeg vil prøve at lave dem i den kommende uge, og jeg kan slet ikke vente! 🙂

    • Hej Marie,
      Sikke en fantastisk dejlig besked at få, tusinde tak skal du have.
      På selve dagen du laver dem, synes jeg godt at man kan smage det, men lader du dem stå min. 24 timer, så synes jeg ikke at smagen er så tydelig. Jeg håber at du kan lide dem 🙂 Mange Hilsner Nip

    • Hej Rikke,
      Ja det kan du sagtens gøre 🙂 De er nemmest at skære over når de er hårde (dvs. når de har stået i en fryser),
      men du kan også fint gøre det efter en tur i køleskabet.
      Mange Hilsner Nip

  7. Hvis man selv laver mandelmelen, skal mandlerne så være smuttede eller gør det ikke noget hvis det er med skræl og den så bliver lidt grovere:))
    Glæder mig til at lave dem!!

    • Hej Sine,
      Så vil jeg foreslå at de er smuttede, men det er oftest samme pris at købe færdiglavet mandelmel, som selv at skulle gøre det 🙂 Jeg krydser for at de bliver gode. Hvis du lader dem stå min. 24 timer i køleskabet, så kommer de til at smage meget som de originale synes jeg.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar