SÅ er de her, de små Nutella bites. Jeg kan godt mærke at jeg ikke er den eneste som er pjattet med Nutella, så nu skal I sørme også få opskriften.

De er kanon-nemme at lave og tager heller ikke forfærdelig lang tid. Jeg mener .. Har I overhovedet en undskyldning for ikke at kaste jer ud i de små hapsere?
Selve kagen er en brownie med (masser af) Nutella og på toppen er de dekoreret med en karamelcreme og friske bær. Selve kagen og cremen er forholdsvis tunge elementer, hvorfor friske hindbær (eller andre bær) gør det særdeles godt sammen med.

De er super elegante på et kage-tapas-bord, men kan også nemt serveres i alle mulige andre anledninger. Jeg overvejer selv at servere de små Nutella bites når jeg snart skal holde min egen fødselsdag.

Kærligst fra Nip


NUTELLA BITES (ca. 16-20 stk)

KARAMELCREME
2 dl piskefløde
100 g karamelchokolade (fx. Callebaut Gold)

Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen som skal være hakket.
Rør det til en ensartet masse, og sæt det i køleskabet til det er helt koldt.
Pisk det til en karamelcreme og hæld det på en sprøjtepose med en stor takket tyl.

NUTELLA BITES
100 g mørk chokolade
100 g smør
150 g Nutella
200 g sukker
3 æg
1 nip salt
50 g hvedemel
75 g marcipan (groftrevet)

Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt mørk chokolade og smør i en skål i mikroovn (eller vandbad). Rør herefter Nutella i.
Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilføj chokoladeblandingen og rør.
Vend salt, hvedemel og marcipan i dejen.
Beklæd en firkantet form (ca. 20×20) med bagepapir i bunden og hæld dejen i.
Bages i ca. 20-25 minutter og skal herefter køle helt af.

DEKORATION
Friske bær eller anden topping

Med en rund udstikker (ca. 3 cm) udstikkes små runde kager af den store.
Gem overskydende kage i fryseren og lav trøfler eller træstammer af resterne.
Lav fine toppe med karamelcreme og pynt herefter alle Nutella bites med friske bær.

 

7 comments on “Nutella bites”

Skriv et svar