Jeg er slet ikke færdig med at lave små desserter, og denne gang er det petit fours med pistacie.

Min veninde som er en smadderdygtig i det vegetariske køkken var på besøg og sammen lavede vi både frokost, samt disse hapsere til eftermiddags dessert.

Da jeg var i Paris med Jacob købte vi blandt andet masser af smukke og knaldgrønne pistacienødder og det er dem som er anvendt i disse petit fours. Derudover er der en blød og virkelig lækker chokolade cremeux og syrlige ribs på toppen. Er du mere til hindbær og konditorcreme, så prøv disse petit fours.

Kærlige hilser,
Nip


PETITFOURS MED PISTACIE (15 stk)

CHOKOLADE CREMEUX
1,5 blad husblas
80 g æggeblommer
40 g sukker
150 ml piskefløde
150 ml sødmælk
275 g mælkechokolade (hakket)
OBS! Denne skal laves dagen før at den skal bruges.

Start med at udbløde husblassen i koldt vand.
Æggeblommer og sukker piskes sammen i en skål og sættes til side.
I en gryde varmes piskefløde og sødmælk op til lige under kogepunktet.
Hæld det ned i æggemassen imens der hele tiden piskes.
Herefter hældes det tilbage i gryden og varmes nu op til 85 grader imens der hele tiden piskes.
Cremen sigtes og husblassen smeltes i, inden at det hældes over chokoladen.
Rør i skålen indtil at det hele samler sig til en blank chokoladecremeux.
Stavblend når den er lun, for at gøre den endnu finere i konsistensen.
Sæt skålen i køleskabet natten over og kom herefter det hele i en sprøjtepose med stor rund tyl.

PETIT FOUR BUNDE
70 g blødt smør
70 g sukker
60 g pistacienødder uden skal
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt.
Blend pistacienødderne til mel og bland alle ingredienserne i. Pisk det hele godt sammen.
Fordel massen i en silikone cylinderform og bag bundene i 10-12 min. til de er gyldne.
Lad dem køle helt før de vendes ud af formen og fordeles på det fad de skal serveres på.

DEKORATION
200 g mørk chokolade
Pistacienødder uden skal (blendet helt fint)
Ribs
Spiseligt guld

Temperer chokoladen og smør 1/4 ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir.
Drys de blendede pistacienødder ovenpå og lad chokoladen sætte sig.
Stik 15 oblater (runde cirkler) ud med en varm udstikker.
Sprøjt chokolade cremeux på alle petitfourbunde og læg herefter en pistacie-oblat ovenpå.
Læg herefter ribs og spiseligt guld ovenpå inden servering.
OBS! Der vil være en del chokolade i overskud, men det er svært at temperere små mængder. Istedet kan den resterende chokolade gemmes og anvendes til andre kager eller bare spises 😉

12 comments on “Petit fours med pistacie og cremeux”

  1. Hejsa! Jeg har bagt dine kager i den anbefalede siliconeform. De var dog svære, at få ud af formen uden at de gik i stykker eller blev trykket ud af facon. De var helt afkølede. Hvad gør jeg forkert? Hilsen Kit

    • Hej Kit,
      Årh ja den kan godt drille engang imellem. Du kan evt. give din form lidt sprayfedt, for så slipper de nemmere. Du kan også trykke dem ud af formen når de er lune og ikke kolde, for så kommer de også nemmere ud. Det sidste trick er at løsne dem med en lille paletkniv 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip 🙂 Jeg overvejer at lave disse små lækre kager til min fødselsdag, men har desværre ikke silikone cylinderform. Kan jeg i stedet for bage dem som en brandepande kage og derefter stikke ud i passende størrelse? Og skal der i så fald justeres på opskriften på bundende?

    • Hej Janna,
      Jeg synes ikke at jeg har haft held med at stikke dem ud, men du kan da evt. teste en dag før din fødselsdag. Hvis det lykkedes, så kan du bare gemme dem i fryseren og tage dem op inden de skal dekoreres 🙂

  3. Hej Nip
    Super smukke kager du har lavet. Jeg vil prøve at lave dem til nytår 🙂 Har lige to spørgsmål:

    1) Hvorfor skal cremen sigtes inden husblassen smeltes i? Er det ikke en jævn masse, eller er det mig der ikke kan se den for mig?

    2) Mht chokolade-oblaterne, hvorfor skal man kun smøre 1/4 af den smeltede chokolade ud, og hvad skal de sidste 3/4 bruges til?

    Glæder mig til at gå i gang med de fine kager.

    Godt nytår.

    Hilsen
    Sus

    • Hej Sus,
      Det er liiige et par dage for sent du får svar, men måske du kan bruge svarene til en anden god gang. Tak for dine søde ord hvert fald 🙂
      1) Den er ikke 100% jævn og derfor stavblendes den også
      2) Det er fordi det er svært at temperere en mindre del end 200 gram. Så gemmer du bare resten til en anden god gang.

      Rigtig godt nytår til dig også,

      Mange Hilsner
      Nip

    • Hej Dorthe,
      Jeg har lavet et link i opslaget til formene 🙂 Det står ved opskriften på bundene.
      Mange Hilsner Nip

  4. De ser fantastisk smukke og lækre ud, tror du man kan lave petit four bundene i forvejen og fryse dem ned og fryse dem ned?

    • Hej Dorrit,
      Yes jeg tænker snildt at du kan fryse dem. Det gjorde jeg hvert fald til min fødselsdag, og det gik godt 🙂
      De er allerbedst når de er nylavede hvis du spørger mig, men de tager heller ikke af fejl af at komme i fryseren.
      Mange Hilsner Nip

  5. Hejsa
    Er fan af dine kager Ser godt ud og er ok let at lave.
    Er pistacie nødder uden salt i denne opskrift

    • Hej Vibeke,
      Tusinde tak for din meget søde besked, det varmer! Ja de er usaltet i denne opskrift. De bliver ofte kalder for konditor-pistacienødder 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar