Jeg har forsøgt mig med at lave en helt klassisk Othellolagkage, meeeeen den har altså også fået et lille twist. Et twist du selv kan bestemme om den skal have – nemlig lyserødt marcipanbånd og rabarberkompot.

Hvis du spørger mig synes jeg at det løfter kagen og giver den et fint og mere sommerligt twist.

Det er en ordentlig fætter sådan en Othellolagkage og den er også omkring 10 cm høj med flødeskum og hele molevitten. De lyse lagkagebunde er lagt sammen med rabarberkompot, konditorcreme og makroner. Fordi at der er makroner i kagen, så er den allerbedst dagen efter den er lavet .. hvis altså du kan vente. Den ER ventetiden værd!

God kage-bagelyst,
Kærligst fra Nip


OTHELLOLAGKAGE (ca. 10 personer)

KONDITORCREME
Korn af 1 vaniljestang
1 dl sødmælk
25 g æggeblommer
15 g sukker
0,25 dl sødmælk
12 g maizena
1 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 1 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende 0,25 dl sødmælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl i et par timer til den er helt kold.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Sæt konditorcremen i køleskabet til den skal bruges.

LAGKAGEBUNDE
4 æggehvider
4 æggeblommer
60 g sukker
1 tsk vaniljepasta
1 tsk bagepulver
65 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side.
Herefter piskes æggeblommer, sukker og vaniljepasta til en luftig æggesnaps.
Hvedemel og bagepulver sigtes og vendes i æggesnapsen. Herefter vendes æggehviderne i. Lidt af gangen.
Fordel dejen i tre springforme (ca. 18-20 cm ) beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 8-10 minutter.
Lad bundene køle af i formene.

SAMLING
200 g rabarberkompot (det kan også være en anden opskrift eller evt. marmelade)
1 pose makroner

Lad den ene bund blive liggende i formen og sæt kageplast rundt i kanten. Her er opbygningen:
– Lagkagebund
– Rabarberkompot
– Makroner (ikke knuste)
– Konditorcreme
– Lagkagebund
– Rabarberkompot
– Makroner (ikke knuste)
– Konditorcreme
– Lagkagebund

Sæt kagen i køleskabet (gerne over natten).

DEKORATION

MARCIPANBÅND
200 g revet marcipan
100 g flormelis
25 g glykosesirup
En knivspids pastafarve (fx. “pink” fra ProGel som jeg har anvendt)

Ælt alle ingredienserne sammen og rul det ud til et langt bånd, i lidt flormelis på bordet.
Mål rundt om kagen så det passer med det stykke du har rullet ud og skær det herefter ud til et bånd.
Svøb marcipanbåndet rundt om kagen (evt. med et tyndt lag flødeskum på kagens sider).

GLASUR
Kakaopulver
Flormelis
Kogende vand

Bland det hele sammen og fordel ovenpå kagen, men med en afstand på ca. 1 cm til kanten.
Lad det sætte sig før du pynter kagen færdigt.

TOPPING
1,5 dl fløde (pisket til flødeskum)
Friske bær eller anden dekoration

Kom flødeskum på en sprøjtepose med en stor stjernetyl og dekorer kagens top.
Dekorer yderligere med friske bær eller hvad du ellers har lyst til.

Skriv et svar