I går aftes kom min mor og moster på besøg. Hver gang jeg får besøg af min familie tager de aftensmad med, og jeg står derfor istedet for kagedelen. Det er win-win for os alle, eftersom at jeg stadig ikke mestre at lave mad. I går lavede jeg dem derfor en svampet gulerodskage med rigelige mængder af dejlig frosting.

Det er længe siden at jeg har lavet gulerodskage, men jeg har altid elsket denne. I de mange år jeg boede i udlandet og vi flere gange i ugen var forbi Starbucks var det altid gulerodskagen jeg købte med mig. I går tænkte jeg tilbage på den tid og bestemte mig for at lave min egen, som både er nem og virkelig god. For mig er det næsten altafgørende at en kage som denne (og mange andre) ikke bliver tørre og det gør denne heldigvis ikke. Langt fra faktisk.
Det blev derimod en meget svampet gulerodskage med valnødder og en virkelig fluffy og lækker hvid-chokolade-creamcheese-frosting. Jeg har anvendt en kvadratisk form, men hvis du ikke har sådan en, kan du helt uden problemer anvende en rund springform i nogenlunde samme størrelse eller måske lidt større.

Nu vil jeg tage et stykke kage med og gå på besøg hos min veninde som lige bor rundt om hjørnet. Det er godt at have veninder og venner tæt på, så de kan hjælpe mig med at spise de mange kager.

Mange kærlige hilsner,
Nip


GULERODSKAGE MED FROSTING (ca. 10 personer)

GULERODSKAGE
200 g smør
65 g brun farin
350 g sukker
4 æg
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1/2 tsk salt
300 g hvedemel
300 g gulerødder (skrællet og revet fint)
En håndfuld grofthakket valnødder

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt smør og brun farin i en gryde og stil det til side.
Pisk imens sukker og æg til en luftig og lys masse og tilsæt nu smør-farin blandingen.
Herefter røres bagepulver, stødt kanel,  salt hvedemel, revet gulerødder og grofthakket valnødder i.
Hæld dejen i en springform (ca. 20-24 cm) foret med bagepapir og bag kagen i ca. 40 minutter.
Når kagen er helt kold tages den ud af formen og sættes på et kagefad.

FROSTING
150 g hvid chokolade
150 g flormelis
150 g blødt smør
200 g flødeost (fx Philadelphia Orignal)
2 tsk vaniljesukker eller korn af 1/2 vaniljestang

Smelt hvid chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og lad det køle af.
Pisk flormelis og smør indtil at det er lyst og luftigt. Tilføj herefter de resterende ingredienser og vend det rundt.
Stil frostingen på køl i 15-20 minutter og smør herefter et tyndt lag udover hele kagen.
Kom den resterende frosting i en sprøjtepose med en fin tyl og pynt nu fint hele kagen.

9 comments on “Gulerodskage med frosting”

  • Hej Sanne,
   Ja det kan du tro 🙂 Husk blot at tage kagen ud ca. 30 min før den skal spises, så frostingen kan nå at blive lidt blød.
   Mange Hilsner Nip

 1. Kagen ser meget lækker ud! Har lige et lille spørgsmål. Kan jeg opbevare frostingen på køl indtil dagen efter, og så sprøjte den på.
  Hilsen Julie

  • Hej Julie,
   Tusinde tak, det var pænt sagt. Ja det kan du godt. Opbevar den i en skål og så kan du sætte den ud på køkkenbordet dagen efter indtil at den er blevet lidt blødere og evt. hurtigt piske den, så den får en god konsistens 🙂 Rigtig god fornøjelse.
   Mange Hilsner Nip

 2. Hej Julie,
  Jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke, og efter at have sat min fine frosting i køleskabet for at hvile, kom den desværre ud og var helt skilt. Jeg har googlet og googlet, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad der gik galt? Jeg prøvede at redde den ved at piske den igen, og tilføjede først lidt mælk og så smør. Men det blev bare endnu værre. Så hvad gør jeg galt? 🙁

  • Hej Johanne,
   Det lyder godt nok mærkeligt. Jeg har aldrig prøvet at den er skilt når den kommer ud. Hvis den har været skilt for mig, så er det fordi at den hvide chokolade har været for varm, men så har man kunnet se den skille med det samme 🙂 Jeg håber virkelig meget at det lykkedes næste gang. Kærligst fra Nip

 3. Meget fin kage! Virkelig flot!
  Jeg har et spørgsmål angående frostingen. Jeg synes, det ligner, at du har smurt et tyndt lag frosting på kagen inden du laver toppene ovenpå. Er det rigtigt?

  • Hej Pernille,
   Tusinde tak skal du have. Det er jeg SÅ glad for at du synes 🙂
   Det er helt korrekt at der er smurt et tyndt lagt frosting ud på hele kagen. Det retter jeg lige i beskrivelsen. Godt at du skrev det. Ha en dejlig aften. Kærligst Nip

Skriv et svar