Er det farligt at sige at det er den bedste jordbærtærte? Det synes jeg nemlig at dette er, eller disse. Jeg har valgt at vise hvordan du laver både små jordbærtærter i portionsstørrelser eller én stor.
Det kan godt være at vejret slet ikke indikerer hverken forår eller sommer, men det skal ikke være en hindring i at starte på sommerens måske mest populære kage i Danmark. Det er min yndlingskage og nu deler jeg opskriften på den bedste jordbærtærte med jer.
Jeg har flere forskellige opskrifter her på min blog på tærter. Der er blandt andet med brombær, hindbær og flere forskellige med jordbær. Disse er dog mine hidtil bedste og jeg håber også at de kan blive dine. Jordbærtærten vil uden tvivl bringe masser af smil hos dem der sætter tænderne i den. Og vær så ikke nærig med hverken chokoladeganache eller konditorcremen, som jeg snildt kan spise direkte fra skålen.
De sødeste søndagshilsner til jer,
Kærligst fra Nip
DEN BEDSTE JORDBÆRTÆRTE (ca. 8 personer)
KONDITORCREME
Korn af 1 vaniljestang
2 dl sødmælk
50 g æggeblommer
30 g sukker
0,5 dl sødmælk
25 g maizena
2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
Start gerne med konditorcremen, da den skal køle i et par timer.
Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 2 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende 0,5 dl sødmælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl i et par timer til den er helt kold.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor fin tyl og læg posen i køleskabet indtil brug.
TÆRTEDEJ
300 g hvedemel
80 g flormelis
1 nip salt
1 æg
175 g koldt smør
Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Når dejen er kold rulles den ud og kommes i små tærteforme (6,5 cm) eller én stor (ca. 24-28 cm).
TIP! Jeg bruger en perforeret bageplade og perforeret tærteringe, da det gør dem ekstra sprøde.
MAZARINMASSE
140 g blødt smør
140 g sukker
100 g mandelmel
120 g groftrevet marcipan
2 æg
1 nip salt
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel mazarinmassen i formen/formene og bag den/dem til de er gyldne i ca. 15-20 min. ved 200 grader.
DEKORATION
CHOKOLADEGANACHE
50 g piskefløde
100 g mørk chokolade
+ friske jordbær og evt. lidt andet pynt
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen som er hakket.
Lad det stå i 1 minut, inden at det røres til en blank ganache og smør det på tærten/tærterne.
Derefter sprøjtes konditorcremen på, og så er du klar til at dekorere den/dem med friske jordbær og evt. chokolade.
Har længe ville prøve den her opskrift, men kunne ikke finde vaniljestang nogen steder. Har dog vanilla extract, er det ok at bruge ?
Hej Nip.
Elsker at følge med i dit bageværk, du er bare så super dygtig.
Men mit spørgsmål er om man kan bruge ringen i en springform, og så tage bunde fra springformen fra.
Så i stedet for at bruge den tærte ring du har brugt, så bruge ringen fra en springform?
Mvh Shanne
Hej Shanne,
Tak for din søde besked, det gør mig glad at høre 🙂
Ja det kan du i princippet godt, men du skal passe på at dejen ikke falder ned under bagning. Den skal presses godt fast mod springformens kant. Et almindeligt tærtefad er bedre hvis du har sådan et 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip så fine kager du laver og meget smagfuld. Har prøvet at lave denne skønne jordbærkage. Jeg tilsatte 2 stk husblas til cremen idet jeg synes det blev en meget tynd creme uden til tat kunne komme i sprøjtepose. Og sprøjte den på bundene. Ellers kunne jeg vel tilsætte mere marizena
Smil fra Ditte
Hej Ditte,
Tak for de meget søde ord, de gør mig meget glad. Jeg tror ikke du har pisket din vaniljecreme nok, for den vil blive tykkere jo mere du pisker over varmen. Men god idé med husblas, jeg håber at det blev godt 🙂 Lidt mere maizena kunne også være en mulighed, ja.
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Jeg elsker at følge med i din verden og bliver altid mega inspireret.
Jeg ville gerne prøve den her men tror du godt at man kan putte konditorcremen i en silikoneform, fryse den ned og lægge den på tærten dagen efter? (Ville så lave tærten samme dag som cremen var klar til at blive lagt på)
Hilsen Line 🙂
Hej Line,
Ej tak for din meget søde besked, det gør mig glad at høre.
Jeg har faktisk aldrig frosset konditorcreme, så jeg må være dig svar skyldig. Jeg ved ikke hvordan det arter sig på frost. Jeg er enig i at det ville være fuldstændig vanvittig smart hvis man kunne støbe det i en silikoneform og lægge ovenpå kagen efter 🙂
Mange Hilsner Nip
Kan du huske hvilken størrelse tærteform du har brugt til den store? Kan se du skriver 20-26 cm, men det er et ret stort spring 🙂
Jeg bruger typisk en på 22 cm 🙂
Hej Nip
Jeg elsker at bage og kaste mig ud i projekter, jeg ikke ved hvor ender
Jeg har ikke sådan nogle små tærteforme og har heller ikke råd til at investere i dem desværre.
Ikke desto mindre elsker jeg jordbærtærte og vil SÅ gerne bage dine fine små udgaver til min kærestes fødselsdag på lørdag!
Kan man bage dem i en almindelig stål-muffinform? Altså en bageplade med 12 huller til muffins?
Tak for skønt humør og lækre kager! ☀️
Hej Sarah,
Tak for dine søde søde ord, det gør mig glad.
Og hvor er det dejligt at du også elsker at bage 🙂
Jeg tænker godt at du kan bage dem sådan, men pas på at dejen ikke ‘bobler’ op, når der ikke kommer luft til formen 🙂
Håber I får en dejlig fødselsdag på lørdag.
Mange Hilsner
Nip
Tror du at man kan lave bundene i en silikoneform? Beklæde den med mørdej og forbage. Og så putte marcipanmasse derned i og bage videre?
Hej Tina,
Jeg tror ikke de bliver sprøde i en silikoneform, men du kan selvfølgelig altid prøve. Jeg vil anbefale en tærteform 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip.
Tak for dit altid store smil og de mange lækre opskrifter du deler.
Jeg vil lige høre om det er muligt at opskriften kan bruges på en stor jordbærtærte? Sådan at 8 små passer til en stor springform. ☺️ Jeg er ved at teste til bryllupslagkager.
Mange hilsner Christina.
Hej Christina,
Tak for den dejligste besked man kan tænke sig at få, den varmer 🙂
Det kan du helt bestemt tro at den kan. Der er dej nok til at du kan lave en tærte på op til 26-28 cm.
Mange Hilsner Nip
Tak for dit svar. Jeg er gået i krig. Jeg skal lige hører om jeg godt kan lave vaniljecremen i dag, og først komme den på kage i morgen eftermiddag? Altså den er på køl i sprøjteposen indtil i morgen. ☺️ God dejlig forårsdag.
Mange hilsner Christina.
Hej Christina,
Jeg har først set din besked nu, håber du fandt ud af det 🙂
Du kan under alle omstændigheder sagtens lave cremen én dag tidligere end resten af kagen.
Ha en dejlig weekend. Mange Hilsner Nip
Hej,
Måske et dumt spørgsmål, men har du mange forme eller bager du en kage af gange:-) De ser så fine ud kagerne:-)
Vh. Anita
Hej Anita,
Selvfølgelig må du stille det spørgsmål. Jeg har mange forme, men du kan også bage én af gangen 🙂
Tak for søde ord. Mange Hilsner Nip
Hej bliver cremen tyk sådan så når man sprøjter den ud den står flot og den ikke flyder sammen 🙂
Hej Louise,
Ja det gør den 🙂 Når du pisker den på blusset med (Maizena i) vil den tykne.
Mange Hilsner Nip
Hvilken tyl har du brugt? Mvh Jane
Hej Jane,
Jeg har brugt denne fra Kunst & Køkkentøj. Den som er en 20-tands tyl:
https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/tylle-petitfour-10-tands-oe-8-mm
Mange Hilsner
Nip
Hej 🙂
Er tærterne bedst samme dag eller kan de bages dagen før?
Hej Camilla,
De kan sagtens bages dagen før, men jeg synes cremen er og jordbærene skal lægges på samme dag som de skal spises 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Jeg er kæmpe fan af dine lækre kager og din fantastiske tilgang til former, farver, smag osv.
Jeg vil lige høre hvordan din konsistens er på konditorcremen inden den sættes på køl. Jeg kom til at koge den for meget så den blev helt tyk og fast i konsistensen, det er ikke meningen vel?
De bedste hilsner
Charlotte
Hej Charlotte,
Hvor er det bare dejligt at høre, tusinde tak skal du have 🙂 Det gør mig glad!
Den er relativ tyk når den har været på blusset og kommer på køl. Og så pisker du den bare let når den er kølet helt af og vender den med flødeskum. Håber at det hjælper lidt, og ellers skriver du bare igen.
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Tusind tak for dit meget fine svar. Så har jeg lavet den helt rigtig. Og jordbærtærte smager himmelsk. Den blev ihvertfald godkendt af familien og naboerne. Jeg glæder mig til at se hvad dit næste bageprojekt er.
Rigtig god påske.
De bedste hilsner
Charlotte
Hej Charlotte,
Det gør mig så glad at høre at de blev gode, hvor er det skønt 🙂
Mit nyeste bageprojekt kan du se på Instagram lige nu og jeg deler den her på bloggen i morgen eller tirsdag.
Rigtig god påske til dig også,
Mange Hilsner fra Nip
Måske spørger jeg dumt men er bundene hule? Eller er de den tykkelse, som man kan se på billederne? Og bager man dem sammen med formene?
Hej Susu,
De er den tykkelse man kan se på billedet. Ja de bages sammen med formene 🙂
Du kan også sagtens bage dem i en normal tærteform hvis du hellere vil det.
Mange Hilsner
Nip
måske er jeg dum men hvordan bruger man den tærteform skal bunden bare stå på bagepladen
Hej Jette,
Det skal den nemlig 🙂 Du sætter tærteformen (med dej) direkte ned på pladen. Det er SÅ smart.
Mange Hilsner Nip
Hej Jette. Har tilladt mig at lægger en video til dig med brugen af de perforerede forme og plade.
MVH
Anders
Kunst og Køkkentøj
Hejsa
Ser fantastiske ud
Hvor kan jeg købe de små tærteforme
Mvh
Vibekr
Hej Vibeke,
Tusinde tak skal du have, det er dejligt at høre.
Her er formene: https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/taertering-perforeret-oe-55-cm
Mange Hilsner fra Nip