Jeg tænkte at det var på tide med en helt klassisk cheesecake, så det er netop hvad jeg lavede til en af mine bedste venner, som vi i går holdte afskeds-tam-tam for, inden at han i dag rejser til Australien.

Det er en kage som er nem at lave, og så vækker den begejstring hos de fleste.

En klassisk cheesecake består, for mig, i en sprød kiksebund, en tung og vaniljeprikket ostecreme og et lag syrligt gelé på toppen. Allerhelst med hindbær. Jeg har valgt at dekorere denne med store friske hindbær og hvide chokoladespåner. Kagen her er en no bake, og er derfor lidt hurtigere at lave en så mange andre.

Kagen faldt heldigvis i smag, og jeg tror faktisk at jeg vil igang med at lave endnu flere cheesecakes her henover sommeren. Herunder finder I opskriften og så håber jeg meget at den kan vække begejstring hos netop dig.

Kærlige hilsner,
Nip


KLASSISK CHEESECAKE MED HINDBÆR OG VANILJE (6-8 personer)

KIKSEBUND
150-170 g digestive kiks
Skal af 1 økologisk citron
70 g smør

Blend digestive kiks til helt fine kiksekrummer og tilsæt revet citronskal.
Smelt smøret og hæld det sammen med kiksekrummerne.
Tryk massen godt ned i en lille springform/kagering (16 – 18 cm).
Læg kageplast i formen og sæt den på køl.

OSTECREME
2,5 blade husblas
80 g flormelis
Korn af 1 vaniljestang
300 g flødeost (Jeg bruger Philidelphia Original)
2 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk flormelis, vaniljekorn og flødeost sammen og sæt det til side.
I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
Vend det meste med flødeosten, men lad et par spiseskefulde blive i skålen.
Den udblødte husblas smeltes i en skål over vandbad og blandes med den resterende del flødeskum.
Hurtigt vendes fløde-husblassen med ostecremen og det hele hældes over kagen og sættes på køl i et par timer.

HINDBÆR LÅG
2 blade husblas
250 g frosne hindbær
Saft af 1 citron
25 g sukker

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm de frosne hindbær, citronsaft og sukker op og mas alle bær med en grydeske.
Stavblend hele molevitten hvis du ikke kan masse hindbærene helt.
Hæld det hele igennem en si, så kerner sorteres fra.
Knug husblassen fri for vand og smelt i hindbærsiruppen. Lad den køle.
Hæld hindbærgeléen over den kolde kage og sæt den på køl til den har sat sig helt.
Det kan være en fordel at hælde geléen via bagsiden af en stor grydeske, så strålen ikke rammer kagen direkte.
Sæt kagen på køl til hindbærgeléen har sat sig og så er der en klassisk cheesecake som er klar til at blive dekoreret.

DEKORATION
1 stor bakke friske hindbær
Hvid chokolade (Callebaut)

Placér de friske hindbær hele vejen rundt i kanten på kagen og dekorér yderligere med chokoladespåner.

12 comments on “Klassisk cheesecake med hindbær og vanilje”

  1. Hej
    Hvor mange dage i forvejen kan man lave den ? Kan den stå i fryser eller køleskab længst?
    Kh Helle

    • Hej Helle,
      Du kan bare sætte den i fryseren og tage den op og sætte den i køleskabet 2-3 timer før den skal spises.
      Så kan den tø op i køleskabet 🙂 Den kan stå længst tid i fryseren.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip!
    Jeg synes det flødeskummet begynder at gryne, når jeg kommer husblassen i – og det bliver ikke bedre når det kommer over i ostecremen.. What to do??
    Kh Jeanette
    – og tak for knaldhamrende gode kager

    • Det skete også for mig. Jeg ved det er længe siden du skrev men syntes lige at du skulle vide at nips nevø heller ikke kan finde ud af det selvom jeg har lavet over 50 cheesecakes i mit liv.

    • Hej Kira,
      Jeg tror at jeg ville gange op så du laver 1,5 portion eller 2 🙂 Du kan altid hælde lidt på små fine glas hvis der er for meget.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Christina,
      Måske to timer i køleskabet eller en time i fryseren hvis du har meget travlt med at få den klar 😉
      Mange Hilsner Nip

  3. Hejsa
    Er det mon muligt at undlade husblas i ostecremen – skal serveres i små glas
    Altid en fornøjelse at bruge dine opskrifter

    • Hej Vibeke,
      Ja det kan du måske godt, men jeg ville nu stadig stabilisere den med en smule husblas selvom at de skal i glas
      Og tusinde tak fordi du kan bruge opskrifterne, det sætter jeg stor pris på.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar