Det er måske lige et par dage for sent at jeg sender min opskrift på brombærbomber ud til jer, men de kan jo snildt bruges i en anden festlig sammenhæng.

En af mine gode veninder og hendes kæreste inviterede til nytårsfest hos dem her i Aarhus. De stod for den LÆKRESTE middag, og jeg for desserten. Den faldt heldigvis i god jord, og derfor håber jeg at I har lyst at prøve denne dessert.

Kagerne består af flere forskellige elementer og er en af de lidt sværere dessert-kager, men man kan snildt gøre dem ‘nemmere’ ved at fjerne nogle af elementerne. Den lilla moussekage kan nemlig helt bestemt sagtens stå for sig selv.

Brombærbomberne jeg har lavet her består af nøddebunde med brombærgelé, chokolademousse og glaze. Ovenpå er de dekoreret med friske brombær, guld-tuiles og crispy chokoladeperler. Til selve tallerken-anretningen har jeg lavet en brombærmousse, en brombær coulis og en guldtuiles.

Jeg håber at I er kommet godt ind i år 2018 og er klar til en masse flere opskrifter på kager, desserter og en masse andre søde herligheder i det nye år. Rigtig godt (og lidt forsinket) nytår til jer alle sammen!

Mange søde hilsner,
Nip


BROMBÆRBOMBER (8 personer)

BROMBÆRGELE
3 blade husblas
200 g brombær
5 spsk citronsaft
75 g sukker

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog brombær, citronsaft og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, så det bliver en ensartet brombærsirup.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i.
Hæld en del af det i 8-10 små halvkugle silikoneforme og sæt dem i fryseren til de er helt frosne.
Brug resten af geléen (inden at den sætter sig) i brombærmoussen.

HASSELNØDDEBUNDE
50 g æggehvider
100 g sukker
50 g maricpan
75 g hasselnødder

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og æggehvider til en lys og stiv marengsmasse.
Riv marcipanen direkte ned i marengsen og vend det sammen.
Blend hasselnødderne til groft ‘mel’ og vend også det i.
Fordel dejen i en foret springform (ca. 20-24 cm) og bag den midt i ovnen i ca. 20-25 min.
Lad kagen køle helt af og udstik herefter 8 små cirkler som passer til at de kan bruges som bunde.

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE
3,5 blade husblas
3 dl piskefløde
300 g mælkechokolade
3 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog 3 dl piskefløde op, smelt husblassen i og hæld det over chokoladen så det dækkes helt.
Lad det stå i 1 minuts tid, og rør så fra midten af skålen til det samler sig til en homogen creme.
Vend det hele sammen til en mousse og hæld det i en ‘stoneform’ eller en anden du kan lide.
Læg herefter en brombærgele-halvkugle og en hasselnøddebund i og lad dem blive helt hårde på frost.

BROMBÆRMOUSSE
1-1,5 dl brombærgele (inden at det sætter sig)
2 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10 %)

Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt.
Vend den afkølede brombærsirup i til en homogen mousse.
Hæld det i en ‘quenelleform’ eller den silikoneform du kan lide og læg dem i fryseren til de er frosne.

GLITTER GLAZE
2,5 blad husblas
1,3 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gelé
Lilla (+ evt. lille smule sort farve, hvis du vil gøre farven lidt mere dyb)
Guldstøv

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen deri.
Hak den hvide chokolade og hæld mælkeblandingen over. Rør til massen er homogen.
Hældes i i en høj kande og stavblendes forsigtigt sammen med miroir gelé, farve og guldstøv.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Tag chokolademoussen ud af fryseren og stil dem på en rist.
Lad glazen køle ned til ca. 34 grader før den hældes over de iskolde moussekager.
Sæt kagerne i køleskabet, så de kan tø op og derefter dekorers.

BROMBÆRCOULIS
150 g brombær
50 g sukker

Kog det hele i en gryde, stavblend og si det efterfølgende til en coulis. Lad det køle helt.
Spred brombærcoulis ud på en tallerken, læg en nytårsbombe og en brombærmousse på.
Efterfølgende kan du dekorere med de samme elementer som jeg har gjort, eller selv være kreativ.

TUILES
60 g smagsneutral olie
120 g vand
20 g hvedemel
Guld støv

Bland olie, vand og hvedemel og steg dem på en meget varm pande til der ikke er mere olie tilbage.
Læg derefter din tuiles på et stykke køkkenrulle, som kan suge det sidste olie.
Når dine tuiles er kolde pensles de med guldstøv.

DEKORATION
Spiseligt guld, chokoladeperler og friske brombær

10 comments on “Brombærbomber”

  1. Hej Nip

    De der Brombærbomber de skal i 8-10 halvkugle silikoneforme, hvor har du købt disse forme henne? Og hvilke mål har de, så de passer i netop denne kage?

    Jeg vil gerne springe ud i dette kage projekt og mangler den halvkugle form.

    De bedste hilsner
    Charlotte

    • Hej Emilie,
      Brombærmoussen skal tages ud af formene imens den er frossen, for ellers kan du ikke få dem ud. Så kan du nemt anrette tallerkenerne og så lade moussen tø op i ca 45-60 minutter i køleskabet inden servering 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej nip skal du ikke lave en indkøbsliste SMS-service på din hjemmeside. så man ikke skal tælle efter hvor meget man skal bruge af hver ting. 🙂

  3. Den dessert ser jo vild lækker ud! men kan se du i brombærgelen skriver at der skal vaniljekorn i, men du har ikke skrevet noget om dette i opskriften

Skriv et svar