Annonce – Udstikkere fra den nye bageserie som snart fåes i Sinnerup.
Så er det ganske snart ved at være Halloween og i den forbindelse har jeg lavet små spøgelseskager som er sjove at lave for både børn og voksne. Smagen kender du helt sikkert, for det minder mest af alt om den klassiske kajkage.

 

Jeg har brugt Sinnerup’s nye udstikkere som meget snart lander både online og i butikkerne. Det er helt tynde udstikkere, så snittet bliver virkelig skarpt. De kommer som et sæt med flere størrelser og så kommer der ovenikøbet en stor bageserie med masser af fine og finurlige forme.

Okay, spøgelserne er måske mere nuttede end de er skræmmende, men de er nu meget hyggelige her til halloween. Du kan også lave dem til påskekyllinger ved påsketid eller til helt klassiske kajkager. Hvad er du mest til?

Du ønskes en dejlig efterårsferie og en (u)hyggelig halloween!
Kærligst fra Nip


SPØGELSESKAGER (8 personer)

MARZARINBUNDE
100 g sukker
100 g blødt smør
100 g marcipan (groftrevet)
2 æg
75 g mel
1/2 tsk vaniljesukker
+ 50 g nougat eller chokolade

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, blødt smør og marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Sigt mel og vaniljesukker i dejen og vend det godt sammen.
Smør dejen ud (0,5-1 cm i tykkelsen) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ca. 15 min.
Lad kagen køle af. Smelt nougat og smør det ud på kagen. Lad det sætte sig på køl.
Stik ca. 8 bunde ud med en rund udstikker (ca. 6 cm). Spis resterne!

LYSERØD GUF
Korn af 1/2 vaniljestang
80 g flormelis
120 g blødt smør
20 g past. æggeblomme
2 spsk frysetørrede hindbærpulver

Pisk vaniljekorn, flormelis og blødt smør godt sammen til en luftig masse.
Tilføj æggeblomme og hindbærpulver og pisk igen.

100 g hindbær
100 g vand
100 g sukker
80 g æggehvider
30 g flormelis

Hindbær, vand og sukker koges op. Lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, så der til sidst er en hindbærsirup tilbage.
Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt lidt flormelis af gangen til det
Varm hindbærsirupen op til 117 grader og hæld deet i en tynd stråle ned i marengsmassen imens der piskes.
Pisk indtil at det er koldt (ca. 7-8 min). Vend nu ca. 3/4 af marengsmassen i smørcremen.
Hæld det på en sprøjtepose med stor rund tyl og sprøjt toppe på hver af mazarinbundene.

DEKORATION
400 g hvid marcipan
10 g lyserød marcipan
Lidt chokolade som “lim”
Sukkerøjne eller evt. krymmel

SAMLING AF KAGERNE
Rul den hvide marcipan ud mellem to stykker plastik og stik marcipanlåg ud med en rund udstikker (ca. 12 cm).
Fold forsigtet marcipan udover hver af kagerne. Smelt lidt chokolade, så øjnene kan sidde fast på marcipanen.
Form små lyserøde tunger af marcipan og skær hul i spøgelseskagerne, så tungen kan sidde fast.

Skriv et svar