Jeg har cravings. Sådan seriøse cravings og det er igen fastelavnsboller. Jeg har nu lavet en ny udgave og denne gang er det vandbakkelse fastelavnsboller. Det er min veninde som for noget tid siden lærte mig at lave vandbakkelse, og lige siden har jeg tænkt at jeg ville forsøge mig med fastelavnsboller på netop denne måde.
Jeg har valgt at fylde dem med yndlingsingredienser som nougatcreme med Nutella, store friske hindbær, masser af flødeskum og mørk chokolade på toppen. De har også fået et drys af hindbærstøv, som jeg synes gør dem ekstra fine og afspejler samtidig hvad fyldet blandt andet gemmer på. De faldt i så god smag hos min familie, at de nu formentlig også kommer til at stå på et fødselsdagsbord meget snart.
I dag skal jeg fejre en af mine bedste veninders fødselsdag og vi er derfor en masse piger som er inviteret til fødselsdagshygge og kagebord. Sidste år var det virkelig lækre kager hun havde lavet, så jeg glæder mig rigtig meget.
Jeg håber at I har en kagefyldt og hyggelig søndag,
Kærlige hilsner fra Nip
FASTELAVNSBOLLER MED NOUGATCREME, HINDBÆR & FLØDE (15 STK)
VANDBAKKELSER
100 gram smør
2 dl vand
1 tsk sukker
135 g mel
4 æg
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Kog vand og smør i en gryde til smøret er smeltet.
Tilsæt sukker og mel og rør godt med en grydeske indtil at dejen slipper gryden.
Hæld dejen i en røreskål og lad den køle lidt.
Pisk med en elpisker ét æg i dejen af gangen og sørg for at piske godt hver gang.
Brug to spiseskeer eller en sprøjtepose til at sætte store dutter af dej på en bageplade med bagepapir.
Der skal være plads mellem vandbakkelserne, da de forventes at hæve til ca. dobbelt størrelse.
Bages i ca 20-25 minutter. Lågen til ovnen må helst ikke åbnes, da de dermed risikerer at falde sammen.
Når de er bagt færdig, åben da ovnen og klip eller skær et lille hul i vandbakkelserne, samme sted som du har tænkt at skære dem over, da du dermed lukker dampen ud og de ikke så nemt falder sammen.
FYLD
100 g nougat
1 stor spsk. Nutella
1 dl fløde
1 bakke friske hindbær
+ 2 dl fløde
Smelt nougat, Nutella og 1 dl fløde i en gryde og hæld det herefter i en ren skål.
Noutgat cremen stilles på køl i et par timer og piskes herefter til den tykner.
Sprøjt en stor dut nougatcreme i midten af hver af de halverede vandbakkelser.
Vask hindbærene og sæt et par stykker af dem oveni cremen.
Pisk 2 dl fløde til flødeskum og sprøjt med en sprøjtepose en ring udenom hver af nougatdutterne.
Læg toppen af hver bolle ovenpå og pres den let fast inden at du dekorerer dem.
DEKORATION
Smelt lidt mørk chokolade og smør det på toppen af hver fastelavnsbolle.
Drys evt. med frystetørret hindbærstøv og anret dem fint.
Sikke lækre kager du bager. Bliver totalt lækkersulten 🙂
Det gør mig simpelthen så glad at høre at du synes det, tusinde hjertelig mange gange tak 🙂
Mange hilsner fra Nip