Yndlingsfrugten over dem alle, og så sammen med den bedste tærte under, det giver tilsammen disse mini passionstærter med chokolade.
Jeg har et mindre tærteflip for tiden, og det er virkelig også en kage som kan varieres på alle tænkelige måder. Det er heller ikke første gang jeg laver tærte med passion. Du kan finde en anden variant lige her.
Denne her er med en sprød tærtebund, saftig mazarinmasse, passionsfrugtganache og syrlig passionsfrugtmousse. De er både søde og syrlige, og den kombination er altså den bedste. Ligeså meget som jeg elsker en chokoladetung gateau marcel kage, så elsker jeg syrlig passionsfrugt som i denne tærte. Jeg håber at du vil komme til det samme.
De kærligste søndagshilsner,
Nip
PASSIONSTÆRTER MED CHOKOLADE (6 personer)
PASSIONSFRUGT MOUSSE
2 blade husblas
75 ml passionsfrugtpure/saft
1 spsk citronsaft
40 g sukker
1,5 dl fløde
70 g græsk yoghurt (10 %)
Læg husblas i blød i koldt vand
Varm passionsfrugtpure, citronsaft og sukker op ved middel varme. Smelt husblassen i og lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og vend den græske yoghurt i. Herefter vendes passionsfrugtsiruppen i.
Hæld moussen i mousseforme og sæt dem i fryseren til de er gennemfrosne.
TÆRTEBUND
40 g mandelmel
125 g hvedemel
60 g flormelis
125 g koldt smør
1/2 æg
Mandelmel, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Tilsæt smør i tern.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med ægget. Pak dejen ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Når dejen er kold rulles den ud (2 mm) og kommes i tærteformene ved at udstikke en bund og lave et bånd til kanten.
TIP! Jeg bruger en perforeret bageplade og disse forme.
MAZARINMASSE
70 g blødt smør
70 g sukker
50 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt
Pisk det hele sammen og fordel det i bundene, men ikke helt til kanten, da mazarinmassen hæver op.
Bages i ca. 15 min. ved 200 grader til de er gyldne. Lad dem herefter køle af.
PASSIONSFRUGTGANACHE
100 g mælkechokolade
25 ml g piskefløde
25 ml passionsfrugtsaft
Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Varm piskefløde og passionsfrugtsaft op op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 1 minut, inden at det røres til en blank ganache og smør det på de afkølede tærter.
Sæt tærterne i køleskabet til ganachen har sat sig.
DEKORATION
Velvet spray (gul)
Spiselige blomster
Sølv-chokoladeknapper
Crispy chokoladeperler (fx. Callebaut)
Spray de frosne mousser med velvetspray og flyt dem over på hver af tærterne.
Dekorér med resterende elementer eller noget andet, som du synes passer fint på kagerne.
Hej Nip
Tak endnu en gang for dine lækre og superinspirerende opskrifter. Jeg har nu kigge flere igennem og klikket på link til forme. Men linket virker desværre ikke.
Hej Winnie,
Tak for enormt søde ord – det varmer. Jeg har selv tjekket links til både bageplade og forme og de skulle gerne virke 🙂
Mange Hilsner Nip
Ser fantastisk ud må prøve at lave dem.
Hvor køber du passionsfrugt saft henne