Det er simpelthen så længe siden at jeg har glazet, så i går gjorde jeg det endelig igen på denne hindbær-rabarberkage. Denne gang blev det en triple glaze i lilla, pink og rød. Ovenpå en hvid spiderglaze, som lavede det fineste mønster.

Kagen indeholder rabarber, hindbær og en dejlig stærk overraskelse. I kan se billedet af snittet længere nede i opskriften.

Kagen består af en rabarber-blondie, et knasende lag praliné med hvid chokolade, et lag hindbær-rabarbershots og en hindbær-rabarbermousse. Kagebunden kan NEMT spises for sig selv, men det er altså virkelig godt med de andre elementer til. Jeg håber at du vil kunne lide kagen, hvad end du gør det ene eller det andet. God weekend!

Kærligst fra Nip


HINDBÆR-RABARBERKAGE (8 personer)

BLONDIE MED RABARBER
150 g smør
150 g sukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
100 g hvid chokolade (hakket)
75 g rabarber (i små stykker)
50 g groftrevet marcipan
50 g hvedemel
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør og sæt det til side.
I en skål piskes sukker, æg og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilføj det smeltede smør.
Vend chokolade, rabarber og marcipan i dejen. Herefter vendes mel og salt i.
Fordel dejen i en foret springform (20-22 cm) og bag bunden i ca. 20-25 minutter. Lad kagen blive kold.
Udstik en bund med en 14-cm kagering. Læg kageplast rundt i kanten af kageringen og sæt den på køl.

PRALINE MED CHOKOLADE
30 g sukker
30 g vand
65 g mandler
30 g hvid chokolade

Sukker og vand koges til en gylden karamel.
Imens ristes mandler i ovnen ved 200 grader i ca. 5-6 minutter.
Nødderne hældes i karamellen imens gryden fortsat står på blusset. Rør godt rundt.
Hæld det hele ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
Blend det hele indtil de naturlige olier kommer ud og massen er flydende og lind i konsistensen.
Smelt chokoladen, tilsæt, bland og hæl det herefter over kagebunden og lad den sætte sig på køl.

HINDBÆR-RABARBERGELE
1 blad husblas
1/2 dl hindbær-rabarber shots (fx fra Pure Shots)

Læg husblas i blød i koldt vand
Varm hindbær-rabarbershots langsomt op og smelt husblassen deri. Lad det køle lidt af.
Hæld det over praliné-laget og sæt den i fryseren til den har sat sig helt.

HINDBÆR-RABARBER MOUSSE
3 blade husblas
125 g hindbær
125 g rabarber (renset og skåret i stykker)
50 g sukker
Korn af 1/2 vaniljesukker
Saft af 1 citron
2 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10 %)

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog hindbær, rabarber, sukker, vaniljekorn, citronsaft op og lad det simre i ca. 10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, og smelt husblassen i. Lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt. Tilsæt hindbær-rabarber-siruppen.
Hæld det hele i en silikoneform (18 cm) og pres herefter forsigtigt kagen ned i, med geléen ned af.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.
NIPS TIPS! Når du laver kagen på denne måde støbes kagen på hovedet. Du kan også lægge kan i en 18 cm alm. springform eller kagering med kageplast i siderne, og hælde moussen hele vejen rundt og over kagen.

GLAZE + SPIDERGLAZE
5 blade husblas
100 g akaciehonning
150 g sukker
100 g vand
100 g kondenseret mælk
110 g hvid chokolade (hakket)
Pink, lilla og rød pastafarve (eller andre hvis du foretrækker det)
+ 50 g miroir gele og hvid pastafarve (spiderglaze)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm akaciehonning, sukker og vand op til det rammer kogepunktet. Tilføj kondenseret mælk og husblas.
Hæld det over den hvide chokolade i en høj kande. Stavblend forsigtigt.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Lad glazen køle til ca. 36 grader og fordel det i tre skåle/kander med hver sin farve.
Hæld det herefter skiftevis (lidt af gangen) over i en ren kande.

I en anden skål smeltes miroir gelé og hvid farve over vandbad.
Denne skal også ramme en temperatur på min. samme temp. som den anden glaze. Eller højere.

Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad.
Hæld den farvet glaze over kagen så den dækkes over det hele – også på siderne.
Dyp en stor paletkniv i den hvide glaze og stryg den helt forsigtigt henover.
Frem kommer en smuk spiderglaze til syne og kagen kan nu tø op på et fad i køleskab i 1-2 timer.

2 comments on “Hindbær-rabarberkage”

Skriv et svar