I anledningen af at håndboldherrerne i går vandt guld til verdensmesterskabet har jeg lavet denne Danmarkskage. En kage som kan anvendes i alle festlige anledninger, blandt andet fødselsdage, sportslige begivenheder, jubilæum eller noget helt andet.
Kagen har et smukt snit med 6 skarpe lag og en spejlblank dobbeltglaze. Selve kagen er lavet af red velvet kagebunde, som Jacob fra Den Store Bagedyst har inspireret mig til at lave i netop denne kage. Det er godt med lidt Bagedyst-sparing.
Hvis du synes at det er bøvlet med glaze, så kan du måske få hjælp ved at se min youtube-video omkring hvordan jeg laver min glaze lige her. Lige netop det hvide (spider)net og (guld)bolden på kagen passer rigtig godt i denne sportslige anledning, men en helt anden form for dekoration og topping på kagen kan selvfølgelig også anvendes.
Jeg håber at denne Danmarkskage kan inspirere dig til at komme igang med en rød/hvid kage.
Kærligst fra Nip
DANMARKSKAGE (ca 10-12 personer)
RED VELVET KAGEBUNDE
280 g hvedemel
2 spsk kakao
200 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 nip salt
1 tsk natron
1 spsk eddike
2 æg
2 dl kærnemælk
2 dl smagsneutral olie
1 hel rød pastafarve
Tænd ovnen på 200 grader.
Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
De resterende ingredienser piskes sammen i en skål eller røremaskine og de tørre ingredienser vendes i.
Fordel det hele på en bradepande med bagepapir og bag den i ca. 20 minutter. Lad bunden køle af.
Udstik 3 bunde (ca. 14-15 cm) og gem fx resterne af kagen til disse luksus træstammer.
I en 20cm springform lægges bagepapir i bunden og kageplast i kanten.
Én af bundene placeres i midten, så der er klar til at komme mousse i.
VANILJEMOUSSE MED CITRON
3,5 blad husblas
80 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
Saft af 2 citroner
4 dl piskefløde
200 g skyr
Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, vaniljekorn og citronsaft varmes op til en sirup og husblassen smeltes deri. Lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og vend først skyr i og herefter citron-vanilje-siruppen.
Kom det på en sprøjtepose og sprøjt nu først rundt i kanten af den første bund og så et lag mousse ovenpå.
På denne måde fortsættes med alle bunde, og kagens top dækkes til sidst med et hvidt lag mousse.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.
GLAZE + SPIDERGLAZE
3,5 blad husblas
2 dl sødmælk
180 g sukker
210 g hvid chokolade
190 g miroir gelé
Rød pastafarve
Sølvstøv
+ 50 g miroir gele og hvid pastafarve (spiderglaze)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen i.
Hak chokoladen og hæld det i en høj kande. Hæld mælkeblandingen over.
Tilføj miroir gelé, farve og sølvstøv. Stavblend meget forsigtigt.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Glazen skal ramme en temperatur på ca. 34-35 grader før den er klar.
I en anden skål smeltes miroir gelé og hvid farve over vandbad.
Denne skal også ramme en temperatur på min. samme temp. som den røde glaze, men gerne højere.
Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad eller på et stykke bagepapir.
Hæld den røde glaze over kagen så den dækkes over det hele – også på siderne.
Dyp en stor paletkniv i den hvide glaze og stryg den helt forsigtigt henover den røde glaze.
Frem kommer en smuk spiderglaze til syne og kagen kan nu tø op på et kagefad i køleskabet i ca. 2 timer.
Dekorér lige inden servering.
Hej Nip
Vil så gerne lave kagen her – men kan den mon laves i silikoneform? Giver det ikke det flotteste resultat i forhold til at glaze kagen? Så kan man jo bygge den “på hovedet” – altså starte med mousse i bunden af silikoneformen og slutte med en bund. Eller kan resultatet godt blive fint med glaze, selvom man bruger kagering?
Hej Anne,
Jo den kunne bestemt være flot i silikoneform, men jeg er endnu ikke stødt på en form som er høj nok 🙂
Jeg har støbt den i kagering/springform, så jeg synes sagtens den kan blive fin uden silikoneform (selvom at jeg normalt bruger det).
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Jeg elsker at finde inspiration til lækre kager inde på din blog. Du har så mange gode opskrifter! Jeg kunne godt tænke mig at lave en kage med blondiebund og to forskellige mousser og glaze. Jeg er lidt i tvivl i forhold til glazearbejdet, for jeg synes, at de fleste kager med glaze er lavet i en silikoneform, men kan man godt glaze en kage lavet i en kagering? Og hvis ikke, kan man så godt lave en kage med to mousser i silikoneform, for jeg synes kun, at jeg finder kager med en slags mousse, når det er i silikoneform.
Mvh. Laura
Kan man godt have kagen på Frost i en uges tid inden man glazer, og kan man glaze aftenen før man skal bruge den.
Hej Karina,
Ja kagen kan godt stå på køl i en uges tid og så kan du bare glaze kagen aftenen før og sætte den i køleskabet efter 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej. Spiser glaze, er det bare fordi det er miroir gele og farve at man kalder det det?
Og hvad gør forskellen på om man kommer miroir gele i glazen eller ikk gør, Sys der er så mange opskrifter på det glaze
Hej Tina,
Spiderglaze danner mønstret ovenpå kagen, da temperaturen på dette og glazen under har to forskellige temperaturer når de møder hinanden.
Miroirgele gør glazen blank, men du kan også google dig til opskrifter uden det. Så er der ofte kondenseret mælk eller glykose i.
Mange Hilsner Nip
Hvor meget fløde skal der i moussen?
Hej Brit,
Det står i opskriften nu 😉 Tak fordi du var opmærksom.
Mange Hilsner Nip