På mit studie spiser vi efterhånden sådan temmelig meget kage, og det kan man jo ikke klage over. Jeg har nu nok egentlig selv været med til at indføre det, men det er kun hyggeligt at flere fra holdet nu har kage med. Julen bliver bare lige en (stor) anelse bedre med en masse godter, kager og andet smovs.

Eftersom at vi i øjeblikket arbejder meget hjemmefra har jeg også lige lidt ekstra tid til at bage, teste og spise. I går kom min studiegruppe så hjem til mig og de havde meget specifikt ønsket sig at få banankage, så det skulle de selvfølgelig få. Også selvom at jeg faktisk aldrig selv har brudt mig om netop denne slags kage.

Det har så sandelig vendt nu. Muligvis fordi at det blev en meget svampet banankage med saltkaramel og Nutella. Allerede dér var der lige to ekstra grunde til at kunne lide den. Desuden lå der i kagen store stykker af mørk belgisk chokolade, og så var der pludselig en grund mere. Jeg er ret hurtig til at finde (gode) grunde til at spise kage. Jeg havde ikke forventet at de ville spise det hele, men ikke desto mindre var kagen væk et godt stykke tid før de igen tog afsted. Jeg deler derfor i dag opskriften, så I også kan forsøge Jer med denne søde og svampede sag. Nu vil jeg smide mig på sofaen med chokolade, tæpper og stearinlys i vinduet, for at se julekalender. Dem alle sammen.

Glædelig og dejlig 8. december til dig!
Kærligst Nip


BANANKAGE MED SALTKARAMEL OG NUTELLA (8 PERSONER)

BANANKAGE
150 g smør
4 æg
200 g rørsukker
Korn fra 1 vaniljestang
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
5 (meget) modne bananer – ikke brune!
100 g mørk chokolade

Start med at tænde ovnen på 180 grader
Smelt smøret og sæt det til side
Pisk æg, rørsukker og korn fra én vaniljestang til en lys, luftig og let masse
Vend herefter mel, bagepulver og det afkølede smør i.
Stavblend de modne bananer og vend dem i dejen.
Hak chokoladen groft og vend det i dejen som det sidste.
Beklæd en kvadratisk form (21×21) med bagepapir og bag kagen i ca 40 minutter.
Lad kagen sætte sig nogle timer eller natten over, imens du laver saltkaramel og Nutella frosting.

SALTKARAMEL
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk flagesalt

Tag etiketten af dåsen.
Læg den herefter i en gryde med vand, og kog den under et låg i sådan cirkus 3,5-4 timer.
OBS! Dåsen skal hele tiden være dækket af vand.
Tag dåsen op og lad den køle lidt, inden at du rører flagesalt i.
Smør halvdelen af saltkaramellen på kagen og spis resten .. eller brug det til en anden sød dessert.

NUTELLAFROSTING
200 g mælkechokolade
250 g blødt smør
150 g flormelis
150 g Nutella
2 tsk. vaniljeekstrakt

Smelt chokolade over vandbad og sæt det til side.
Rør smør og flormelis sammen til det er ’fluffy’ og lyst.
Tilføj de resterende ingredienser og vend det hele godt sammen.
Stil frostingen på køl i ca. 15-20 minutter.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en fin tyl og lav fine ’toppe’ ovenpå saltkaramellen.
OBS! Der vil formentlig være ekstra frosting tilovers, som nemt kan bruges til en anden kage.

DEKORATION
Jeg har dekoreret min banankage med saltkaramel og Nutella. Desuden er der lidt solbærstøv og et par røde skovsyreblade. Hvis du hellere vil gøre det på en anden måde, skal du selvfølgelig bare gøre det.

9 comments on “Banankage med saltkaramel og Nutella”

    • Hej Shante,
      Ja det kan du godt, men hvis den står i køleskabet vil den blive for hård og på køkkenbordet (i for lang tid) bliver den for blød 🙂
      Mange Hilsner Nip

  1. Hej Nip, Kan man lave frostingen om aftenen, putte den på sprøjtepose og opbevarer den på køl natten over, indtil den skal sprøjtes ud om morgenen? 🙂

    • Hej Annsofie,
      Ja det kan du sagtens. Den vil dog blive meget hård på køl, så lad den ligge lidt på dit køkkenbord og ‘tø op’, inden at du sprøjter den på om morgenen 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar