Så tager vi lige (endnu) en meget lyserød kage, nej faktisk to af slagsen. Jeg er helt tosset med farven, men det har I nok allerede lagt mærke til. Det er min kære veninde heldigvis også, for kagerne var til hende. Hun er netop blevet færdiguddannet, og jeg fik æren af at bage kagerne til hendes gæster.
Flere af dem kan ikke tåle gluten, så derfor er denne helt og aldeles fri for netop det. Kagebunden er lavet på mandelmel, rålakrids og så er der tilsæt en masse sød hvid chokolade. Kagen indeholder to mousser, én på hvid chokolade og en anden på hindbær. En sød og en syrlig mousse kan man også sige. Kigger man på den fra siden ligner den lidt den der tre-farvede-is man fik som barn.
Eftersom at jeg stadig har en hel del ferie tilbage, inden at studiet starter igen, så skal der bruges mange flere timer i køkkenet. Jeg har blandt andet planer om flere fastelavnsboller, for det er noget som jeg tænker på hver dag. Gør vi ikke alle det? Jeg går ualmindeligt langsomt når jeg går forbi de mange bagere her i området hvor jeg bor, bare for lige at se på alle de lækre fastelavnsboller. I næste uge køber jeg dem!
Jeg ønsker Jer alle en dejlig, sød og kagefyldt weekend,
Kærligst Nip
LAKRIDSKAGE MED HINDBÆR (12 personer)
Jeg vil anbefale at lave den hvide chokolademousse som det første, da den skal stå på køl i forholdsvis lang tid inden at den piskes luftig og kan hældes over kagen.
LAKRIDS KAGE
150 g smør
150 g sukker
1/2 spsk Raw Liquorice Powder (Johan Bülow)
1/2 spsk Fine Liquorice Powder (Johan Bülow)
3 æg
175 g mandelmel
100 g hvid chokolade
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt smør og bland det derefter godt sammen med rørsukker og lakridspulver.
Pisk æggene og hæld det lidt efter lidt i, imens der fortsat piskes til dejen er luftig og lys.
Vend mandelmel i dejen og sørg for at det hele vendes godt rundt.
Hak den hvide chokolade og vend i dejen.
Fordel det hele i en springform (24 cm) og bag den i ca. 35 minutter.
Lad kagen køle helt, inden at den tages ud af formen.
Rengør formen, beklæd den med kageplast og læg kagen tilbage.
HVIDE CHOKOLADEMOUSSE
2 blade husblas
100 g hvid chokolade
5 dl fløde
Læg husblad i blød i koldt vand.
Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det nu over chokoladen.
Lad det stå i 1 minut og rør derefter det hele til en ensartet masse.
Vrid husblassen fri for vand og tilsæt det i chokolade-fløden.
Hæld det hele over i en ren skål og dæk den med husholdningsfilm. Det skal røre ved overfladen, så der ikke dannes kondens imens det i 2-3 timer står på køl.
Når det er kølet helt piskes det luftigt og hældes over lakridskagen. Sættes på køl.
HINDBÆRMOUSSE
300 g hindbær
3 blade husblas
100 g sukker
1 vaniljestang
Saften af 1,5 citron
3 dl piskefløde
150 g græsk yoghurt (10 %)
Tilsæt evt. lidt pink farve
Læg husblas i blød i koldt vand
Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, så det bliver en ensartet hindbærsirup.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i, inden du hælder det hele over i en ren skål.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt.
Vend den afkølede hindbærsirup i yoghurtfløden til det har en ensartet konsistens og farve.
Tilsæt evt. lidt pink farve, hvis du vil have en mere klar farve.
Hæld lidt af hindbærmoussen i små halvkugleforme og resten over kagen.
Sæt kagen på køl/frys i et par timer inden at den før servering dekoreres.
DEKORATION
Denne kage har jeg valgt at dekorere med hindbærmousse-halvkugler, små solbærgelé halvkugler, spåner af hvid chokolade, friske hindbær, mynteblade, minimarengs og sukkerkugler i perlemor og lyserøde.
Hvis du hellere vil pynte med noget helt andet skal du selvfølgelig bare gøre det.
Hej Nip
Kan man bruge lakrids aroma i stedet for lakrids pulver?
Vh Bodil
Hej Bodil,
Jeg har ikke prøvet lakrids aroma, men det tror jeg godt at du kan 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip. Kan man undlade den hvide chokolade i bunden? Jeg er ikke den store fan af hvid chokolade. Men skal lave en lakridskage med passionsfrugt. Og er faldet over denne opskrift.
Mvh. Sandra
Hej Sandra,
Ja det kan du sagtens gøre 🙂 Ingen problem.
Mange Hilsner Nip
Kan den samlede kage tåle at stå på køl natten over? 🙂
Hej Johanne,
Det kan den sagtens 🙂 Hvis du pynter med blomster, marengs elle sådan, så vent dog med det inden at du serverer den.
Mange Hilsner Nip
Hej.
Lige et lille spørgsmål, er denne opskrift til 2 kager?
Hej Lærke,
Nej det er til én kage (12 personer / str. 24 cm i diameter) 🙂
Mange Hilsner Nip
Mange tak for svar
Skal jeg bruge noget specielt hvid chokolade for at gøre den ekstra lækker?
Bruger du almindelig sukker eller rørsukker?
Mvh lærke