Først og fremmest GODT NYTÅR til jer alle sammen og tak fordi at I følger med, skriver kommentarer og bruger mine opskrifter. Det gør mig ualmindelig glad – helt ind i knoglerne.

Til nytårsaften stod jeg for desserten, men i stedet for at lave desserttallerkener som jeg de tidligere år har gjort, valgte jeg at lave kagetapas med minikager, herunder petit fours med ruby. I kan se alle kagerne hvis I scroller længere ned.

Det er denne af de fire minikager som jeg bedst kan lide selv og faktisk er det ikke første gang jeg laver petit fours. Jeg har tidligere lavet disse med konditorcreme og disse med pistacie. Denne gang blev det med en Ruby(chokolade)-creme med hindbær og friske bær på toppen. Vær opmærksom på at cremen gerne skal stå i køleskabet natten over (hvis du har tid).

De små kager fik stor ros og derfor får I også opskriften her. De andre minikager kan I se på billedet herunder, men opskrifterne kommer ikke i denne omgang.

Kærligst fra Nip


PETITFOURS MED RUBY (15 stk)

RUBY-HINDBÆR CREME
3 blade husblas
4 dl piskefløde
1 dl hindbærpuré
100 g RUBY chokolade (fx Callebaut)

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde og hindbærpuré op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 1 minuts tid, inden at det røres til en homogen creme.
Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme creme.
Dæk skålen med husholdningsfilm så det rører ved overfladen af cremen.
Sæt skålen i køleskabet til den er helt kold. Gerne over natten.
Chokoladecremen piskes luftig og stiv på røremaskine eller med elpisker.
Hæld den i en sprøjtepose med stor takket tyl og læg den i køleskabet til den skal bruges.

PETIT FOUR BUNDE
70 g blødt smør
70 g sukker
50 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt.
Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel massen i en silikone cylinderform og bag bundene i 10 – 12 min. til de er gyldne.
Lad dem køle helt før de vendes ud af formen og fordeles på det fad de skal serveres på.

DEKORATION
200 g mørk chokolade
Lyserød glitter
1 bakke friske hindbær
Chokoladeperler (fx Callebaut)

Temperer chokoladen og smør 1/4 ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og lad det sætte sig.
Stik 15 oblater (runde cirkler) ud med en varm udstikker og mal dem med lyserød glitter.
Sprøjt ruby-hindbær creme på alle petitfourbunde og læg herefter en glitter-oblat på.
Sprøt en dut creme mere på glitter-oblaten og læg herefter et frisk hindbær og chokoladeperle ovenpå.
OBS! Der vil være en del chokolade i overskud, men det er svært at temperere små mængder. Istedet kan den resterende chokolade gemmes og anvendes til andre kager eller bare spises 😉

23 comments on “Petit fours med Ruby”

  1. Hej Nip
    Hvor længe vil du skylde på at cremen kan hilde sig, hvis man er kommet til af lave for meget, og muligvis vil bruge det i en anden anledning?
    Kh

    • Hej Line,
      jeg tænker godt at du kan gemme den 2-3 dage 🙂 Måske du kan fryse den ellers? Jeg har ikke prøvet, men hvis ikke du får den brugt kan du evt. prøve.
      Mange Hilsner
      Nip

  2. Hej Nip!
    Tak for mange gode opskrifter.
    Hvor længe pisker du cremen op, når den har været i køleskab? Jeg synes tit de virker for “bombastiske” eksempelvis ift. en mousse, men det er måske meningen?

    • Hej Julie,
      Selv tak – jeg er rigtig glad for at du kan lid dem 🙂
      Jeg pisker max i 5 minutter, alt efter hvor kold den er. Den må endelig ikke skille.
      Mange Hilsner
      Nip

  3. Hej Nip.
    Jeg så på en anden opskrift – macarons, at du foreslog man ku lave Ruby – hindbær cremen her som fyld i macarons? Ville du så også bruge husblas til cremen til macarons? På forhånd tak for hjælpen.
    Hilsen Elisabet

  4. Hej.
    Kan man bage bundene på forhånd og fryse dem ned, eller bliver de så klistrede eller på anden måde dårlige, når man tør dem op? Jeg skal bruge dem til kagetapas <3

    • Det kan du hvert fald – det gør jeg også ofte 🙂 Husk at lægge bagepair eller lignende imellem, hvis du laver flere lag.

    • Hej Emma,
      Jeg tror nok at det er en Wilton 6B 🙂 Eller en 20 takket petitfour tyl.
      Mange Hilsner Nip

  5. Hej. Hvordan laver du hindbær puréen? Jeg er i tvivl om jeg skal koge dem op og si kerne fra eller om det så bliver mere som en sirup.

    • Hej Maria,
      Ja du skal koge det op og så si kernerne fra 🙂 Gerne med sukker og citron.
      Mange Hilsner Nip

  6. Hej Nip
    Jeg glæder mig til at prøve den her lækre opskrift til en sommerfest med arbejdet!
    Jeg vil lige høre, hvordan du har malet chokoladen med lyserød glitter? Jeg har noget rosa glimmer fra Odense jeg tænker at bruge, men skal jeg blande det med en form for væske? Eller malede du bare med det løse glitter?
    På forhånd tak for svar
    Mvh. Mette

    • Hej Mette,
      Hvor dejligt du skal lave disse. Send endelig et billede af resultatet hvis du får lyst 🙂
      Jeg dypper bare chokoladeskiverne direkte i glitter og vender den dernede. Du kan også pensle det på, men det hæfter fint uden væske på chokoladen. Mange Hilsner Nip

  7. Hej Nip

    Lækker opskrift:-) Kan man bage bunden i en bradepande og stikke den ud efterfølgende?

    Mange hilsner
    Ida

    • Hej Ida,
      Det tvivler jeg på, men jeg ved det ikke. Jeg har ikke prøvet, men jeg har på fornemmelsen at det bliver et helt andet resultat 🙂
      Men dejen tager kun 5 min. at lave, så du kan da prøve. Det er ikke meget spild-tid i så fald.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar