Min far er en haj til både at lave chokolade og bage. Senest har han givet mig sin opskrift på vaniljekranse med marcipan, som er den ekstra og fantastisk gode ingrediens i disse småkager.

Han har lavet dem ligeså længe jeg kan huske, og de smager bare smaddergodt.

Mine forældre har en kødhakker, som er fuldstændig og aldeles optimal når man skal lave vaniljekranse. Det har jeg desværre ikke, men jeg klarede det nu også med en sprøjtepose og en stor stjernetyl. Det er faktisk overraskende hurtigt at lave disse, så skynd dig i køkkenet og prøv kræfter med vaniljekranse med marcipan. Du vil ikke fortryde det.

Nu vil jeg snart tage hjem til min storebror sammen med hele familien. Vi mødes hos ham og hans familie hvert år og spiser æbleskiver, som han laver. Her snakker vi om den beskedne mængde af ca. 300 stk. Det er en af de bedste juletraditioner i min familie og jeg glæder mig til at bruge eftermiddagen på at spise æbleskiver og drikke gløgg.

Rigtig glædelig 2. søndag i advent,
Kærligst Nip


VANILJEKRANSE MED MARCIPAN (ca. 30 stk)

VANILJEKRANSE
200 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
150 g blødt smør
200 g hvedemel
50 g mandelmel
75 g marcipan (groftrevet)
1 æg

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
En spsk sukker og vaniljekorn mases godt sammen med en kniv.
I en skål blandes alt sukker og vanilje med det bløde smør.
Tilsæt herefter hvedemel, mandelmel og groftrevet marcipan og æg. Rør det godt sammen.
Det hele kommes i en sprøjtepose med stor stjernetyl og vaniljekranse sprøjtes ud på bagepapir.
Bages i ca. 10-11 minutter og køles helt af, inden at de spises (eller lægges i en kagedåse).
NIPS TIP! Fyld kun halvdelen af sprøjteposen med dej, da det ellers vil være hårdt at sprøjte ud.

10 comments on “Vaniljekranse med marcipan”

  1. Hej Nip! Bliver de sprøde som ellers, når der er marcipan i, det lyder virkelig lækkert ☺️

    • Hej Astrid,
      De bliver så sprøde og det er nemlig rigtig lækkert med marcipan 🙂
      Dejligt at du også synes det.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Rikke,
      Ja hjemme hos mig holder de ikke så længe, fordi jeg spiser dem så hurtigt 😉
      Men ellers kan de fint holde sig i et par uger i kagedåse som lukker tæt.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar