Det er liiige på et hængende hår at denne opskrift kommer på bloggen, men denne æble ingefær gløgg kan også snildt laves i dagene mellem jul og nytår.
De varme julekrydderier som kanel, kardemomme og nelliker gør drikken ekstra julet.
Egentlig ville jeg have anvendt æblemost med ingefær, men det kunne jeg ikke finde, så derfor har jeg brugt ginger ale, som smager virkelig virkelig godt i gløgg. Jeg har lavet en relativ stor portion, da vi er mange som fejre jul sammen, men den kan godt gøres mindre.
Når gæsterne kommer i morgen skal vi spise julekager, konfekt og drikke denne julegløgg.
Jeg ønsker jer alle sammen en glædelig jul med dem I holder af.
Kærligst fra Nip
ÆBLE INGEFÆR GLØGG (10 personer)
GLØGG
2 økologiske citroner
40 g frisk ingefær (skrællet)
100 g sukker
5 kapsler kardemomme
6 hele nelliker
4 stjerneanis
4 kanelstænger
1 tom vaniljestang (kan undlades)
1,5 liter æblemost
1 liter ginger ale
Citroner og frisk ingefær skæres i skiver og lægges i en stor gryde.
Tilføj sukker, kardemomme, hele nelikker, stjerneanis, kanelstænger og vaniljestang i gryden.
Til sidst hældes æblemost og ginger ale over og det hele varmes op til kogepunktet.
Gryden tages af varmen og din æble ingefær gløgg skal nu trække i min. 5-6 timer.
Når gløggen har trukket længe nok, hældes den gennem en si og over i en anden gryde.
Varm den op og servér i glas. Dekorér eventuelt med stjerneanis eller andet julet.
Vil man kunne komme en form for alkohol i?
Hej Kathrine,
Ja det kan du sagtens – rom smager godt i 🙂 Men tilføj den til sidst når den trækker, for hvis du tilsætter den imens du koger det op, så fordamper størstedelen af alkoholen. God fornøjelse og glædelig jul.
Mange Hilsner Nip