Forleden viste jeg et billede af snittet på denne kaffekage med karamel frem på Instagram og straks fik jeg beskeder omkring en opskrift. Jeg havde ikke skrevet opskriften helt ordentligt ned, men det har jeg nu. Jeg har nemlig lavet kaffekagen endnu engang, forbedret små ting og nu kan I også gå i køkkenet og lave jeres version af den.

 

Trods at jeg ikke drikker kaffe (endnu), så elsker jeg kombinationen af karamel, espresso og mørk chokolade. Hasselnødderne giver et dejligt sprød og knasende element til de ellers bløde konsistenser. Hvis du vil prøve en anden kaffekage, som er lidt mere simpel, kan du prøve denne.

Snittet på kaffekagen kan I se herunder og så kan I sikkert også bedre fornemme hvordan kagen er bygget op. Overgangen mellem brownie og hasselnødde-chokoladen er måske lidt svær at fornemme, men det sprøde lag med nødder er vanvittigt godt til resten af den ellers bløde og chewy kage.

Jeg ønsker jer alle en dejlig aften,
Kærligst fra Nip


KAFFEKAGE MED KARAMEL (ca. 8-10 personer)

KAFFEBROWNIE
150 g mørk chokolade
75 g smør
1/2 dl espresso
2 æg
200 g sukker
50 g hvedemel
1/2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakaopulver
nip flagesalt

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt chokolade og smør i mikroovn eller i en skål over vandbad. Tilføj friskbrygget espresso.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse og vend chokolade-massen i, når denne er afkølet.
Sigt hvedemel, vaniljesukker, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt rundt.
Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir og hæld dejen i. Bages i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle helt af – gerne natten over. Udstik herefter kagen med en 16 cm kagering.
Sæt kageplast i kageringen og sæt kagen på køl.

HASSELNØDDE-CHOKOLADE
35 g hasselnødder (uden skal)
75 g piskefløde
75 g mørk chokolade

Hak hasselnødderne i en minihakker eller foodprocessor til groft nøddemel.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Rør det godt sammen.
Tilføj nødderne og bland det godt før det hældes over kaffebrownien. Sæt kagen i køleskabet.

SALTKARAMEL GANACHEE
0,75 dl piskefløde
10 g lys sirup
35 g sukker
75 g karamel chokolade (fx Callebaut GOLD)
Flagesalt efter smag

Varm fløde op til lige under kogepunktet og stil det til side.
Smelt lys sirup og sukker til gylden karamel i en lille gryde og hæld den varme fløde i.
Tilføj flagesalt efter smag, hæld det over chokoladen og rør det nu til en blank saltkaramel ganche.
Lad det køle lidt og hæld det så over kagen. Sæt kagen i fryseren til ganachen har sat sig godt.

MOCHA -KARAMELMOUSSE
3 blade husblas
1 dl piskefløde
1 dl espresso
200 g karamel chokolade (fx Callebaut GOLD)
2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog piskefløde og espresso op, smelt husblassen i og hæld det over chokoladen så det dækkes helt.
Lad det stå i 1 minuts tid, og rør så fra midten af skålen til det samler sig til en homogen creme.
Vend den afkølede chokoladecreme med flødeskum og hæld det i en cylinder silikoneform (18 cm).
Pres forsigtigt kagen (med saltkaramel-ganahe ned af) i moussen og sæt formen i fryseren til den er frosssen.
NIPS TIPS! Du kan også støbe kagen ved at lægge den i en springform (18 cm) med kageplast i kanten. Hæld derefter mousse langs siderne og og over selve kagen – på traditionel vis.

DEKORATION
Tag kagen ud af fryseren når den er gennemfrossen og dekorér evt. med velvetspray som her. Lad kagen tø op i køleskabet på et fad i et par timer og dekorér med de sidste elementer før servering. Jeg har dekoreret denne kage med velvetspray, chokoladepynt og hasselnødder vendt i guldstøv.

18 comments on “Kaffekage med karamel”

  1. Hej Nip
    Jeg vil gerne bage denne kage da den ser super lækker ud og jeg har en del callebaut gold på lager. Men da det jo er sommer vil jeg gerne have gjort den lidt mere frisk. Men er i tvivl om hvor meget kaffen smager igennem i mousse og brownie. Har tænkt på at pynte med friske hindbær eller at lave et lille indlæg af hindbær og evt. rabarber. Men er i tvivl om det vil gå til kaffesmagen. Hvad tænker du Nip ?
    Mvh. Pia

    • Hej Pia,
      Tak for dine søde ord. Jeg tror ikke selv at jeg ville køre et syrligt element ind i kagen i form af hindbær eller rabarber, det tænker jeg umiddelbart ikke vil passe til. Så hellere et karamel-element tilsat citron måske? 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip 🙂 kagen ser så lækker ud, den skal prøves har du mulighed for at linke den silikoneform, som du bruger?
    Kh. Anne

    • Hej Mette,
      Det tænker jeg bestemt, men du skal nok erstatte med noget væske i både kage og mousse, hvor der ellers skulle have været kaffe i. Evt. lidt mælk eller æg i kagen og fløde i moussen 🙂
      Mange Hilsner Nip

  3. Hej Nip!
    Er der nogen anbefaling på, hvor lang tid en moussekage kan være på frost inden den bør spises?
    Jeg har lige bestilt Gold chokolade hjem og glæder mig til at prøve denne opskrift!

    • Hej Pernille,
      Jeg ved faktisk ikke hvad der anbefales, men den kan godt stå der i nogle uger hvert fald 🙂
      Årh hvor dejligt med Gold – pas på, det er en af dem man bliver afhængig af. Haha!
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar