Endnu en lille julekage er nu kommet til, nemlig julecupcakes med kirsebær og Nutellafrosting på toppen.

Jeg lavede disse i weekenden og de forsvandt ganske hurtigt. De er heldigvis supernemme at lave, så det kan være at jeg laver en portion mere til juledagene.

De består af en intens browniecupcake med marcipan, en overraskelse i midten bestående af kirsebærganache og hele amarenakirsebær, samt en blød og lækker Nutellafrosting på toppen.

Jeg tænker at jeg næsten bliver nødt til også at lave dem til sommer, så jeg kan lægge et stort flot kirsebær på toppen, for det havde været prikken over i’et. Men jeg vil sige at guldstøv næsten passer bedre til her i den søde juletid.

Kærligst fra Nip


JULECUPCAKES MED KIRSEBÆR (12 stk)

CHOKOLADE CUPCAKES
150 g mørk chokolade
75 g smør
150 g sukker
3 æg
1/2 tsk salt
100 g marcipan (groftrevet)
50 g mandelmel

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller i en mikroovn.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse, og tilsæt chokolademassen.
Vend salt, groftrevet marcipan og mandelmel i dejen og hæld det i cupcakeforme så det udgør 2/3.
Bages ved 180 grader i ca. 18-20 min. Herefter skal de køle helt af.

KIRSEBÆRGANACHE
75 g mælkechokolade
25 g kirsebærsirup (fx Amarena)
15 g piskefløde
12 amarena kirsebær

Hak chokoladen og kom den i en skål.
I en lille gryde varmes kirsebærsirup og piskefløde op til kogepunktet og hældes over chokoladen.
Lad det så i 1 minuts tid, inden at det gøres til en blank ganache. Sættes på køl i 15-20 minutter.
Imens laves en fordybning i hver cupcake, eksempelvis med et melonjern eller en lille kniv.
Denne fordybning fyldes med kirseærganache, og et helt kirsebær sættes forsigtigt i hver.

NUTELLA FROSTING
200 g smør (blødt)
150 g flormelis
200 g Nutella
Evt. lidt guldstøv

Pisk blødt smør og flormelis godt sammen. Tilføj herefter Nutella og pisk igen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med stor stjernetyl, eksempelvis 1M fra Wilton.
Dekorér hver cupcake med Nutellafrosting og evt. lidt guldstøv i julens anledning.

Skriv et svar