Jeg har bagt en ny sommerfavorit af en kage – en rabarberkage med hindbærmousse og en smuk blank glaze. Den emmer af sommer fra inderst til yderst og er strøget direkte ind i toppen af mine personlige yndlingskager.

Jeg er fuldstændig besat af rabarber, for de kan bare noget. Både i det salte køkken, men i særdeleshed i det søde køkken. Jeg har lavet mange kager med rabarber, men dette er vidst min favorit til dato.

Selve kagen er en saftig rabarbermazarin med hvid chokolade og masser af citron. Kagen er støbt ind i min bedste hindbærmousse og de to smage kan bare noget helt fantastisk sammen. Jeg har valgt at glaze kagen, men du kan også sagtens undvære det og evt. pynte med disse bagte rabarber eller andet godt på toppen. Du skal hvert fald gøre dig selv den tjeneste at prøve denne lækre sommerkage – også selvom at det stadig er forår.

Kærligst fra Nip


RABARBERKAGE MED HINDBÆRMOUSSE (ca. 8 personer)

RABARBERKAGE
80 g blødt smør
80 g sukker
100 g marcipan
1 tsk vaniljepasta
2 æg
35 g hvedemel
50 g hvid chokolade (hakket)
75 g rabarber (i små stykker)
Skal af 1 økologisk citron

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Blødt smør, sukker, marcipan (revet på et groft rivejern) og vaniljepasta piskes godt sammen i en skål.
Pisk et æg i dejen af gangen og vend herefter d resterende ingredienser i dejen.
Fordeles i en foret springform (14-16 cm) og bag bunden i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

HINDBÆRMOUSSE
3 blade husblas
300 g hindbær
75 g sukker
1 tsk vaniljepasta
Saft af 1 citron
2 dl piskefløde
100 g creme fraiche eller yoghurt

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog hindbær, sukker, vaniljepasta og citronsaft op og lad det simre i ca. 10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, og smelt husblassen i. Lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med creme fraiche/yoghurt. Tilsæt hindbærsiruppen.
Hæld det hele i en silikoneform (18 cm) og pres herefter forsigtigt kagen ned i.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.
NIPS TIPS! Når du laver kagen på denne måde støbes kagen på hovedet. Du kan også lægge kagen i en 18 cm alm. springform eller kagering med kageplast i siderne, og hælde moussen hele vejen rundt og over kagen.

GLAZE + SPIDERGLAZE

2,5 blad husblas
1,3 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gelé
Lyserød pastafarve + lidt sølvstøv
+ 50 g miroir gele og rød pastafarve (spiderglaze)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen deri.
Hak den hvide chokolade og hæld mælkeblandingen over. Rør til massen er homogen.
Hældes i i en høj kande og stavblendes forsigtigt sammen med miroir gelé, pastafarve og sølvstøv.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Glazen skal ramme en temperatur på ca. 35 grader før at den er klar.

Smelt mirior gelé og rød pastafarve i en anden skål over vandbad.
Denne skal ramme en temperatur på min. 40 grader, men må også gerne være lidt højere.

Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad eller på et stykke bagepapir.
Hæld den lyserøde glaze over kagen så den dækkes hele vejen rundt.
Dyp en stor paletkniv i den røde glaze og stryg den helt forsigtigt henover den lyserøde glaze.
Frem kommer en smuk spiderglaze til syne og kagen kan nu tø op på et fad i køleskabet i ca. 2 timer.
Dekorér lige inden servering med det som du synes passer bedst til din kage.

7 comments on “Rabarberkage med hindbærmousse”

 1. Hej Nip
  Hvor kan man købe mirior gele og det må jo være det der bruges til mirorglaze. jeg har aldrig prøvet at glaze en kage så udtrykkene er ukendte for mig og så spørger jeg også lige hvad er spiderglaze
  En fantastisk lækker kage som jeg vil prøve at lave
  Mange hilsener
  Pia

  • Hej Pia,
   Jeg vil anbefale den glaze som Føtex / Bilka sælger. Den synes jeg selv er god at arbejde med 🙂 Spiderglaze er det ‘edderkoppespind’ der dannes, når to slags glaze med to forskellige temperatur rammer hinanden. Ligesom du kan se på denne kage 🙂 Jeg håber at du får lavet en dejlig kage.
   Mange Hilsner Nip

 2. Hej. Jeg har forsøgt at lave spider glaze er par gange, men det er aldrig lykkedes. Jeg har lavet min egen glaze og bare haft to forskellige temperaturer. Men som sagt er det ikke lykkedes.
  Nu har jeg fået det indtryk at jeg skal have miroir glaze som den varme – kan det passe?
  Jeg tænkte på at lave min egen “grundglaze” og så miroir glaze til den lille varme portion. Burde det så lykkedes?

  Kagen ser super god ud og må bestemt prøves 🙂

  Mvh Ane

  • Hej Ane,
   Jeg har altid kun lavet spiderglaze ud af mirorglaze, så det vil være mit bedste råd til dig at prøve. Det lykkedes hvert fald når jeg laver det på denne her måde (opskriften). Jeg kender ikke din grundglaze, men hvis den fungerer så kan du prøve med den og miroirglaze til din spiderglaze. Jeg håber sådan at det lykkedes for dig denne gang og tak for dine søde ord 🙂
   Mange Hilsner Nip

   • Tusind tak for svar 🙂

    Egentlig troede jeg at spider glazen skulle være noget varmere end 40 grader? Hvad er den ideelle temperatur? Og varmer du din spartel op først?

Skriv et svar