NU kan jeg endelig skrive med begge hænder igen, så her skal I få en lille fin dessert at gå på weekend med. Nemlig sød og blød panna cotta med hindbær. Disse små desserter er virkelig nemme at lave, og så falder de i smag hos de fleste.

Jeg valgte at lave mine små panna cottas lyserøde, så de passede på det store kagebord, som jeg inviterede mine veninder på for nogle uger siden. Der er et billede af hele det lyserøde kagebord nederst i dette indlæg. Du kan sagtens undlade farven, men jeg synes at de blev virkelig yndige i den baby-lyserøde farve. Disse vil desuden passe virkelig fint til et babyshower, en barnedåb eller måske et kagetapas bord som jeg havde gjort.

Denne lille, søde italienske dessert gør det virkelig godt med de syrlige hindbær og det er bestemt ikke den sidste gang at jeg kaster mig ud i denne dessert. Jeg har allerede tusindvis af idéer til nye og spændende smagsvarianter, men denne panna cotta med hindbær bliver den første herinde.

Lige nu har jeg en lejlighed som skal skinne, så jeg vil tage handsker, spand og støvsuger i brug inden at der skal bages det meste af weekenden. Rigtig glædelig, forårsfin og sød weekend til dig!

Kærligst fra Nip


PANNA COTTA MED HINDBÆR (4 personer)

PANNA COTTA
2,5 blad husblas
Korn af 1/2 vaniljestang
50 g flormelis
2 dl piskefløde
2 dl kærnemælk
Saft af 1/2 citron
Evt. lidt lyserød farve

Udblød husblassen i koldt vand.
Bland forsigtigt korene fra vaniljestangen og flormelis, så kornene skilles fra hinanden.
Varm vanilje, flormelis og piskefløde op til lige under kogepunktet. Smelt husblassen i.
Bland i en røreskål kærnemælk og citronsaft sammen og hæld den varme vanilje-fløde-blanding i under omrøring.
Tilføj evt. lidt lyserød farve, inden at hele molevitten hældes i 4 små glas og sættes på køl i ca. 5-6 timer.

HINDBÆRGELÉ
1,5 blad husblas
100 g hindbær
50 g sukker
Saft af 1/2 citron

Udblød husblassen i koldt vand.
Varm hindbær, sukker og citronsaft op og si det forsigtigt, så der tilbage er en fin hindbærsirup.
Rør husblassen ud i hindbærsiruppen og lad den køle til stuetemperatur, inden at den hældes over hver panna cotta.

DEKORATION
Jeg Sølv støv
Chokoladespåner
Mini marengs
Rød skovsyre
Lyserøde sukkerkugler

4 comments on “Lyserød Panna Cotta med hindbær”

 1. Hej, kan man godt fordele dem ud på et par mindre dessertglas? Til en nytårsdessert sammen med dine brombærmousser på mazarinbund? 🙂

 2. WAUW hvor ser de lækre og indbydende ud og et super flot kagebord du har lavet også 🙂 Hvad har du lavet ved hånden, eftersom du skriver at nu har du begge hænder fri?? God weekend

  • Hej Pia,
   Hvor er det bare dejligt at høre, at du synes godt om kagebordet. Tusinde tak!
   Jeg knuste et vinglas i hånden for en uge siden, da jeg var ved at vaske op. Jeg er blevet syet i hånden, men er heldigvis ved at være klar til at bage en masse igen. Rigtig dejlig weekend til dig også 🙂
   Kærligst fra Nip

Skriv et svar