Jeg har fået lavet en lille genial snack – nemlig brownie flødeboller med mochaskum og en overraskelse af saltkaramel. Det er simpelthen en brownie kombineret med en flødebolle, hvor lækkert lyder det ikke?

Jeg har valgt at mine brownie flødeboller er med kaffe i både brownie og flødebolleskum og det er ikke så ring’ endda. Lidt chokolade på toppen giver en anelse knas imens at saltkaramellen er en dejlig overraskelse i midten!

Både brownie og saltkaramel har du måske set før, for det stammer fra denne opskrift. Disse brownie flødeboller er en nemmere opskrift end den måske lyder til og fordi at flødebolleskummet sidder på en cupcake og ikke en almindelig bund, så er det også endnu nemmere at dyppe dem i chokolade, hvis du vil prøve kræfter med det. Jeg håber at I er klar til at give jer i kast med jeres egne brownie flødeboller snart. Jeg har også skrevet alternativer til hvad I kan erstatte kaffen med, hvis I ikke er til kaffe. Personligt drikker jeg ikke selv kaffe, men det smager latterlig godt i kage synes jeg. Del endelig billedet med mig på Instagram, så jeg kan se hvor smovsi de bliver!

God påske til jer alle,
Kærligst fra Nip


BROWNIE FLØDEBOLLER (ca. 24 stk)

SALTKARAMEL
1 dl piskefløde
15 g lys sirup
50 g sukker
100 g karamelliseret chokolade
Flagesalt

Varm fløde op til lige under kogepunktet og stil det til side.
Smelt lys sirup og sukker til gylden karamel i en lille gryde og hæld den varme fløde i. Tilføj flagesalt efter smag.
Hæld den varme del over den hakket chokolade og lad det stå i 1 minut, før ganachen røres sammen og sættes på køl.

KAFFE CUPCAKES
200 g smør
200 g mørk chokolade
1,5 dl friskbrygget kaffe (kan erstattes med mælk)
3 æg
200 g sukker
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad og lad det køle af. Rør friskbrygget kaffe i.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggemasse og bland det med choko-kaffe blandingen.
Si de tørre ingredienser i dejen og vend det godt rundt. Fordeles i 24 cupcake forme og bages i ca. 20 min.
Når dine cupcakes er kolde laves et lille hul i hver (evt. med en ske eller et melon-jern).
Fyld hullet med den kolde saltkaramel. Dette gøres nemmest med en sprøjtepose. Sæt herefter kagerne på køl.

MOCHASKUM
110 g glukosesirup
250 g sukker
100 g friskbrygget kaffe (kan erstattes med vand)
20 g sukker
145 g past. æggehvider

Glukosesirup, sukker og kaffe bringes i kog til 117 grader.
Imens at lagen koges op, piskes de 20 g sukker og past. æggehvider ved lav hastighed til skum.
Hæld den 117 grader varme sukkerlage, i en tynd stråle, direkte ned i æggehvide-skummen, imens der piskes ved høj hastighed. Skummen piskes i ca. 5-7 minutter til skålen ikke længere er så varm og skummen er helt stiv.
Hæld det på en sprøjtepose med stor stjernetyl (eller en anden) og sprøjt det ovenpå dine cupcakes.

CHOKOLADEOVERTRÆK
50 g mørk chokolade

Smelt chokoladen og hæld det forsigtigt over skummet med en ske eller i en sprøjtepose med et mini hul.
Pynt evt. yderligere med spiseligt guld og/eller macarons. Du bestemmer som altid helt selv.

Skriv et svar