Æbleskiver er og bliver indbegrebet af jul. I min familie har der, siden før jeg blev født, været en tradition om at vi spiser æbleskiver sammen. Hjemmelavet – altid hjemmelavet. Mange er kommet ind i familien og sidste år lavede min storebror intet mindre end 300 stk. Vi er ret pjattet med dem kan I godt høre.

Jeg kan desværre ikke komme til den årlige æbleskivetradition dette år, så derfor har jeg sammen med min veninde lavet hjemmelavet æbleskiver på den go’e gammeldaws måde.

Hjemmelavet og helt klassiske æbleskiver, julemusik, varme tæmpper, tændte stearinlys og adventskranse-lavning var derfor det eneste på programmet for os i onsdags, som kun skulle indeholde jul. Juletiden er min uden sammenligning yndlingstid på hele året og æbleskiver er en del af det gode og hyggelige ved julen.

Disse gammeldags æbleskiver indeholder både friskrevet citron, kardemomme og kærnemælk, som gør dem præcis ligeså gode og ligeså nostalgiske, som jeg allerbedst kan lide dem. OG OG OG, så er der tilføjet flødeskum, som kun gør dem endnu bedre. Mine forældres have har doneret hindbærmarmelade, og så er de selvfølgelig toppet med en masse flormelis. Dét er obligatorisk i mit hjem.

Jeg har (selvfølgelig ville nogen mene) tilføjet NUTELLA inde i nogle af dem og det gør dem bestemt ikke dårligere. Tværtimod, så er det uimodståeligt lækkert med sådan en lille overraskelse. Prøv det, og lad mig vide hvad du synes.

Julehyggelige hilsner,
Nip

 


ÆBLESKIVER (ca. 30-35 stk)

ÆBLESKIVER
1 økologisk citron
335 g hvedemel
1 spsk sukker
En knivspids salt
1-2 tsk kardemomme
1 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
Korn af 1/2 vaniljestang
3 æg
5 dl kærnemælk
60 g smeltet smør
1/2 dl piskefløde
Smør til at stege i

Riv citronskal på et fint rivejern og si alle de tørre ingredienser i.
(Hvedemel, sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver og vanilkekorn)
Del æggene op i æggeblommer og hvider.
Rør æggeblommer, kærnemælk og smeltet smør sammen først og derefter med de tørre ingredienser.
Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den på køl i ca. 1,5 time.
Pisk æggehviderne stive i én skål og piskefløden i en anden og vend det af flere omgange i den kolde dej.
Varm æbleskivejernet/panden op, pensl med smeltet smør i hvert hul og fyld det op med dej.
Vend æbleskiver stille og roligt når de bliver gyldne og bag dem færdigt på den anden side.

NIPS TIPS!
Det smager ret godt at gemme Nutella inde i æbleskiverne, så når du skal til at vende dem, så prøv at sprøjte Nutella (i en sprøjtepose) i midten på hver af dem, og vend dem herefter rundt og bag dem færdige. Det smager SÅ godt!

ANRETNING
Hindbærmarmelade (eller hvilken anden marmelade du bedst kan lide)
Flormelis

Servér de varme æbleskiver med hindbærmarmelade og et (stort) drys af flormelis ovenpå.
Der skal endelig ikke spares og de skal allerhelst spises lige fra panden imens de er varme.

Skriv et svar