Jeg har indgået et samarbejde med Jakobsens. Altså I ved, dem som producerer virkelig lækker honning, og mange forskellige varianter. I den forbindelse har jeg lavet denne påskekage som faktisk er en honningkage med citron og glaze.

Netop glazen har jeg eksperimenteret meget med, og nu har jeg endelig fundet frem til en helt anden opskrift som er lavet på akaciehonning, og helt uden både miroirgelé og glukose. Honningen gør den spejlblank. Glæd jer til at prøve!

Selve bunden er en honningkage med masser af citron, og bunden er simpelthen så svampet og lækker. Jeg tænker at den også vil gøre sig godt i en lagkage med flere af disse bunde. Bunden er støbt ind i en syrlig og luftig citronmousse, og disse to elementer kan snildt gøre kagen ud. Glazen kan altså undværes, og du kan dekorere direkte ovenpå moussen, hvis ikke du har mod på at kaste dig ud i at lave glaze. Det skal dog siges at netop denne glazeopskrift er både billigere og nemmere at lave end mange andre.

Jeg håber at I vil give jer i kast med den her i påsken, eller en anden god gang. Den kan spises året rundt!

Kærligst Nip


HONNINGKAGE MED CITRON (8 personer)

HONNINGKAGE
80 g honning (fx økologisk cremet smagfuld fra Jakobsens)
80 g blødt smør
50 g marcipan
2 æg (stuetemperatur)
2 økologiske citron
45 g hvedemel
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk honning og blødt smør sammen. Riv marcipan på et groft rivejern og tilsæt både det og æg.
Riv skallen af 2 økologiske citroner på et fint rivejern og pisk det i sammen med hvedemel og salt.
Fordel det hele i en foret springform (16 cm) og bag kagen i ca. 18-20 minutter, til den er gylden.

CITRONMOUSSE
2,5 blad husblas
1 dl citronsaft
50 g akaciehonning (fx økologisk akaciehonning fra Jakobsens)
150 g piskefløde
100 g skyr neutral (2%)
Evt. lidt gul farve

Start med at udbløde husblassen i koldt vand.
Citronsaft og akaciehonning varmes op til lige under kogepunktet og husblassen smeltes i. Lad det køle af.
Imens piskes fløden til flødeskum, og skyr vendes i. Tilføj evt. også lidt gul farve.
Læg kagen i en større form (ca. 20 cm) med kageplast i kanten og bagepapir i bunden.
Når citronsaften er kølet af vendes den i, og citronmoussen hældes over kagen, så den dækkes helt.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.

HONNINGGLAZE
5 blade husblas
1 dl vand
200 g akaciehonning (fx økologisk akaciehonning fra Jakobsens)
150 g hvid chokolade
Gul pastafarve

Læg husblas i blød i koldt vand.
Vand og akaciehonning varmes op til lige under kogepunktet og husblassen smeltes deri.
Imens hakkes hvid chokolade og kommes i en høj beholder (fx et stort målebæger).
Hæld den varme honningsirup over chokoladen og tilføj pastafarve efter smag.
Anvend en stavblender ved at sætte den skråt ned i beholderen og rejse den op, så der ikke kommer luftbobler.
Stavblend glazen til en ensartet masse og lad den køle ned til ca. 27-28 grader.
Tag den iskolde kage ud af fryseren og læg den på en rist (med bagepapir på bordet under).
Hæld den gule glaze over kagen og flyt den over på et serveringsfad.
Dekorér evt. med spiselige blomster og et par chokolade påskeæg. 

10 comments on “Honningkage med citron og glaze”

  1. Hej
    Virkelig smuk kage. Glæder mig til at komme i gang med den.
    Lader du glazen køle ved stuetemperatur eller i køleskab? Har du et bud på, hvor lang tid, det tager?
    /Jannie

    • Hej Jannie,
      Jeg er så glad for at du skal igang med den 🙂 Jeg lod den køle ned i køleskabet, men husk at se til den løbende.
      Du kan også lade den køle ved stuetemperatur.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip! Hvor længe er kagen om at tø op efter man har puttet glace på når den er frossen? Bare så jeg lige kan time det ift. hvornår den skal spises 🙂

    • Hej Trine,
      Som ofte forer jeg den med bagepapir i bunden og lidt smør på siderne 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar