Nååårh ja, så var der i øvrigt også disse påskeæg med pistacie og lemoncurd. Lyder det ikke som en god kombination? Det synes Martin og jeg hvert fald, og forhåbentlig også vores familier, som er de heldige til at modtage disse.
Vi lavede simpelthen så mange forskellige slags, men det her med den lille syrlige overraskelse i midten i form af lemoncurd er slet ikke så ring’ endda.
Vi har også lavet påskeæg med nougatcrunch som også er virkelig gode. Begge slags kan nemt laves med børn og dekoreres på utallige måder. Det er en sjov slags snack at lave og så er det en super fin værtindegave synes vi.
Jeg ønsker jer en skøn påske,
Kærligst Nip
PÅSKEÆG MED PISTACIE OG LEMONCURD (ca. 12 stk)
LEMONCURD
1 blad husblas
70 g sukker
Saft og skal af 4 økologiske citroner
1 æg
50 g smør i tern
Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, citronsaft + citronskal og æg varmes op i en gryde.
Pisk hele tiden i massen og efter ca. 10 minutter vil det begynde at tykne.
Tag gryden af varmen og tilføj smør. Pisk stadig og tilføj herefter husblas.
Lad det køle ned i en skål i køleskabet og hæld det herefter på en sprøjtepose.
PISTACIE PÅSKEÆG
75 – 100 g pistacienødder (uden skal)
200 g marcipan
100 g mørk chokolade
30 g hvid chokolade
Start med at blende pistacienødderne til fint mel, og ælt det derefter med marcipanen. HUSK at gemme lidt til pynt.
Del marcipanen op i ca. 12 ligestore stykker, evt. ved at veje dem af.
Rul pistaciemarcipanen til påskeæg og lav derefter en fordybning i dem fra toppen af ægget.
Fyld alle æg med lemoncurd og gem resten af lemoncurden til en anden kage eller dessert. Måske disse?
De fyldte æg lægges nu i fryseren i en times tid, så lemoncurden ikke render ud når du ruller dem i chokolade.
Smelt eller temperer den mørke chokolade og rul æggene heri. Lad dem tørre på et stykke bagepapir.
Smelt den hvide chokolade og kom den på en sprøjtepose og klip et mini-hul i posen.
Dekorér med striber af mørk chokolade og drys med lidt af pistaciemelet.
TIP! Anvend evt. bagenden af en pensel eller lignende til at lave fordybningen i ægget.