Tærter kan altså et eller andet, de er bare altid gode og altid en sikker vinder på kagebordet. I dag får I opskriften på denne fine rabarbertærte, som ovenikøbet er drøn-nem at lave.

Mønsteret kommer der ikke en guide til, for det var tilfældigt at det endte med at se sådan ud. Bevares, det er lagt i et mønster, men det var ikke planlagt eller skabt til netop denne. Blot en af de der tilfældigheder som ender med (heldigvis) at være en god idé.

Denne rabarbertærte havde jeg med hjem til mine gode venner i går aftes, og den faldt heldigvis i god jord. Vi spiste den blot som I ser den her, men næste gang vil jeg spise den lun med en god hjemmelavet vaniljeis. Det må være prikken over i’et. Creme fraiche eller en stor klat flødeskum vil helt sikkert også gøre det godt. Rabarberne er meget syrlige og tærten sød og det er jo en kombination jeg er glad for. Jeg håber at I vil være det samme.

Kærligst fra Nip


RABARBERTÆRTE (6 personer)

TÆRTEBUND
40 g mandelmel
125 g hvedemel
60 g flormelis
125 g koldt smør
1/2 æg

Mandelmel, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Tilsæt koldt smør revet på et groft rivejern.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med ægget. Pak dejen ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Når dejen er kold, rulles den ud (2 mm) og kommes i en tærteform (20-22 cm).
TIP! Jeg bruger en perforeret bageplade (uden bagepapir på) og en perforeret tærteform. Det gør den mere sprød.

MAZARINMASSE
60 g smør (blødt)
60 g flormelis
60 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt
+ 6-8 stængler rabarber

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Alle ingredienserne piskes godt sammen og fordeles i tærtebunden.
Skyl rabarberstænglerne, skær dem i passende stykker og læg dem oveni mazarinmassen.
Bag tærten i ca. 20-25 min. til den er gylden, og lad den herefter køle af. Drys evt. med lidt flormelis.

2 comments on “Rabarbertærte”

  1. Hvis man ikke tåler mel kan man så undlade tærtebunden og nøjes med massen og rabarber ?

Skriv et svar