I dag skal det handle om de her små basser, nemlig Kaj Kager. Den anden dag sad jeg nemlig og læste mine gamle Blå Bøger igennem fra både folkeskolen, efterskolen og gymnasiet. Fælles for dem alle er, at der bliver nævnt at jeg er svært glad for både slik og kage. KAJ KAGER står der skrevet i den ene af dem, og det var altså også min, uden sammenligning, yndlings kage over dem alle da jeg gik i folkeskole. Dem fik vi virkelig spist mange af. Jeg er ikke den eneste, vel?

Desværre synes jeg meget sjældent at man ser netop Kaj Kager, i den go’e gammeldaws udgave. De fleste man ser i dag er lavet som en slags cupcake, og dermed ikke som dem jeg husker fra min barndom. I dag har jeg derfor selv forsøgt mig med netop den udgave som jeg allerbedst kan lide. Saftige mazarinbunde, et (tykt) lag mælkechokolade, sød og fluffy hindbær skum lavet på italiensk marengs og den smukkeste grønne marcipan.

I anledningen af begge mine forældres fødselsdag i dag, har jeg bagt masser af fastelavnsboller og opskriften på dem kan du finde lige her på bloggen. Udover at fejre dem, så skal ét af mine yndlings mennesker også fejres i aften i Aarhus. Det bliver en festlig og kagefyldt weekend (igen).

Rigtig dejlig og sød (kaj)kage-weekend,
Kærligst fra Nip


KAJ KAGER (8 personer)

MARZARINBUNDE
75 g sukker
75 g blødt smør
75 g marcipan
1,5 æg
50 g mel
+ 50 g mælkechokolade

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, blødt smør og marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Sigt mel i dejen og vend det godt rundt. Fordel det hele i en springform (24 cm), foret med bagepapir.
Kagen bages i ca. 20 minutter. Sæt herefter kagen på køl og udstik derefter bundene (5-6 cm).
Smelt chokolade og smør den ene side af alle bundene med chokolade. Stil dem til side og lav imens cremen.

LYSERØD ITALIENSK-MARENGS CREME
Korn af 1/2 vaniljestang
75 g flormelis
120 g blødt smør
1 past. æggeblomme
1,5 spsk frysetørrede hindbærpulver

100 g hindbær
100 g vand
100 g sukker
80 g æggehvider
30 g flormelis

Skrab vaniljekornene ud og bland det sammen med flormelis, så kornene skilles fra hinanden.
Bland alle ingredienserne sammen og sæt skålen til side.

Hindbær, vand og sukker koges op. Lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, så der til sidst er en hindbærsirup tilbage.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt lidt flormelis af gangen til det er en sej marengsmasse.
Hæld den stadig brandvarme hindbærsirup i en tynd stråle ned i marengsmassen imens der piskes til det er koldt.
Vend forsigtigt den lyserøde creme med marengsmassen til det hele er en homogen masse.

DEKORATION
350 g grøn marcipan
Lyserød fondant eller marcipan
Glasur til øjnene
Lakridsgranulat eller lakridskrymmel

SAMLING AF KAGERNE
Stik kagerne ud med en rund ustikker (5-6 cm) og smør dem med et tyndt lag mælkechokolade.
Hæld hele den lyserøde creme i sprøjtepose med en stor rund tylle.
Sprøjt toppe i den ønsket højde på hver af mazarinbundene og sæt dem herefter på køl i en times tid.
Rul den grønne marcipan ud mellem to stykker plastik og stik marcipanlåg ud med en rund udstikker (ca. 10 cm).
Fold forsigtet det grønne marcipanlåg udover hver af kagerne.
Skær et hul i den grønne marcipan på hver af kagerne til munden.
Form små lyserøde tunger af marcipan eller fondant og sæt en tunge fast i hver mund.
Bland lidt glasur og lav små øjne på alle Kaj kager. Placér herefter lidt lakrids i midten af hver.

6 comments on “Kaj Kager”

    • Det kan du sagtens gøre, for jeg spiste også en af dissse dagen efter at de var lavet og de smagte slet ikke dårligt. Tvært imod 😉 Rigtig god aften til dig.
      Mange Hilsner Nip

    • Hejsa,
      Umiddelbart så tror jeg godt at du kan. Jeg har ikke prøvet det, men den smager skisme godt kan du tro.
      Venligst fra Nip

Skriv et svar