Jeg har længe gerne ville lave en talkage eller bogstavkage, og i går fandt jeg en god anledning, hvorfor denne talkage med chokoladecreme blev til.

Min kusine og hendes mand holdte nemlig en stor 40 års fødselsdag, og jeg havde fået æren af at medbringe noget til desserten, som ellers blandt andet bestod af is. Jeg havde egentlig lavet en pokkers masse cookies, men endte alligevel med en mere festlig kage, nemlig denne her.

Denne talkage med chokoladecreme er lavet af en god intens brownie med nødder og en lækker og blød mælkechokolade-creme. Ovenpå kan man jo dekorere med alt fra blomster til slik, bær og chokolade. Jeg valgte hindbær, jordbær og chokolade, som jeg vidste ville falde i min kusines smag.

Jeg vil anbefale at du sætter kagerne i køleskabet inden at du skærer dem ud, for så får du det skarpeste snit (synes jeg). Til gengæld er denne brownie slet ikke svær at skære ud, så længe du har en god skarp køkkenkniv.

Det varer i øvrigt ikke længe inden at jeg forsøger mig med endnu en talkage, denne gang til min egen fødselsdag. Hold derfor øje inde på Instagram, hvor jeg vil lægge masser af billeder op af kagerne jeg skal lave.

God søndag til dig,
Kærligst Nip


TALKAGE MED CHOKOLADECREME (ca. 30-35 personer)

BROWNIEBUNDE
300 g mørk chokolade
500 g smør
500 g sukker
8 æg
300 g hvedemel
4 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
8 spsk kakao
300 g nødder (evt. hasselnødder eller valnødder)

Smelt mørk chokolade og smør i en skål over vandbad eller i mikroovn og lad det køle af.
Pisk æg og sukker sammen og pisk choko-smør blandingen i.
Sigt hvedemel, vaniljesukker, salt og kakao og vend det forsigtigt i dejen.
Hak nødderne fint og vend også dem i dejen.
For to firkantede forme (ca. 40 x 30 cm) med bagepapir i bunden og smør på siderne.
Fordelen browniedejen og bag bundene ved 175 grader i 20-22 minutter.
Lad bundene køle helt af inden at de skæres ud i de ønskede tal. Brug evt. en skabelon.
NIPS TIPS! Hvis du kun skal bruge et enkelt tal, så halverer du blot opskriften. Og gem endelig kageresterne i en beholder i fryseren og tag det op en dag hvor du får lyst til luksus træstammer eller trøfler.

CHOKOLADECREME
3 blade husblas
1 L piskefløde
350-400 g mælkechokolade

Læg husblad i blød i koldt vand.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og smelt husblassen heri.
Hæld det over chokoladen og lad det stå i 1-2 minutter før at det røres til en homogen chokoladecreme.
Sæt cremen på køl til den er iskold, og husk at dækken skålen med film (som rører ved cremens overflade).
Pisk den iskolde creme op med elpisker og hæld det på en sprøjtepose med den tyl du kan lide.
Alt efter hvilke tal du skal lave, bliver der muligvis creme i overskud.

DEKORATION
Forskellige slags chokolader
Forskellige slags friske bær
Evt. lidt guldstøv, blomster eller anden dekoration

Flyt dine tal over på det fad / bræt som det skal serveres på.
Sprøjt creme ovenpå brownien og dekorér med ovenstående eller hvad du kan lide.

46 comments on “Talkage med chokoladecreme”

  1. Kan man fryse kagen og tage den ud 2 dage efter? Jeg har nemlig ikke tid på selve dagen og nu grundet corona skal vi holde 2x fødselsdag

    • Hej Jose,
      Beklager det alt for sene svar!
      Du kan sagtens lave kagen på forhånd og bare tage den op på dagen 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  2. Hej.
    Jeg skal lave en talkage til min søn, og tænkte at lave den som A3 størrelse, er det så den korrekte ingrediens liste?

    • Hej Emilie,
      Ja det skulle jeg mene 🙂 Jeg laver hvertfald en A3-kage ud fra denne opskrift. Du kan også gange opskriften med 1,5.
      Mange Hilsner
      Nip

  3. Hejsa 🙂
    Skal lave en stor A3 kage imorgen til min datter men ikke som talkage. Tror du jeg kan bruge denne opskrift som 3 x kage bunde eller bliver den for tung?
    Håber du når at se beskeden
    Mvh Louise

    • Hej Louise,
      Det kommer an på hvad du skal bruge til, når du spørger om den bliver for tung? 🙂
      Mange Hilsne rNip

  4. Hvis man ikke har en form i størrelsen 40×40, kunne en portion mon passe i en bradepande til ovnen? Den med høje kanter selvfølgelig. ☺️

  5. Hvorfor skal filmen røre cremens overflade ? Når chokoladecremen sættes på køl ? Det lyder ulogisk for mig ?

  6. Hej
    Kan man bage kagen og putte cremen på dagen før? Kagen skal selvfølgelig være afkølet inden men ja
    Skal lave den til barnedåb i august og har ikke mulighed for at pynte med cremen på dagen.. Har kun tid til at pynte med bær osv. på dagen

  7. Hvis jeg nu ikke har mulighed for at sætte kagen på køl efter jeg har sat cremen på, hvor længe før servering kan jeg så komme cremen på? Har fået lavet en kage der er for stor til at komme i køleskabet! Haha

    • Hej Nina,
      Haha sikke en dejlig stor kage du må have lavet 🙂 Du kan bare komme det på en times tid inden servering, men det hele skal helst stå et nogenlunde køligt sted når kagen er samlet.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Katha,
      Tusinde tak for din søde besked. Du kan se formens mål under bundenes fremgangsmåde. Jeg skærer tal ud, så de går helt ud til kagens kant 🙂
      Mange Hilsner Nip

  8. Hej Nip,
    Dine kager er så smukke! Jeg vil gerne bage denne til min venindes 30års, vil bare høre i forhold til skabelon, hvilken bruger du eller hvor høj er den i CM.

    Kh.

    • Hej med dig,
      Tak for dine søde søde ord, det gør mig glad at høre.
      Jeg printede nogle tal fra internettet og så skar jeg bare med en kniv efter dem. Kagen er kun ca. 2 cm høj, alt efter hvilken form du bruger.
      Mange Hilsner Nip

  9. Har lige bagt din browniebund til talkage. Er det rigtigt at du ikke har bagepulver i? Har brugt en form på 26 x 39 og kagen er kun knap en cm høj, så tør ikke tænke på højden hvis formen havde været 30 x 40.
    Den smager sikkert dejligt, skal i fryseren og først bruges på lørdag, men den måtte godt have været lidt højere. Bruger mange af dine opskrifter, så tak for fine opskrifter. Kh Helle

    • Hej Julie,
      Jeg tror jeg ville køre fuld portion alligevel, men du kan nok også godt lave 3/4 portion 🙂
      For at være sikker, kan du evt. køre fuld portion på cremen.

      Mange Hilsner
      Nip

  10. Hej Nip
    Kan jeg erstatte chokoladen med citronsaft, og i så fald, hvor meget? Eller har du en anden god opskrift på citronmousse til en talkage?

  11. Hej
    Jeg har pulver gelatine, kan jeg bruge det i cremen istedet for husblas ? Idet jeg ikke har en halal husblas …

    • Hej Memuna,
      Jeg har aldrig prøvet at arbejde med pulver gelatine,
      men mon ikke du godt kan det, så længe du ved hvordan man anvender det 🙂
      Mange Hilsner Nip

  12. Har du selv skåret tallene ud, eller er de skåret efter en skabelon? – Og i såfald, hvordan får jeg fat i sådan en? 🙂

    • Hej Melissa,
      Jeg har printet tal ud i str. A3 fra nettet, og så har jeg klippet dem ud og skåret efter dem 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  13. Skal lave din kage til fødselsdag i næste weekend (lørdag) og vil bage bunden om fredagen og lave chokoladecremen klar, men kan jeg godt lave cremen fredag og først piske den lørdag morgen, for derefter at komme i en sprøjtepose og dekorere lige inden servering?

    • Hej Katrine,
      Det er præcis på samme måde jeg har gjort det med talkagen. Lavet cremen fredag (og pisket den op lørdag). Bunden kan du også snildt lave dagen før og så skære dem ud efter de har stået på køl 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

    • Hej Johanna,
      Det har jeg ikke prøvet, men det tænker jeg da sagtens at du kan 🙂 Måske du kan finde en opskrift, eller også må du prøve dig frem.
      Mange Hilsner Nip

  14. Uh den vil jeg lave til min kærestes fødselsdag. Vi bliver dog kun 5 mennesker, så tænker at lave den i en springform – den største jeg har. Tænker du da det vil være fint at halvere opskriften? Eller skal jeg kun lave 1/4 opskrift?

    • Hej Mette,
      Jeg ved ikke hvor stor din springform er, men hvis den er mellem 20-28 cm ville jeg lave 1/4 portion 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  15. Den er så flot den kage! Jeg planlægger at lave sådan en kage til min datters barnedåb. Kan den laves dagen forinden og stilles i køleskabet?

    • Hej,
      Ja det kan du sagtens gøre 🙂 En brownie som har stået i køleskabet natten over er også altid bedst synes jeg.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar