Er det farligt at sige at det er den bedste jordbærtærte? Det synes jeg nemlig at dette er, eller disse. Jeg har nemlig lavet små jordbærtærter, for jeg knuselsker alt i små størrelser.

Det kan godt være at vejret slet ikke indikerer hverken forår eller sommer, men det skal ikke være en hindring i at starte på sommerens måske mest populære kage i Danmark. Det er min yndlingskage og nu deler jeg opskriften på den bedste jordbærtærte med jer.

Jeg har flere forskellige opskrifter her på min blog på tærter. Der er blandt andet med brombær, hindbær og flere forskellige med jordbær. Disse er dog mine hidtil bedste og jeg håber også at de kan blive dine. Hvis du hellere vil bage i en stor form, så vælg en som er mellem 20-26 cm i diameteren. Den vil uden tvivl bringe ligeså mange smil som de små. Og vær så ikke nærig med hverken chokoladeganache eller konditorcremen, som jeg snildt kan spise direkte fra skålen.

De sødeste søndagshilsner til jer,
Kærligst fra Nip


DEN BEDSTE JORDBÆRTÆRTE (8 personer)

KONDITORCREME
Korn af 1 vaniljestang
2 dl sødmælk
50 g æggeblommer
30 g sukker
0,5 dl sødmælk
25 g maizena
2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Start gerne med konditorcremen, da den skal køle i et par timer.
Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 2 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende 0,5 dl sødmælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl i et par timer til den er helt kold.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor fin tyl og læg posen i køleskabet indtil brug.

TÆRTEBUNDE
300 g hvedemel
80 g flormelis
1 nip salt
1 æg
175 g koldt smør

Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Tænd ovnen på 200 grader og når dejen er kold rulles den ud og kommes i små tærteforme (eller én stor hvis du vil).
Forbag bundene i ca. 10 minutter og lad dem herefter køle. Skru ovnen ned på 175 grader.
TIP! Jeg bruger en perforeret bageplade og forme (str. 6,5 cm). Det er mine hidtil bedste.

MAZARINMASSE
140 g blødt smør
140 g sukker
100 g mandelmel
120 g groftrevet marcipan
2 æg
1 nip salt

Det bløde smør og sukker piskes luft og luftigt.
Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel massen i de forbagte tærtebunde og bag dem til de er gyldne i ca. 15 min ved 175 grader.

CHOKOLADEGANACHE
50 g piskefløde
100 g mørk chokolade

Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen som er hakket.
Lad det stå i 1 minut, inden at det røres til en blank ganache og smør det på de afkølede tærter.
Derefter sprøjtes konditorcremen på, og så er du klar til at dekorere dem.

DEKORATION
1 bakke friske jordbær
1 plade mørk chokolade

Skær stilken af jordbærene og skær dem i mine stykker, inden at de lægges på hver tærte.
Skrab chokoladespåner med en kniv ved at vende en plade mørk chokolade om på ryggen.
Dekorér med chokoladespåner (eller noget andet, hvis du hellere vil det) og så er der serveret.


17 comments on “Den bedste jordbærtærte”

  1. Hej bliver cremen tyk sådan så når man sprøjter den ud den står flot og den ikke flyder sammen 🙂

    • Hej Louise,
      Ja det gør den 🙂 Når du pisker den på blusset med (Maizena i) vil den tykne.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Camilla,
      De kan sagtens bages dagen før, men jeg synes cremen er og jordbærene skal lægges på samme dag som de skal spises 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip

    Jeg er kæmpe fan af dine lækre kager og din fantastiske tilgang til former, farver, smag osv.

    Jeg vil lige høre hvordan din konsistens er på konditorcremen inden den sættes på køl. Jeg kom til at koge den for meget så den blev helt tyk og fast i konsistensen, det er ikke meningen vel?

    De bedste hilsner
    Charlotte

    • Hej Charlotte,
      Hvor er det bare dejligt at høre, tusinde tak skal du have 🙂 Det gør mig glad!
      Den er relativ tyk når den har været på blusset og kommer på køl. Og så pisker du den bare let når den er kølet helt af og vender den med flødeskum. Håber at det hjælper lidt, og ellers skriver du bare igen.
      Mange Hilsner Nip

      • Hej Nip

        Tusind tak for dit meget fine svar. Så har jeg lavet den helt rigtig. Og jordbærtærte smager himmelsk. Den blev ihvertfald godkendt af familien og naboerne. Jeg glæder mig til at se hvad dit næste bageprojekt er.

        Rigtig god påske.

        De bedste hilsner
        Charlotte

        • Hej Charlotte,
          Det gør mig så glad at høre at de blev gode, hvor er det skønt 🙂
          Mit nyeste bageprojekt kan du se på Instagram lige nu og jeg deler den her på bloggen i morgen eller tirsdag.
          Rigtig god påske til dig også,
          Mange Hilsner fra Nip

  3. Måske spørger jeg dumt men er bundene hule? Eller er de den tykkelse, som man kan se på billederne? Og bager man dem sammen med formene?

    • Hej Susu,
      De er den tykkelse man kan se på billedet. Ja de bages sammen med formene 🙂
      Du kan også sagtens bage dem i en normal tærteform hvis du hellere vil det.
      Mange Hilsner
      Nip

    • Hej Jette,
      Det skal den nemlig 🙂 Du sætter tærteformen (med dej) direkte ned på pladen. Det er SÅ smart.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Jette. Har tilladt mig at lægger en video til dig med brugen af de perforerede forme og plade.
      MVH
      Anders
      Kunst og Køkkentøj

Skriv et svar