Jeg har efterhånden mange kagefavoritter, men jordbærtærte er og bliver altså bare den allerbedste. Den kan spises hele året rundt, men der er nu noget nostalgisk og hyggeligt over (næsten) kun at spise den i sommerhalvåret. Ikke at det sådan rent vejr-mæssigt føles sådan, men det siger kalenderen og så betyder det JORDBÆRKAGE!

Denne her har jeg lavet til min veninde, som jeg ikke har set længe. Den faldt i god smag, men den gemmer også på saftig pistacie, den lækreste konditorcreme og masser af friske jordbær. Ret så god kombination vil jeg gerne indrø

Imens at jeg spiser endnu et stykke af denne jordbærkage, ses der fodboldkamp og laves endnu en kage.
Denne gang en kage med lakrids og passionsfrugt, som også ganske snart vil være at finde på Instagram (og muligvis også her på bloggen).

Dejlig solrig søndag aften,
Kærligst fra Nip


JORDBÆRTÆRTE MED PISTACIE OG KONDITORCREME (8-12 personer)

TÆRTEBUND
125 g smør (stuetemperatur)
175 g hvedemel
1 knivspids salt
50 g sukker
1 knivspids salt
1 æggeblomme

Bland smør, hvedemel salt og sukker sammen i en skål.
Saml dejen med ægget og ælt det sammen, men kun lige til at det samler sig.
Sæt dejen (dækket med film) på køl i en times tid.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform (20 – 24 cm) med dejen.
Lad tærtebunden stå i køleskabet indtil at den skal fyldes med pistaciemazarin.

PISTACIEMAZARIN
120 g smør (stuetemperatur)
120 g sukker
120 g usaltede pistacienødder
200 g groftrevet marcipan
1,5 æg
1 knivspids salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål.
Blend usaltede pistacienødder til pistacie-mel og hæld det i skålen sammen med det groftrevet marcipan.
Tilføj æg og salt og pisk hele molevitten godt sammen.
Fordel mazarinmassen ovenpå tærtebunden og bag tærten i ca. 20 minutter.
Lad tærten køle helt af inden at konditorcremen sprøjtes på.

KONDITORCREME
Korn af 1 vaniljestang
2 dl sødmælk
50 g æggeblommer
30 g sukker
0,5 dl sødmælk
25 g maizena
2 dl piskefløde

Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 2 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende del mælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl.
Pisk fløde til flødeskum og sæt det til side.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor fin tyl og sprøjt store dutter på hele kagen.
Konditorcremen er inspireret af Camilla (Pilens Køkken).

DEKORATION
1 bakke friske jorbær
Spiselige blomster
Chokoladeperler (Callebaut)

Skær jordbærene i kvarte og fordel dem og de spiselige blomster tilfældigt ovenpå kagen.
Læg en chokoladeperle mellem hver konditorcreme-dut eller hvor du lige synes at de passer bedst.

4 comments on “Jordbærtærte med pistacie og konditorcreme”

  1. Hej Nip. Har tidligere lavet din kage, men pønser nu på at bruge pistaciemazarinen alene i kransekage-ringe til nytår? Tror du det ville være muligt, eller blir det noget juks med mazarin i kransekage, det var blot for at få pistaciesmagen 🙂 God dag. Mvh Nadia

    • Hej Nadia,
      Jeg har faktisk ikke prøvet det, men kunne forestille mig at det bliver noget juks (som du så fint kalder det), desværre. Men du kan jo evt blende noget pistacie og ælte med ind i den, eller drysse med det ovenpå glasuren til sidst. Jeg håber du finder en god, smagfuld og smuk løsning. Godt nytår til dig. Mange hilsner Nip

Skriv et svar