Denne her har jeg glædet mig enormt meget til at lave.
En cheesecake med Oreos, lakrids og passionsfrugt. Denne er desuden lavet på netop lakrids og passionsfrugt i alkohol-form, da den er lavet på PURE shots (16,4 %).
Jeg som ellers aldrig nogensinde har været begejstret for shots, har (langt om længe) fundet nogle som jeg sådan helt oprigtigt virkelig godt kan lide.
Da jeg smagte første gang fandtes der én variant, som var med lakrids. Jeg tænkte på daværende tidspunkt at skulle lave en cheesecake med lakrids og passionsfrugt. Man må derfor sige at det var helt perfekt, da PURE for kort tid siden lancerede endnu en variant og denne gang med netop passionsfrugt.
Da PURE drengene var så søde at give mig et lift hjem til Aarhus, besluttede jeg mig for at give dem en kage som TAK!
Jeg er ovenud glad for hvor stor begejstring den i dag har vakt på kontoret, og derfor håber jeg også at I har lyst at give Jer i kast med den. Hvis I synes at der er for meget (og for besværlig) dekoration ovenpå kan det nemt undlades, og man kan altid bare pynte den efter humør og smag .. PURE JOY!
Dejlig og solrig mandag til Jer alle!
Kærlige mange søde hilsner,
Nip
CHEESECAKE MED LAKRIDS OG PASSIONSRUGT (8 personer)
OREO-KIKSEBUND
250 g Oreo kiks (med creme)
90 g smør
Blend kiksene til krummer og hæld dem i en skål.
Smelt smøret og bland det sammen med kiksekrummerne.
Tryk kiksemassen godt fast i bunden af en foret springform (20 cm) og stil den på køl.
LAKRIDS CREAMCHEESE
3 blade husblas
1 dl PURE lakrids
Vaniljekorn af 1/2 vaniljestang
1 tsk groft lakridspulver (Johan Bülow)
30 g flormelis
100 g græsk yoghurt (10 %)
300 g flødeost
1 dl fløde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm PURE lakrids op og smelt den udblødte husblas i. Stil det til side til det er kølet ned.
Pisk vaniljekorn, groft lakridspulver, flormelis, græsk yoghurt og flødeost godt sammen.
Fløden piskes til flødeskum og det hele vendes sammen til en homogen masse.
Hæld det hele ovenpå den kolde kiksebund og stil kagen på køl til den har sat sig helt.
PASSIONSFRUGT MOUSSE
3 blade husblas
1 dl PURE passion
Saft af 1/2 citron
70 g sukker
1 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10%)
Evt. lidt gul farve
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm PURE passion, citronsaft og sukker op til lige under kogepunktet og smelt husblassen i.
Pisk fløde til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt.
Vend fløde-yoghurten sammen med den afkølede passion-sirup.
Hæld passionsfrugt moussen over creamcheesen og stil kagen tilbage på køl til den har sat sig helt.
OBS! Gem evt lidt mousse og hæld det i silikone halvkugle forme og sæt dem i fryseren indtil at den skal dekoreres.
DEKORATION
PURE passion gelé-halvkugler (lavet på ren PURE passion og smeltet husblas)
Hvide chokoladespåner
Mini marengs
Groft lakridspulver (Johan Bülow)
Hej, Laver du bunden med “cremen” i midten fra oreos. ..eller er det skrabet væk inden du blender? Hilsen Diana fra Hen-house.dk
Hej Diana,
Ja det hele er med fra Oreokiksene. Både bunde og creme 🙂 Jeg håber at du vil kunne lide den.
Mange kærlige hilsner Nip