Jordbær og sommer går hånd i hånd, og derfor har jeg forenet det i en sommerlig jordbærkage.
For mig er det bunden som gør forskellen mellem en jordbærtærte og en jordbærkage. Denne kage er lavet med en saftig mazarinbund, en mørk chokolademousse, flødeskum og masser af friske jordbær på toppen.
Kagen var et hit hos min mor og hendes veninder, som spiste den efter en lang tur på deres heste.
Jeg har også tidligere lavet denne jordbærtærte med pistacie og konditorcreme. Begge kager er meget sommerlige og passer perfekt til det meget fine vejr som vi lige nu er så heldige med.
Mine forældre har en kæmpestor køkkenhave, hvilket også inkluderer et stort bed med jordbær. Dem har jeg spist rigtig mange af. Faktisk så mange at der ikke var nogen tilbage til denne jordbærkage, så jeg måtte derfor en tur i Kvickly og købe nogle. Dem fra haven er bare de bedste, men supermarkedets går bestemt også an.
Søde og sommerlige hilsner,
Nip
JORDBÆRKAGE MED MAZARINBUND OG CHOKOLADEMOUSSE (12 personer)
MAZARINBUND
175 g sukker
175 g blødt smør
175 g marcipan
4 æg (small)
Skallen af 1,5 økologisk citron
70 g hvedemel
Start med at tænde ovnen på 190 grader.
Pisk sukker, blødt smør og groftrevet marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Til sidst tilsættes friskrevet citronskal og sigtet mel i dejen og vendes godt rundt.
Fordel det hele i en springform (24 cm) og bag den i 20-25 minutter.
Lad kagen blive kold og tag så formen af. Vask formen og læg kagen tilbage, evt med kageplast i kanten.
CHOKOLADEMOUSSE
2 blad husblas
170 g mørk chokolade (Jeg anvender Callebaut 54 %)
100 g piskefløde
+ 150 g piskefløde
Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og sæt det til side.
Varm de 100 g piskefløde op og smelt smelt den udblødte husblas i den varme fløde.
Hæld herefter den varme fløde over den smeltede chokolade imens der røres til det hele samler sig.
De 150 g piskefløde piskes til flødeskum og vendes med chokoladecremen når denne er kølig.
Hæld nu chokolademoussen over den kolde mazarinbund og sæt den på køl til den har sat sig helt.
DEKORATION
2 dl piskefløde
1 bakke friske jordbær
Pisk fløden til flødeskum og hæld det i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
Start med kanten og lav så roser på hele kagen.
Skær jordbærene ud i kvarte og ‘tab’ dem tilfældigt midt på kagen.
Dekorér evt med lidt hyldeblomster og mynteblade og så er din jordbærkage klar til servering.