I går, lille juleaften, tog jeg på den helt store tur for at komme på julebesøg hos mennesker jeg ikke har set længe. Jeg synes at det er så hyggeligt at køre rundt på besøg, også selvom at nogle af besøgene var forholdsvis korte. Det var en lang, men helt igennem fantastisk lille juleaften. Jeg besøgte blandt andet en af mine bedste venner og hans søde, rare familie, som jeg kender ret godt. Hans stedfar skrev for nogle dage siden, at adgangsbilletten, som han så fint kaldte det, skulle være en kage. Den skulle være god, være uden frugt, men med masser af chokolade.

Jeg vidste med det samme hvilken kage jeg ville tage med: min hidtil allerbedste brownie, som allerede er at finde i et tidligere indlæg her på bloggen. Der er bare lige dét at der for det første er en del hindbær i netop den kage OG at jeg hellere ville lave en ny version. Derfor er dette min allerbedste brownie i juleforklædning.

Dét med slet ingen frugt har jeg ikke overholdt helt, da jeg synes at det ville passe så fint med et strejf af appelsin her i juletiden. Appelsiner spiser jeg egentlig sjældent, selvom at jeg virkelig synes at de smager godt. For mig er det bare lidt en julefrugt, og så er jeg også mere et bær-menneske. I denne her kage er det dog ganske enkelt helt perfekt sammen med den ligeså julede marcipan, søde Nutella, orangelikør og den lidt bitre mørke chokolade.

Rigtig glædelig og chokoladesød juleaften.
Kærligst Nip


MIN ALLERBEDSTE BROWNIE I JULEFORKLÆDNING (8 personer)

BROWNIE
(Er aller bedst hvis den laves dagen før at den skal serveres)
100 g Nutella
150 g mørk chokolade
100 g smør
200 g rørsukker
3 æg
1 økologisk appelsin
100 g marcipan
2,5 spsk Grand Marnier

Start med at tænde ovnen på 170 grader.
Smelt Nutella, mørk chokolade og smør over vandbad.
Rør sukker i chokolademassen og pisk herefter ét æg i massen af gangen.
Riv appelsin skal på et fint rivejern og tilsæt i dejen.
Herefter rives marcipanen på et rivejern direkte ned i dejen.
Som det sidste tilsættes Grand Marnier (orangelikør). Dette kan undlades, men smager helt fantastisk med.
Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og evt. lidt smør på kanten og hæld herefter dejen i.
Bag kagen i 35 minutter og lad den herefter stå køligt natten over, inden at den dekoreres.

NUTELLAFROSTING
200 g mælkechokolade
250 g blødt smør
150 g flormelis
150 g Nutella

Smelt chokolade over vandbad og sæt det til side.
Rør smør og flormelis sammen til det er ’fluffy’ og lyst.
Tilføj de resterende ingredienser, vend det hele godt sammen og sæt det på køl i ca 15-20 minutter.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og lav roser på kagen. Først hele kante og så toppen.

DEKORATION
Guld støv og røde skovsyreblade

4 comments on “Min allerbedste brownie i juleforklædning”

    • Hej Linda,
      Det kan du sagtens gøre 🙂 Den skal bare lige ligge lidt i stuetemperatur før den er klar, for ellers er den for hård efter at have ligget i køleskabet.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar