brombærcurd For lidt siden var jeg og fire andre, inviteret til middag hos en af vores søde studeveninder. Hun inviterede os på ualmindelig god og hjemmelavet indisk mad, og jeg lovede derfor at medbringe en kage som dessert. Den blev knapt så indisk, men denne chokoladetærte med nougat og brombærcurd smagte, efter alt at dømme, ret godt. Det var hvert fald et tomt fad jeg havde med mig, da jeg senere samme aften spadserede hjem.

Efter at jeg første gang smagte lemoncurd har jeg siden været helt pjattet med det. Jeg har blandt andet anvendt det i flere forskellige kager, og nu har jeg for første gang forsøgt mig med en hjemmelavet brombærcurd. Det er svært ikke også at blive svært begejstret for både smag og farve. Imens jeg lavede tærten havde jeg besøg af en af de andre fra studiet, og han fik lov at bestemme hvordan kagen skulle dekoreres. Simpelt, og så er den bordeaux farve simpelthen så fin sammen med de helt mørke brombær.

Nu vil jeg klargøre delelementer til den kommende weekends kageprojekter, ud i Aarhus og spise med min allerbedste barndomsveninde, samt kigge (og shoppe) i Magasin. Jeg håber at I alle får en hyggelig tirsdag aften.

Søde kærlige hilsner,
Nip

brombærtærte


CHOKOLADETÆRTE MED NOUGAT & BROMBÆRCURD (8 personer)

CHOKOLADETÆRTEBUND
75 g revet smør
130 g hvedemel
2 spsk. kakaopulver
50 g flormelis
Korn fra 1/2 vaniljestang
1 æg

+ 50 g Nougat

Si alle de tørre ingredienser, og alt det hele sammen med smør, vaniljekorn og æg.
Stil dejen på køl i en times tid og rul den herefter ud.
Fordel dejen i en tærteform (22 cm) med løs bund.
Bag bunden ved 180 grader i ca. 14 minutter.
Smelt nougat i en skål over vandbad og fordel i den afkølede tærtebund.
Stil herefter tærten på køl imens brombærcurden gøres klar.

BROMBÆRCURD
1,5 blad husblas
2 spsk. vand
2 spsk. limesaft
150 g sukker
200 g brombær
2 past. æggeblommer
50 g smør i tern

Udblød husblassen i koldt vand.
Varm vand, limesaft, sukker, brombær og æggeblommer langsomt op under omrøring.
Massen skal nå en temperatur på mellem 80-85 grader inden gryden tages af.
Vrid husblassen for vand og rør den og smørtern ud i brombærmassen.
Stavblend og si herefter det hele i en ren skål.
Stil skålen på køl indtil det har stuetemperatur.
Hæld brombærcurden over tærten og stil den tilbage på køl i et par timer

DEKORATION
Vi valgte at pynte den med halverede friske brombær og rød skovsyre.

Jeg vil utroligt gerne se, når I anvender mine opskrifter,
så anvend hjertens gerne #nipunijulie på Instagram.


 

2 comments on “Chokoladetærte med nougat & brombærcurd”

 1. Hej Nip. Kan din chokolade/nougat brombær tærte laves dagen før og bare stilles på køl eller kan jeg lave selvetærten og have den stående et mørkt og køligt sted og lave brombærcurd den dag som den skal bruges og hælde den over?

  Tak for mange gode opskrifter

  • Hej Malene,
   Du kan godt lave det hele og sætte den på køl, men du kan også lave brombærcurd på dagen 🙂 Det er helt op til dig selv. Jeg tror måske jeg ville vente med brombærcurd til selve dagen, men du kan gøre begge dele.

   Tak for de søde ord – jeg sætter pris på at du kan bruge dem 🙂

   Mange Hilsner
   Nip

Skriv et svar