Om ganske kort tid udklækkes de nye studenter og de fortjener selvfølgelig en flot studenterkage. Her får I mit bud på en spiselig studenterhue, som jeg er sikker på vil falde i god jord hos enhver student.

Jeg har valgt at lave både en rød og en blå hue, så I kan få inspiration til hvordan de kan se ud. Hvis du kender en student som får en anden farve hue, så er det jo bare at finde på dekoration i den respektive farve. Close-up billeder af huerne kan ses længere nede på siden.

Opskriften er inspireret af min klassiske jordbærtærte og så er det faktisk detaljerne og dekorationen som får den til at blive til en studenterkage. Jeg har valgt at anvend fondant, da jeg synes farverne bliver mere klare end marcipan gør. Derudover er fondant også nemmere at arbejde med, da det ikke har til dens til at sprække så hurtigt.

Stort tillykke til alle studenter. Jeg håber at I får en dejlig tid studentertid!
Kærligst fra Nip


STUDENTERKAGE – 1 stk (8 personer)

KONDITORCREME
Korn af 1/2 vaniljestang
1 tsk sukker
1,5 dl sødmælk
30 g æggeblommer
25 g sukker
1,5 spsk maizena
+ 1 dl piskefløde (pisket til let flødeskum)

Vaniljekorn mast sammen med 1 tsk sukker, den tomme vaniljestang og sødmælk
varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker og maizena let sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen og herefter hældes det tilbage i gryden.
Varm det op i gryden imens at der hele tiden piskes i cremen til den tykner.
Det er vigtigt at cremen kommer op at koge, for ellers vil den aldrig blive fast. Pisk hele tiden.
Cremen hældes i en skål og dækkes med film som rører ved cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl og vend den herefter sammen med flødeskum, men først når den er helt kold.

TÆRTEDEJ
150 g hvedemel
40 g flormelis
1 nip salt
1/2 sammenpisket æg
85 g koldt smør

Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak dejen ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Når dejen er kold rulles den ud og kommes i høj tærtering (ca. 3,5 cm i højden og ca. 18,5 cm i diameter).
Hvis ikke du har sådan en tærtering kan du også bruge en alm. kagering.
TIP! Jeg bruger også en perforeret bageplade da det gør tærten ekstra sprød.

MAZARINMASSE
100 g blødt smør
100 g sukker
75 g mandelmel
100 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt

Tænd for ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel mazarinmassen i formen og bag tærten til den er gylden i ca. 25 min. ved 200 grader.
Lad tærten køle helt af.

DEKORATION

STUDENTERHUE DELTAJER
Hvid fondant – til at dække hele tærtekanten med + til at lave korset med
Blå/Rød fondant – til at lave båndet som indikerer hvilken slags student der er tale om
Sort fondant – til skygge samt rem på huen
Rød fondant – til det røde emblem på huens front
Sølv(chokolade)knapper – til at ‘hæfte’ remmen på huen
Vodka – til at pensle på det hvide kors
Sølv glitter – til at duppe ovenpå det hvide kors (efter det er penslet med vodka)

Jeg anvender en dejskærer (med 5 hjul) til at skære både det hvide bånd, det blå/røde bånd samt den sorte rem.
Du kan også bruge en skarp kniv, men husk at mål godt op med en lineal, så det får samme bredde.
På Instagram vil jeg i mit højdepunk “studenterkager” gemme billeder af hvordan jeg laver alt dekoration på kagen.

CHOKOLADEGANACHE
30 g piskefløde
50 g mørk chokolade
+ Hindbær/jordbær til en rød hue
+ Brombær/blåbær til en blå hue

Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen som er hakket.
Lad det stå i 1 minut, inden at det røres til en blank ganache og smør det på tærten.
Derefter smøres konditorcremen på med en afstand til kanten på ca 1/2 cm.
Placer de friske bær på toppen af huen og server kagen for en sød student!

14 comments on “Studenterkage”

  1. Hej Nip.
    Jeg står og skal lave dem til studentergilde til 45 personer. jeg har en tærtering på 20 cm, hvor mange tærter vil du tro jeg skal lave?

    Mange hilsner Julie 🙂

    • Hej Julie,
      Der er ca. til 8-10 personer i en 20 cm ring, alt efter hvor meget der også spises af mad osv 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Michella,
      Det står i opskriften ved mazarinmassen, men den skal have ca. 25 min ved 200 grader 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Smukke smukke kager – en fornøjelse troede egentlig at man puttede smeltet chokolade over kagen og der efter creme i stedet for ganache. Ville man kunne det?
    Glæder mig sååå meget til at komme i gang i næste uge
    Dejlig dag til dig.
    Louise

    • Hej Louise,
      Tak for dine meget meget pæne ord. Det gør mig så glad at læse. Ja ja du kan snildt bruge smeltet chokolade 🙂 Det gør du bare som du vil. Rigtig dejlig dag til dig også.
      Mange Hilsner Nip

  3. Hej Nip
    Meget flotte kager.
    Kan kagen laves dagen før og sættes på køl og så evt. pyntes med bær inden servering?

    • Hej Sabine,
      Tak for dine søde ord.
      Yes det kan du hvert fald 🙂 Du kan også godt pynte med bær dagen før.
      Mange Hilsner Nip

  4. Hej Nip

    Jeg skal bage disse kager til min svogers studentergilde.
    Vi bliver 21 og jeg har bestilt kagering med diameter på 25 cm. Hvad er dit foreslag til, hvor meget jeg skal gange din opskrift op, for at den passer til en større tærtering?

    • Hej Mathilde,
      Hvor dejligt du skal lave dem 🙂 Jeg tror jeg ville gange op med 1,5 (dog ikke på cremen, der er nok i 1 portion).
      Mange Hilsner Nip

  5. Hej Nip, Så flotte og lækre kager, ca hvor mange bær bruger du pr. kage?

    Mange hilsner
    Charlotte

    • Hej Charlotte,
      Mange tak, hvor er du bare sød 🙂
      Jeg brugte ca. 3 bakker pr. kage, men mindre kan nu også gøre det, hvis du fx skærer dem over.
      Mange Hilsner Nip

  6. Hej Nip. Så du havde lagt fremgangsmåde op på instagram? Kan du evt gemme den i dine højdepunkter Så kan jeg følge med, mens jeg selv er igang Tak for alle dine gode opskrifter.

    • Hej Anna Kathrine,
      Yes jeg får den gemt enten i dag eller i morgen 🙂
      Tak fordi du har lyst at lave dem, det er jeg glad for.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar