I dag skal det handle om disse små basser, nemlig luksus træstammer og de er sådan VIRKELIG gode hvis jeg selv skal sige det.

For noget tid siden florerede der er en video om træstammer rundt på de sociale medier, og i min studiegruppe blev vi altså svært glade for denne og specielt hende som synger. Det var også én af grundene til at jeg derfor kørte (hele vejen!) fra Aarhus til Ølgod, for at købe de berygtede træstammer. Til min store skuffelse var der slet ingen og ekspedienten kiggede en anelse mærkeligt på mig, da jeg spurgte efter dem.

Jeg har nu selv været i køkkenet og lavet mine egne luksus træstammer og de faldt heldigvis i god jord. Kagerester sammen med blandt andet Nutella, en god sjat mørk rom og hindbær blev til en helt perfekt trøffelmasse. Omgivet af marcipan og med enten lyserød eller mørk chokolade er en af de bedste snacks jeg kender til. Prøv dem, men vær opmærksom på at de forsvinder ret hurtigt!

Kagefyldt og dejlig aften til dig,
Kærligst fra Nip


LUKSUS TRÆSTAMMER (ca. 15-20 stk)

TRØFFELMASSE
500-550 g kagerester (evt. en god brownie)
100 g mørk chokolade
100 g Nutella
3 spsk hindbærmarmelade
3 spsk god mørk rom
3 spsk kakao
50 g revet marcipan

Bræk kageresterne i små stykker og kom dem i en skål.
Smelt chokolade og Nutella i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Hæld det ned i skålen med kage, sammen med de resterende ingredienser.
Bland hele molevitten godt rundt og sæt det herefter på køl i en times tid.
Når trøffelmassen er kold rulles den ud i ønsket tykkelse. Jeg synes at ca. 3 cm er en god størrelse.

MARCIPAN OVERTRÆK
400 g revet marcipan
200 g flormelis
50 g glykosesirup

Ælt alle ingredienserne sammen og rul det ud i en rektangel som har samme længde som trøffelrullen.
Du kan evt. rulle det ud mellem to stykker plastik eller bagepapir, så det ikke hænger fast i bordpladen.
Svøb marcipanovertrækket udenom trøffelrullen og skær den ud i passende stykker. Spis enderne!

DEKORATION
Mørk chokolade eller evt. Ruby RB1 (lyserød chokolade)
Evt. hindbærstøv (eller anden form for bærstøv)

Smelt chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Dyp begge ender i den smeltede chokolade og evt. herefter i lidt hindbærstøv.
Læg træstammerne i køleskabet indtil at de skal spises .. Hvis du da ikke allerede har spist dem alle!


14 comments on “Luksus Træstammer”

  1. Hvis man bruger en tung brownie, som den eneste slags kage, skal man så stadig bruge så meget chokolade og nutella? Eller bliver det for tungt/klistret?

    • Du kan prøve dig frem, men jeg bruger det uanset kage – også når det er en tung brownie 🙂 Du kan evt. skrue lidt ned for chokoladen og op for marmelade, hvis du synes det bliver for meget af det gode.

    • Hej Stine,
      Ja det kan du sagtens, men jeg vil dog anbefale at du venter med at dyppe dem i chokolade til på dagen hvor de skal spises 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Uhh hvor ser de bare gode ud! Jeg har faktisk alle ingredienserne til at lave dem, så jeg må hellere komme igang. Tror du, at man kan skifte hindbærmarmeladen ud med solbærmarmelade?

    • Det synes jeg du skal gøre så. Du kan sagtens skifte hindbær ud med solbær, det smager sikkert mindst ligeså godt. Jeg glæder mig til at høre hvordan det gik og jeg modtager gerne et billede hvis du har lyst 🙂 Dejlig weekend til dig!

    • Det kan man købe i de fleste supermarkeder. Jeg har både haft købt det i Kvickly, Føtex, Bilka og Netto. Spørg endelig efter det, hvis du ikke har set det tidligere 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Jo det er helt og aldeles korrekt. Jeg må hellere lige ændre det i opskriften, tak 😉
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar