Som nogle måske ved, så udvikler jeg opskrifter i samarbejde med Jakobsens Honning. Dvs at disse opskrifter ikke indeholder hvidt raffineret sukker, men istedet sødes de med honning. Det er virkelig lækkert og nemt at arbejde med honning, og denne gang er det blevet til cheesecake i glas med bagte rabarber og lakrids.
Jeg har virkelig spist mange af dem nu, og jeg kan nemt fortsætte. De er bare blevet SÅ gode!
Bunden består af kiks med lakrids, men hvis du ikke er til lakrids kan du sagtens undlade at tilsætte det. Ovenpå er en ostemasse med vanilje og citron, og på toppen har jeg lavet honningbagte rabarber. Jeg har også lavet rabarberakaviar, som jeg synes er en virkelig fin og enkel form for dekoration.
Og så lige tilbage til de honningbagte rabarber. Det er et seriøst hit hjemme hos mig. Jeg spiser dem som her på cheesecake, på min skyr om morgenen og med vaniljeis. Det tager ingen tid at lave og de er virkelig virkelig lækre.
Jeg håber at I vil kunne lide disse små cheesecakes, som kan tilberedes på ganske kort tid.
Kærligst fra Nip
CHEESECAKE I GLAS MED BAGTE RABARBER & LAKRIDS (4 personer)
KIKSEBUND
120 g digestive kiks
60 g smeltet smør
Blend digestive kiks til helt fine kiksekrummer, tilsæt smeltet smør og rør godt rundt i det.
Tryk kiksemassen ned i hvert af de 4 dessertglas og sæt dem på køl.
HONNINGBAGTE RABARBER
3 stængler rabarber
20 g akaciehonning (fx økologisk akaciehonning fra Jakobsens)
Korn af 1/2 vaniljestang
3 spsk vand
Rens og skær rabarberstænglerne i stykker af ca. 3 cm.
Akaciehonning, vaniljekorn og økologisk citronskal blandes sammen og rabarberstykkerne vendes i.
Bages ved 150 grader i ca. 15-20 minutter til de er møre. Lad dem køle af.
CREAMCHEESE
2,5 blad husblas
300 g flødeost (fx Philadelphia Original)
75 g akaciehonning (fx økologisk akaciehonning fra Jakobsens)
Korn af 1/2 vaniljestang
1,3 dl piskefløde
Saft af én citron
Start med at udbløde husblas i koldt vand.
I en skål piskes flødeost, sukker og vaniljekorn sammen. Piskefløde tilsættes herefter imens der piskes.
Varm citronsaften op, og smelt husblassen heri. Lad det køle lidt og rør så 1 spsk af ostemassen i.
Herefter hældes det over i skålen med ostemasse, og der røres til det er en homogen masse.
Hæld det nu ned i hvert glas og sæt dem i køleskabet til de har sat sig helt.
RABARBERKAVIAR
3-5 dl smagsneutral olie
2 blade husblas
1 dl rabarbersaft
Hæld olien i et højt glas eller en kande, og sæt det i fryseren i 30-40 min.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm rabarbersaften op og smelt husblassen deri. Lad den køle af til ca. stuetemperatur.
Kom den på en sprøjtepose (eller pipette), og lav forsigtigt dråber ned i den iskolde olie.
De små kaviarperler sætter sig imens de synker til bunds. Kom dem på køl i ca. 10 minutter.
Skyl herefter rabarberkaviarerne i en si under koldt vand og dekorer hvert glas med disse og bagte rabarber på toppen.