Er der næsten noget bedre end snaskede trøfler? Jeg tvivler. Jeg er hvert fald helt vild med trøfler og de her går rent hjem. Hver gang.

Trøflerne er helt simple med en snasket og lækker midte (af gode kagerester), trillet i chokolade og krymmel. De tager ikke spor lang tid at lave og du kan snildt tage børnene med.

Jeg bruger Nutella, maricpan og en god mørk rom, hvilket jeg synes er perfekt til trøfler. Hvis du bedre kan lide træstammer så finder du opskriften på disse lige her. Trøffelmassen er den samme, men de er svøbt i marcipan og dyppet i chokolade. Det er altså heller ikke dårligt!

Glædelig dejlig mandag til jer,
Kærligst fra Nip


TRØFLER MED KRYMMEL (ca. 15-18 stk)

TRØFFELMASSE
500 g kagerester (evt. brownie og mazarinkage)
100 g mørk chokolade
100 g Nutella
3 spsk abrikosmarmelade
3 spsk god mørk rom (eller nogle dråber rom essens)
3 spsk kakaopulver
50 g revet marcipan

Bræk kageresterne i små stykker og kom dem i en skål.
Smelt chokolade og Nutella i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Hæld det ned i skålen med kage, sammen med de resterende ingredienser.
Ælt hele molevitten godt rundt og sæt det herefter på køl i en times tid.
Når massen er kold trilles den til kugler. Jeg får ca.15-18 trøfler ud af denne portion.
NIPS TIPS! Det kan anbefales at bruge en køkkenmaskine, men du kan også ælte det i hænderne.

DEKORATION
Mørk chokolade
Evt. lidt kakaosmør
Krymmel

Smelt chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og tilsæt evt. lidt kakaosmør.
Hæld krymmel i en skål.
Smør chokolade mellem håndfladerne og tril trøflerne i hænderne, så de får et tyndt lag chokolade.
Tril dem straks i krymmel ved hjælp af en ske eller gaffel. Sæt dem på et fad og server straks.
Du kan også lægge trøflerne i en lufttæt beholder og sætte dem i køleskabet.

Skriv et svar