SÅ er de her, de små Nutella bites. Jeg kan godt mærke at jeg ikke er den eneste som er pjattet med Nutella, så nu skal I sørme også få opskriften.

De er kanon-nemme at lave og tager heller ikke forfærdelig lang tid. Jeg mener .. Har I overhovedet en undskyldning for ikke at kaste jer ud i de små hapsere?
Selve kagen er en brownie med (masser af) Nutella og på toppen er de dekoreret med en karamelcreme og friske bær. Selve kagen og cremen er forholdsvis tunge elementer, hvorfor friske hindbær (eller andre bær) gør det særdeles godt sammen med.

De er super elegante på et kage-tapas-bord, men kan også nemt serveres i alle mulige andre anledninger. Jeg overvejer selv at servere de små Nutella bites når jeg snart skal holde min egen fødselsdag.

Kærligst fra Nip


NUTELLA BITES (ca. 16-20 stk)

KARAMELCREME
2 dl piskefløde
100 g karamelchokolade (fx. Callebaut Gold)

Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen som skal være hakket.
Rør det til en ensartet masse, og sæt det i køleskabet til det er helt koldt.
Pisk det til en karamelcreme og hæld det på en sprøjtepose med en stor takket tyl.

NUTELLA BITES
100 g mørk chokolade
100 g smør
150 g Nutella
200 g sukker
3 æg
1 nip salt
50 g hvedemel
75 g marcipan (groftrevet)

Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt mørk chokolade og smør i en skål i mikroovn (eller vandbad). Rør herefter Nutella i.
Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilføj chokoladeblandingen og rør.
Vend salt, hvedemel og marcipan i dejen.
Beklæd en firkantet form (ca. 20×20) med bagepapir i bunden og hæld dejen i.
Bages i ca. 20-25 minutter og skal herefter køle helt af.

DEKORATION
Friske bær eller anden topping

Med en rund udstikker (ca. 3 cm) udstikkes små runde kager af den store.
Gem overskydende kage i fryseren og lav trøfler eller træstammer af resterne.
Lav fine toppe med karamelcreme og pynt herefter alle Nutella bites med friske bær.

 

21 comments on “Nutella bites”

  1. Hej Nip! Har du erfaring med at lave toppingen og bare opbevare det i 3 dage på køl? Eller evt fryse det ned inden piskning og så piske det op på dagen?

    • Hej Amalie,
      Du kan godt lade det stå på køl, men du skal sørge for at det får stuetemperatur før du topper dine kager OG så vil jeg foreslå at du spiser dem samme dag de laves (når toppingen har været på køl i 3 dage). Jeg håber det giver mening 🙂
      Mange Hilsner Nip

      • Har lige prøvet karamelcremen, og det ville bare ikke blive luftig/stivne, og endte med at skille Har du nogen ide om hvad jeg kan have gjort forkert?

        • Hej Pernilla,
          Det har jeg også engang prøvet og det er SÅ træls. Min creme var simpelthen ikke kold nok, så den skal virkelig være iskold (ikke frossen) når du pisker den op, så bør det lykkedes. Jeg håber at du har mod på at give det endnu et forsøg 🙂

          Mange Hilsner
          Nip

  2. Hej Nip! Jeg skal bage de her i morgen, men jeg har kun en springform på 18 cm og en på 24 cm – hvilken en ville du tænke, at jeg skulle bruge? Tænker at kagen bliver alt for høj i 18 cm, men måske lidt for lav i 24?

Skriv et svar