Vi kommer simpelthen ikke udenom rabarber og rabarber i massevis, og nu som rabarber lemonade.

Faktisk er det her en rabarbersirup som jeg giver jer min bedste opskrift på, og så kan den blandes op med danskvand eller hvad med at bruge den i en cocktail?

Jeg har forsøgt mig med forskellige opskrifter det sidste stykke tid, men NU har jeg fundet den kombination jeg bedst kan lide. Opskriften består af få ingredienser, men er allerede blevet én af mine yndlingsdrikke. Lemonade er altid bare en vinder!

Som jeg også skriver nedenfor, så kan rabarberkompotten som vil være tilbage anvendes i kager, som topping på desserter eller med en klat vaniljeis. Det er hvert fald hamrende synd at smide det ud, for det smager smaddergodt.

Jeg glæder mig meget til at præsentere jer for flere opskrifter snarest muligt.
Kærligst Nip

 


RABARBER LEMONADE (1/2 liter sirup)

RABARBERSIRUP
500 g rabarberstængler
300 g vand
200 g flormelis
Saft af 1 citron
Evt. vaniljekorn af 1 vaniljestang


Skyl rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker.
Kog alle ingredienserne og lad det simre-koge i ca. 10-15 minutter, inden at der slukkes for blusset.
Lad det hele trække indtil at det er helt koldt og si da det hele til der er en fin pink sirup tilbage.
Hæld siruppen på en flaske og opbevar den i køleskabet indtil at du skal lave rabarber lemonade.
NIPS TIPS! Gem ‘rabarberkompotten’ som er tilbage efter at du har lavet rabarbersirup. Kompotten kan bruges med vaniljeis, ovenpå vafler eller andet lækkert. Det smager virkelig virkelig godt og må ikke gå til spilde!

SERVERING
Rabarbersirup
Isterninger
Danskvand / eller alm. vand
Økologisk citron

Hæld rabarbersirup, isterninger og danskvand i et glas og servér med en skive citron eller to.

12 comments on “Rabarber Lemonade”

    • Hej Charlotte,
      Det har jeg desværre ikke nej 🙂 Du må give det et forsøg.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Sofia,
      Jeg synes bare det er godt med flormelis, men du kan da helt sikkert også bruge sukker 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Mette,
      Det er en smagssag vil jeg sige, så det bedste er at prøve sig frem 🙂
      Jeg anvendte nok ca 1/5 i dag (billederne i opskriften).
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar