Da jeg er ved at gøre klar til årets nytårsdessert, måtte jeg rydde op i min fryser og der fandt jeg disse smukke passionsfrugt mousser. Sammen med en sød mazarinmasse og lidt dekorativ pynt er det blevet til en passionstærte.
Det kan godt være at jordbærtærten er min absolutte favorit, men den er godt nok blevet skarpt efterfulgt af denne passionstærte. Den er sådan virkelig virkelig god!
Bunden består af en klassisk sprød tærtebund med en sød og saftig mazarinmasse ovenpå. På toppen har jeg foruden passionsfrugt mousser dekoreret med hvad jeg lige havde herhjemme. Det står dig derfor helt og aldeles frit for at finde på andet dekoration end mousse.
I dag er jeg ved at forberede årets nytårsdessert, som jeg viser frem snart. Min nytårsdessert fra sidste år finder du her.
Jeg vil benytte lejligheden til at sige TUSINDE TAK til alle jer som finder inspiration og idéer her på min blog. Jeg bliver altid varm om hjertet, for alle jeres søde beskeder samt billeder af jeres kreationer. Det gør mig så glad når I kan bruge det jeg viser frem herinde, og jeg håber at I fortsat vil følge med i 2019. Rigtig godt nytår!
Kærligst fra Nip
PASSIONSTÆRTE (6 personer)
PASSIONSFRUGT MOUSSE
2 blade husblas
75 ml passionsfrugtpure
1 spsk citronsaft
40 g sukker
1,5 dl fløde
70 g græsk yoghurt (10 %)
Læg husblas i blød i koldt vand
Varm passionsfrugtpure, citronsaft og sukker op ved middel varme. Smelt husblassen i og lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og vend den græske yoghurt i. Herefter vendes passionsfrugtsiruppen i.
Hæld moussen i en silikoneform du kan lide. Eksempelvis denne som jeg har anvendt. Sæt den i fryseren.
TÆRTEBUND
150 g hvedemel
40 g flormelis
1 nip salt
1/2 æg
90 g koldt smør
Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Tænd ovnen på 200 grader. Når dejen er kold rulles den ud (2 mm) og kommes i en tærteform (20 cm).
Bag bunden i ca. 10 minutter til den er gylden, og lad den herefter køle af. Skru ovnen ned på 175 grader.
MAZARINMASSE
70 g smør (blødt)
60 g flormelis
50 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
1 æggehvide
1 nip salt
Alle ingredienserne piskes godt sammen og fordeles i tærtebunden og bages til den er gylden.
Det tager ca. 10-12 min. ved 175 grader. Når kagen er kold lægges de frosne passionsfrugt mousser ovenpå den.
DEKORATION
Du kan dekorere resten af kagen som du vil. Evt. med disse macarons.
Jeg har også dekoreret denne med chokoladeperler, broken-gel på citrus og lidt hvid chokolademousse.