Vi kommer simpelthen ikke udenom rabarber og rabarber i massevis, og nu som rabarber lemonade.
Faktisk er det her en rabarbersirup som jeg giver jer min bedste opskrift på, og så kan den blandes op med danskvand eller hvad med at bruge den i en cocktail?
Jeg har forsøgt mig med forskellige opskrifter det sidste stykke tid, men NU har jeg fundet den kombination jeg bedst kan lide. Opskriften består af få ingredienser, men er allerede blevet én af mine yndlingsdrikke. Lemonade er altid bare en vinder!
Som jeg også skriver nedenfor, så kan rabarberkompotten som vil være tilbage anvendes i kager, som topping på desserter eller med en klat vaniljeis. Det er hvert fald hamrende synd at smide det ud, for det smager smaddergodt.
Jeg glæder mig meget til at præsentere jer for flere opskrifter snarest muligt.
Kærligst Nip
RABARBER LEMONADE (1/2 liter sirup)
RABARBERSIRUP
500 g rabarberstængler
300 g vand
200 g flormelis
Saft af 1 citron
Evt. vaniljekorn af 1 vaniljestang
Skyl rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker.
Kog alle ingredienserne og lad det simre-koge i ca. 10-15 minutter, inden at der slukkes for blusset.
Lad det hele trække indtil at det er helt koldt og si da det hele til der er en fin pink sirup tilbage.
Hæld siruppen på en flaske og opbevar den i køleskabet indtil at du skal lave rabarber lemonade.
NIPS TIPS! Gem ‘rabarberkompotten’ som er tilbage efter at du har lavet rabarbersirup. Kompotten kan bruges med vaniljeis, ovenpå vafler eller andet lækkert. Det smager virkelig virkelig godt og må ikke gå til spilde!
SERVERING
Rabarbersirup
Isterninger
Danskvand / eller alm. vand
Økologisk citron
Hæld rabarbersirup, isterninger og danskvand i et glas og servér med en skive citron eller to.
Hvordan laves den i termomix? – har du tilfældigvis opskriften på det?
Kh Charlotte
Hej Charlotte,
Det har jeg desværre ikke nej 🙂 Du må give det et forsøg.
Mange Hilsner Nip
Hvordan har du lavet de rabarber snirkler?
Hej Tanja,
De er lavet efter en guide fra Magasinet Lækkerier. Det er dette magasin: https://xn--lkkerier-j0a.com/koeb-magasinet/laekkerier-16-foraar/
Mange Hilsner
Nip
Hvor længe kan kompotten holde sig?
Hej Nip 🙂
Hvor længe kan det holde sige køleskabet?
Venlig hilsen Kristinna
Hej Kristinna,
Hvis du skolder glasset kan det godt holde sig i et par uger 🙂
Mange Hilsner Nip
Hejsa
Hvorfor bruger du flormelis frem for sukker ?
Mvh Sofia
Hej Sofia,
Jeg synes bare det er godt med flormelis, men du kan da helt sikkert også bruge sukker 🙂
Mange Hilsner Nip
Hvad er blandingsforholdet ca? Hvor meget sirup til vand? 1/3, eller?
Hej Mette,
Det er en smagssag vil jeg sige, så det bedste er at prøve sig frem 🙂
Jeg anvendte nok ca 1/5 i dag (billederne i opskriften).
Mange Hilsner Nip
Tak for svar! Det må jeg prøve. Tænker det vil være lækkert med lidt vodka eller gin i 🙂