Først og fremmest GODT NYTÅR til jer alle sammen og tak fordi at I følger med, skriver kommentarer og bruger mine opskrifter. Det gør mig ualmindelig glad – helt ind i knoglerne.

Til nytårsaften stod jeg for desserten, men i stedet for at lave desserttallerkener som jeg de tidligere år har gjort, valgte jeg at lave kagetapas med minikager, herunder petit fours med ruby. I kan se alle kagerne hvis I scroller længere ned.

Det er denne af de fire minikager som jeg bedst kan lide selv og faktisk er det ikke første gang jeg laver petit fours. Jeg har tidligere lavet disse med konditorcreme og disse med pistacie. Denne gang blev det med en Ruby(chokolade)-creme med hindbær og friske bær på toppen. Vær opmærksom på at cremen gerne skal stå i køleskabet natten over (hvis du har tid).

De små kager fik stor ros og derfor får I også opskriften her. De andre minikager kan I se på billedet herunder, men opskrifterne kommer ikke i denne omgang.

Kærligst fra Nip


PETITFOURS MED RUBY (15 stk)

RUBY-HINDBÆR CREME
3 blade husblas
4 dl piskefløde
1 dl hindbærpuré
100 g RUBY chokolade (fx Callebaut)

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde og hindbærpuré op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 1 minuts tid, inden at det røres til en homogen creme.
Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme creme.
Dæk skålen med husholdningsfilm så det rører ved overfladen af cremen.
Sæt skålen i køleskabet til den er helt kold. Gerne over natten.
Chokoladecremen piskes luftig og stiv på røremaskine eller med elpisker.
Hæld den i en sprøjtepose med stor takket tyl og læg den i køleskabet til den skal bruges.

PETIT FOUR BUNDE
70 g blødt smør
70 g sukker
50 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt.
Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel massen i en silikone cylinderform og bag bundene i 10 – 12 min. til de er gyldne.
Lad dem køle helt før de vendes ud af formen og fordeles på det fad de skal serveres på.

DEKORATION
200 g mørk chokolade
Lyserød glitter
1 bakke friske hindbær
Chokoladeperler (fx Callebaut)

Temperer chokoladen og smør 1/4 ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og lad det sætte sig.
Stik 15 oblater (runde cirkler) ud med en varm udstikker og mal dem med lyserød glitter.
Sprøjt ruby-hindbær creme på alle petitfourbunde og læg herefter en glitter-oblat på.
Sprøt en dut creme mere på glitter-oblaten og læg herefter et frisk hindbær og chokoladeperle ovenpå.
OBS! Der vil være en del chokolade i overskud, men det er svært at temperere små mængder. Istedet kan den resterende chokolade gemmes og anvendes til andre kager eller bare spises 😉

8 comments on “Petit fours med Ruby”

  1. Hej Nip

    Lækker opskrift:-) Kan man bage bunden i en bradepande og stikke den ud efterfølgende?

    Mange hilsner
    Ida

    • Hej Ida,
      Det tvivler jeg på, men jeg ved det ikke. Jeg har ikke prøvet, men jeg har på fornemmelsen at det bliver et helt andet resultat 🙂
      Men dejen tager kun 5 min. at lave, så du kan da prøve. Det er ikke meget spild-tid i så fald.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar