Petit Fours er og bliver nok noget af det mest delikate man kan spise, hvis I spørger mig. Små, mundretter bidder som kan pyntes og dekoreres præcis som man har lyst.

Og så er disse faktisk lavet af kagerester, så det er da næsten win-win, er det ikke?

Jeg har nemlig haft lavet denne jordbærtærte, og da jeg ikke brugte alt mazarinmassen, valgte jeg at anvende det i disse små Petit Fours. De har fået chokoladeoblater med glitter, konditorcreme og hindbær ovenpå og udgør nogle meget små og fine desserter, som man meget nemt kan spise mere end én af. Haps!

Jeg ønsker dig en dejlig aften,
Kærligst fra Nip


PETITFOURS (15 stk)

KONDITORCREME
Korn af 1/2 vaniljestang
1 dl sødmælk
25 g æggeblommer
15 g sukker
0,25 dl sødmælk
12 g maizena
1 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Start gerne med konditorcremen, da den skal køle i et par timer.
Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 1 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende 0,25 dl sødmælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl i et par timer til den er helt kold.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor 20-takket tyl og læg posen i køleskabet indtil brug.

PETIT FOUR BUNDE
70 g blødt smør
70 g sukker
50 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes luft og luftigt.
Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel massen i en silikone cylinderform og bag bundene i 10 min. til de er gyldne.
Lad dem køle helt før de vendes ud af formen og fordeles på det fad de skal serveres på.

DEKORATION
200 g mørk chokolade
Lyserød glitter
1 bakke friske hindbær
Skovsyre
Chokoladeperler (fx Callebaut)

Temperer chokoladen og smør 1/4 ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og lad det sætte sig.
Stik 15 oblater (runde cirkler) ud med en varm udstikker og mal dem med lyserød glitter.
Sprøjt konditorcreme på alle petitfourbunde og læg herefter en glitter-oblat på.
Sprøt en dut konditorcreme mere på glitter-oblaten og læg herefter hindbær, skovsyre og chokolade på.
OBS! Der vil være en del chokolade i overskud, men det er svært at temperere små mængder. Istedet kan den resterende chokolade gemmes og anvendes til andre kager eller bare spises 😉

Skriv et svar