Disse firkantede og bløde flødekarameller med havsalt kan spises året rundt, men passer ekstra godt på denne tid af året synes jeg.
Jeg har tilføjet havsaltflager som gør de små bløde karamelbider endnu bedre end de allerede er.
Der kan også tilføjes andre smagsgivere som eksempelvis vanilje, hindbær, lakrids eller måske noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, og jeg tænker snart at ville prøve en anden smagsvariant af.
Disse helt klassiske med (eller uden havsaltflager) er dog skæppe skønne, så jeg håber at du også er en lille karamelfan. Ligesom jeg. For at få nogle høje og flotte flødekarameller har jeg anvendt en lidt mindre form end man muligvis normalt ville gøre, men en større form kan bestemt også gøre det.
Jeg ønsker dig en dejlig søndag,
Kærligst Nip
FLØDEKARAMELLER MED HAVSALT (ca. 35-40 stk)
FLØDEKARAMELLER
250 g sukker
250 g smør (skåret i tern)
300 g kondenseret mælk
100 g piskefløde
40 g glukosesirup
150 g karamelchokolade (fx Callebaut GOLD)
+ Havsalt flager efter smag (kan undlades)
Smelt sukkeret i en gryde ved medium varme til det er helt smeltet. Det er bedst ikke at røre.
Tilsæt smør når sukkeret er blevet til en gylden karamel. Rør hele tiden i gryden.
Herefter tilsættes kondenseret mælk, piskefløde og glukosesirup.
Lad det hele koge ved medium varme i ca. 10 minutter. Husk at røre hele tiden.
Tag gryden af varmen, hæld chokoladen i og rør til en homogen masse. Rør herefter havsalt i.
Hæld det hele i en form (ca. 15 x 20 cm) beklædt med bagepapir og drys med lidt havsaltflager.
Sæt formen i fryseren til det har sat sig godt.
Skær det herefter ud til fine flødekarameller og pak dem ind i små stykker bagepapir / madpapir,
eller læg dem i en æske med papir mellem hvert lag, så de ikke klistrer sammen.
NIPS TIP! Jeg opbevarer dem i fryseren lige til at de skal spises, for de bliver hurtigt bløde.
Er der et andet alternativ (som man kan købe i alm. supermarkeder) til karamelchokoladen? 🙂
Hej Nicoline,
Jeg tænker at du sagtens kan købe mælkechokolade eller hvid chokolade, men det vil ændre lidt på smagen 🙂
Mange Hilsner
Nip