Jeg har sådan glædet mig til at vise jer mine nye opskrifter, som jeg har lavet i samarbejde med Jakobsens Honning. Det her er mit bud på en sommerkage – en brownie med honningskum og bær. Den er super enkel at lave og så er det en rigtig sommerkage når den er fyldt med bær og dansk honning.

Istedet for at anvende sukker, så bruger jeg dansk blomsterhonning, som søder og smager virkelig lækkert – også hvis man som mig nemt kan spise det med ske direkte fra bøtten. Jeg har lavet en lækker og let honningskum på toppen af denne brownie, og så er kagen selvfølgelig fyldt med masser af søde og syrlige bær.

Jeg håber at I vil prøve denne på sommerbordet. For selvom at sommervejret lader vente lidt (lang tid) på sig, så skal vi ikke glemme at spise os mætte i de mange lækre frugter og bær som kan fås mange steder nu. Jeg spiser helst bær med kage og/eller is ligesom her. Jeg håber at I vil gøre det samme.

Kærligst fra Nip


BROWNIE MED HONNINGSKUM & BÆR (8 personer)

BROWNIE
100 g mørk chokolade
100 g smør
150 g Honning (fx. Dansk Blomsterhonning fra Jakobsens)
3 æg
1 spsk. kakaopulver
50 g hvedemel
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn.
Smelt mørk chokolade og smør i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Hæld honning i og rør det godt rundt.
Tilføj ét æg af gangen imens der piskes.
Vend kakaopulver, hvedemel og salt i dejen.
Beklæd en springform (20 cm.) med bagepapir i bunden og lidt smør på siderne.
Hæld dejen i og bag browniebunden i ca. 25 minutter. Lad bunden køle af.

HONNINGSKUM
100 g honning (Fx. Dansk Blomsterhonning fra Jakobsens)
1,2 dl æggehvider

Hæld honning i en gryde og varm det op til det bobler, ved ca. 110 grader.
Alt imens at honningen varmes op, piskes æggehviderne helt stive.
Herefter hældes den varme honning i æggehviderne imens der piskes.
Pisk til det er koldt, det tager ca. 10-12 minutter.

ANRETNING
Brombær
Hindbær
Jordbær
Kirsebær
Evt. lidt spiseligt guld

Fordel honningskummet ovenpå browniebunden.
Skær bærrene i stykker og læg dem tilfældigt ovenpå honningskummet.
Dekorér evt. med lidt spiseligt guld.

Skriv et svar