Det er ikke så længe siden at jeg havde små søde slikmunde på besøg og serverede julegodter for dem. Det vakte tilsyneladende ret stor begejstring (også hos ham som normalt ikke spiser chokolade), for jeg nåede kun at fange ét eneste billede inden at små chokolade-jægere havde tømt fadet. Okay, jeg hjalp måske også til selv. Jeg har derfor i dag været i køkkenet og lavet endnu en portion, og denne gang en endnu større én af slagsen. Det kan også snildt være, at det bare er en undskyldning for at spise dem igen. Det vides ikke helt med sikkerhed. Der er kommet en stor portion ud af det og denne gang er det meget hyggelige og snaskede trøffelkugler med appelsinskal, karamel og mørk chokolade.

Jeg valgte at tage den sidste del af saltkaramellen (fra banankage-projektet) med i denne opskrift, men det kan undlades hvis du ikke synes, at du har tid til at lave det. Disse kugler har jeg valgt at dyppe i god mørk chokolade, og så har jeg valgt at tilføje både appelsinskal samt saft, for at gøre dem ekstra meget julet.

Rigtig sød 4. søndag i advent til dig,
Kærligst Nip


TRØFFELKUGLER MED APPELSIN, KARAMEL & MØRK CHOKOLADE (20 stk)
80 g fløde
50 g saltkaramel
225 g mælkechokolade
1 økologisk appelsin

Varm fløde og saltkaramel til lige under kogepunktet.
Hak chokoladen og hæld den varme fløde-karamel over.
Lad det stå i ca. et minut indtil der fra midten af skålen røres til massen er homogen.
Riv, på et fint rivejern, skallen på appelsinen på en tallerken.
Tilføj halvdelen skallen fra appelsinen samt saften fra hele appelsinen.
Gem den anden halvdel af appelsinskal til trøflerne dekoreres.
Hæld trøffelmassen i små halvkugle-silikoneforme og sæt dem på køl i et par timer.
Tip: Hvis du ikke har forme kan du sætte massen på køl natten over og dagen efter rulle kugler af den.

DEKORATION
200 g mørk chokolade
Den resterende skal fra appelsinen
Havsaltflager

Smelt mørk chokolade over vandbad.
Frigør trøffel-halvkuglerne og sæt dem sammen to og to.
Tril trøffelkuglerne i mørk chokolade og drys med lidt appelsinskal og/eller saltflager.

Skriv et svar